Soţul a înşelat-o, dar ea i-a rămas alături. Află de ce!

Soţul a înşelat-o, dar ea i-a rămas alături. Află de ce!

Ionelia Olteanu

Unii bărbaţi au infidelitatea în sânge, aşa că riscul de a fi înşelată este foarte mare. Unele femei preferă să treacă peste asta şi acceptă, în timp ce altele pun piciorul în prag şi îşi părăsesc iubitul necredinicios.

Fără îndoială că este foarte greu să ai de-a face cu o persoană care ţi-a înşelat aşteptările şi încrederea. Cu atât mai mult cu cât, după ce face asta, te hotărăști să rămâi bărbatul care te-a trădat.

Mai jos poţi citi mărturisirea unei femei care a aflat că este înşelată de soţul ei şi de ce a preferat să rămână lângă el în ciuda greşelii lui.

inselat

”Ziua în care am aflat că soţul meu mă înşală era una obişnuită. Am lăsat copiii la şcoală, am spălat rufe şi m-am apucat să organizez facturile, treabă pe care deja o amânasem prea mult. În timp ce făceam ordine în teancul de hârtii, gândul mi-a zburat la felurile de mâncare pe care voiam să le comand la restaurantul unde trebuia să merg cu soţul meu în seara aceea. ”Ce gnocchi au!”, mă gândeam eu. ”Mereu le fac bune acolo”. Și abia așteptam să port o converație ca pe vremuri cu Damien. Cu trei băieți de crescut, nu mai discutam altceva decât programul lor de școala, fotbal, note.

Şirul gândurilor mi-a fost întrerupt de chitanţa pe care o ţineam în mână. Era costul room-service-ului de la camera hotelului din Dallas, unde soţul meu a stat în călătoria lui de afaceri: 150 de dolari pentru o masă. Mi-am spus că poate cei de la hotel i-au pus mai mult la plată, iar el nu a observat. Apoi m-am uitat mai atent pe bon. Erau comandate două porții din același fel de mâncare şi o sticlă de şampanie. Am simțit fiori reci de gheață pe spate. Damien îmi dăduse mesaj în aceeași nopate să îmi spună că se întoarce mai devreme acasă și că abia așteaptă să ne vadă. Ceva nu se lega. 

Toată ziua am fost îngrijorată. Eram sigură că are o explicaţie pentru asta, însă golul pe care îl aveam în stomac mă făcea să mă gândesc la altceva. Spre seară am început să mă pregătesc pentru cina la restaurant. Dar eram încremenită de spaimă. Nu știam cum să i-am sărutat pe băieți de noapte bună, mi-am luat la revedere de la babysitter şi am pornit cu Damien spre restaurant. Dar de îndată ce chelnerul mi-a pus în faţă un pahar de vin, mi-am făcut curaj să îl întreb pe Damien ce se întâmplă. L-am şocat cu întrebarea, dar când i-am văzut reacţia am primit confirmarea. El ezita. Nu putea să mă privească în ochi. A încercat să scape de situaţie cerându-şi scuze. Furia m-a lovit direct în piept, dar, în mod ciudat, la suprafață eram calmă de parcă eram un simplu spectator la această conversaţie și nu făceam parte din ea. Mi-a spus că la evenimentul la care participase a întâlnit o femeie, că a flirtat cu ea, dar că nu credea că se va ajunge mai departe. S-a ajuns. Încremenisem, iar el îmi povestea că totul a pornit de la câteva pahare în plus, că s-a lăsat dus de val și că își tot spunea că nu se va culca cu ea, dar că situaţia a scăpat de sub control. Cu o grimasă pe chip, îmi spunea că a uitat cum e ca o femeie să îi acorde aşa multă atenţie. Îmi spunea că nu mai făcuse asta niciodată și că nici nu își dorea ca istoria să se repete. Lacrimile îi curgeau fără oprire când îmi spunea că mă iubeşte şi că nu mi-ar face niciodată rău, nici mie, nici familiei mele”.

