Soțul meu m-a înșelat 4 ani cu prietena mea cea mai bună. Am zis că mor, dar l-am primit înapoi

Redactor Divahair.ro

Uneori viața chiar bate filmul și sunt anumite momente în viață pe care ne-am dori pur și simplu să le ștergem, să le facem să dispară complet și să nu ni le mai reamintim niciodată. Mulți bărbați înșală, știm toate acest lucru. Fiecare femeie trădată are povestea ei, iar astăzi este timpul să ți-o povestesc pe a mea.

Chiar înainte de a aniversa 25 de ani de căsnicie, soțul meu, Răzvan, mi-a făcut o confesiune sfâșietoare: a recunoscut că a fost infidel în timpul căsătoriei noastre, dar lovitura de grație era una și mai dureroasă decât destăinuirea în sine. Soțul meu, omul căruia i-am jurat și mi-a jurat credință în fața lui Dumnezeu, a trăit o relație în paralel cu prietena mea cea mai bună, Iulia.

Am 52 de ani și am trăit o viață lângă soțul meu. După ce toată confuzia de la început a trecut, am hotărât să îl iert și să ne continuăm relația. Cum am decis acest lucru? Îți voi spune în detaliu.

Mă numesc Maria și am locuit în Cluj toată viața mea. Tot aici l-am cunoscut pe bărbatul visurilor mele, Răzvan, pe vremea când amândoi eram studenți. El intrase la facultate și a decis să se mute aici pe perioada studenției. Într-o seară am mers în barul din campus și am cunoscut acest tip amuzant, vesel și foarte șarmant. Părea sincer și genul de bărbat alături de care cu siguranță vrei să îți întemeiezi o familie.

Doi ani mai târziu de la acea întâlnire, pe când aveam 25 de ani amândoi, am decis să ne căsătorim și să ne luăm un apartament în Cluj. Era perfect, viața la care orice femeie visează încă din copilărie. Eram atât de încântată de viitorul alături de el... La un an de la nuntă s-a născut fiul nostru, Robert și, pe măsură ce anii au trecut, relația s-a consolidat și mai mult. Fiul nostru a crescut și, după ce a fost suficient de mare încât să nu mai aibă în permanență nevoie de supravegherea noastră, am avut ocazia să petrecem din nou timpul împreună și să reaprindem focul pasiunii.

În fiecare an ne făceam vacanțele alături de mai mulți prieteni și chiar glumeam cu fetele din grup că pot să-l las pe Răzvan al meu o noapte întreagă la bar, fără să-mi fac griji că va flirta cu vreo domnișoară. Pur și simplu nu eram deloc genul suspicioasă, nu îi controlam buzunarele, telefonul, nu îl întrebam niciodată ce a făcut dacă a întârziat. Jobul său presupunea călătorii de afaceri frecvente și, îmi aduc aminte că într-un an, a venit complet schimbat acasă. Atunci ne-am oprit din a face sex regulat și pe moment am crezut că este ceva normal într-o relație lungă. Credeam că mariajul înseamnă mai mult decât sex, însă acum mă simt vinovată că nu am văzut acele semne incipiente ale trădării.

Tot în acea perioadă, am avut o inspirație de moment și m-am decis să urmez cursuri pentru a deveni terapeut de cuplu. Mânată de dorința de a condimenta puțin lucrurile între mine și soțul meu, am crezut că dacă mă calific în acel domeniu mă va ajuta și pe plan personal. Tot atunci, fiul nostru a intrat la facultate, Răzvan își deschisese o a doua firmă de investiții imobiliare. Deci viața noastră era foarte ocupată și parcă uitasem că nu mai făceam sex deja de mult de timp.

Pe măsură ce am prins experiență în domeniul terapiei de cuplu și am întâlnit mulți clienți cu povești interesante, mi s-au aprins mai multe beculețe și mi-am dat seama că mariajul meu are probleme serioase. Așadar, i-am propus lui Răzvan să mergem chiar noi la un psiholog și să ne rezolvăm problemele. După multe insistențe din partea mea, a acceptat ideea de a ne stimula fizic, emoțional, dar și din punct de vedere al intimității de cuplu. Am plecat la București pentru a merge la terapie. Prima ședință a fost grozavă, am vorbit deschis despre mariajul nostru și m-am simțit mai apropiată ca oricând de soțul meu.

Însă după a patra ședință a fost incredibil de tăcut pe drumul spre camera de hotel, iar când am ajuns acolo a început să îmi spună lucruri șocante. "Am avut multe aventuri de o noapte, chiar am avut o relație timp de patru ani cu prietena ta cea mai bună, Iulia", mi-a spus soțul meu.

Cuvintele lui erau ca niște pumnale către inima mea, mi-au sfâșiat sufletul. Mă uitam la omul pe care credeam că îl cunosc, dar mi-am dat seama că nu mai știu deloc cine e. Am plecat din cameră, m-am dus în recepția hotelului unde am izbucnit în lacrimi. Ulterior, am pus toate piesele puzzle-ului la loc și am realizat că totul avea sens, doar că eu am fost prea ignorantă să îmi dau seama.

Eram un terapeut de cuplu care își petrecea timpul sfâtuind alte femei cum să reacționeze la auzul veștii că soții le înșală și, uite-mă, nu știam ce să fac cu propria mea relație. Ceea ce m-a durut cel mai mult a fost că a avut o legătură cu prietena mea cea mai bună. Iulia mi-a fost alături în multe momente grele ale vieții mele, atunci când tatăl meu s-a stins, când rămăsesem fără job... Nu-mi venea să cred că mă mințise cu nerușinare și își făcuse de cap chiar cu soțul meu. M-am simțit ca o fraieră, luată peste picior de oamenii cei mai dragi.

El nu și-a cerut niciodată scuze, în schimb, a spus că știe că a făcut o mare greșeală și că este dispus să îmi răspundă la toate întrebările. Am trăit stări ciudate, acum plângeam, iar în minutul următor îmi venea să sparg ceva.

De ce l-am primit înapoi?

Când am ajuns acasă, i-am spus fiului nostru adevărul și că urmează să luăm o decizie în privința căsniciei noastre. Apoi, am plecat pentru câteva zile din oraș. Am realizat că în toți acei ani eu am fost obsedată de control, am vrut să fac totul singură, inclusiv cu fiul nostru sau treburile casnice. Am vrut să îi controlez lui Răzvan orice mișcare și probabil că soțul meu s-a simțit rănit de comportamentul meu, însă nu mi-a spus niciodată.

După ceva timp, a început să mi se facă dor de el și parcă toți nervii, lacrimile și suferința păleau în fața amintirilor frumoase pe care le aveam. Am construit multe împreună și pur și simplu nu am vrut să renunț la tot. M-am întors acasă în scurt timp și, imediat cum am intrat pe ușă, Răzvan m-a îmbrățișat, am mers în dormitor și am făcut dragoste ca doi adolescenți. Căsnicia noastră avea acum parte de un început nou, în care adevărul și sinceritatea aveau să primeze. Mulți m-au judecat pentru decizia de a-mi ierta soțul. Știu că sunt multe femei care mă arată cu degetul, dar știi ceva? Eu cred că această experiență ne-a consolidat relația și acum suntem mai puternici ca oricând.

Surse foto: istock

Articolul urmator A aflat că soțul o înșală cu cea mai bună prietenă cu ajutorul unei camere video

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3.8 (67)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.