”Totul era confuz”

„După ce am aflat vestea, totul s-a schimbat. Nu puteam să mă mai uit la el, iar ochii îmi erau în lacrimi. Câteva zile la rând am fost în șoc. Plângeam și vorbeam singură, când el și copiii nu erau prin preajmă. I-am povestit și surorii mele, care a fost la fel de şocată când a aflat. Însă nu voiam ca nimeni să mai știe, până ce nu aveam să hotărăsc ce e de făcut. Mă simţeam extrem de confuză: plină de furie şi complet şocată, dar conştientă de faptul că mi-am iubit soţul şi că ne-am simţit foarte bine în căsnicia pe care o aveam-sau am avut-o. Bineînţeles, am avut discuţiile şi frustrările noastre, dar întotdeauna ne distram împreună. Dacă asta ar fi fost o aventură în care s-ar fi implicat emoţional, nu aș mai fi putut sta în aceeași casă cu el. Mă durea că m-a înșeleta, însă dacă ar fi fost o relație emoțională m-ar fi durut și mai tare. O săptămână mai târziu i-am sugerat lui Damien să mergem la terapie de cuplu. El era dispus să facă orice pentru a ne repara căsnicia.”

femeie care plange

”Am mers la consiliere”

„Nu ştiam la ce să mă aştept de la această consiliere, dar terapeutul nostru ne ajuta să vorbim mai clar despre ceea ce se întâmplase şi să acceptăm că este clar să simţim un amestec de sentimente. Damien şi-a asumat întreaga responsabilitate pentru ceea ce se întâmplase. Plângeam în timp ce îl întrebam dacă este ceva în neregulă cu mine sau cu mariajul nostru. Simţeam că încrederea care exista între noi s-a rupt.

Am continuat să mergem la terapeut timp de un an și jumătate, iar furia şi durerea începeau să dispară. În unele zile ţipam la el. În altele simţeam că aş putea trăi cu ideea că m-a înșelat. Mă gândeam chiar să ies în oraș, să agăț pe cineva și să am o aventură de-o nopate, doar pentru a mă răzbuna pe el. Dar simțeam cum mă cuprind remușcările. Și teama... să nu mă înșele iar. I-am cerut să-mi dea acces la mail-ul lui. Mi-a dat toate parolele. Dar continuam să vorbim. Nu am făcut sex timp de 4 luni, pentru că nu mai suportam să mă atingă. În cele din urmă, s-a întâmplat după o sesiune de terapie cu adevărat pozitivă şi, deşi mă simţeam mai ciudat decât de obicei, pasiunea încă era vie. Am simțit o mare ușurare după ce am constatat că încă suntem legați.”

”De ce am decis să rămân”

”Până la urmă nu copiii au fost cei care ne-au ţinut împreună. Era vorba doar despre faptul că încă ne iubeam- şi era un sentiment profund. Ştiam, în adâncul sufletului, că asta a fost doar o greşeală, şi nu un defect al lui. Faptul că el era în mod clar afectat şi îşi dorea din tot sufletul să îl iert mi-a dat o senzaţie ciudată de speranţă. În cele din urmă am decis că trebuie să lucrez şi eu la asta. Dacă asta eforturile nu ar venit decât dintr-o parte, nu am mai fi unde suntem acum. 

”Cum suntem acum”

“Deşi au trecut patru ani de atunci, încă mi se întâmplă să mai am moment de furie. Poate că întotdeauna o să am. În mod ciudat, simt că ceea ce a făcut a contribuit la o înţelegere reciprocă mai profundă. Am înţeles că nu este perfect- deşi, dacă s-ar întâmpla din nou aş pleca. Am aruncat o privire asupra căsniciei noastre şi am realizat că trebuie să depunem mai mult efort pentru a rămâne conectaţi. Ieşirile săptămânale şi vacanţele cu cei mici ne-au ajutat foarte mult, deşi încă am o reținere să comand prin room service atunci când rămânem la hoteluri. Dar ceea ce e cel mai important, râdem din nou.’’

Sursă: Prevention

Surse foto: iStock

Articolul urmator
Concubinajul în România: tu știi ce drepturi și obligații ai?
Concubinajul în România: tu știi ce drepturi și obligații ai?
Cum îți vei întâlni soțul?
Incepe quiz
Cum îți vei întâlni soțul?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

2.7 (14)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    top 5 divahair.ro - cuplu

    1. Importanța detaliilor în organizarea nunții tale de vis (98 vizite)