Specialiștii confirmă: cea mai potrivită culoare pe care femeile trebuie să o poarte la prima întâlnire

Specialiștii confirmă: cea mai potrivită culoare pe care femeile trebuie să o poarte la prima întâlnire

Ramona Jurubita

De-a lungul timpului, oamenii au inventat tot felul de metode prin care se pot exprima diferit. Mulți evită discuțiile directe, fiindcă le consideră banale și vor să dea o notă personală fiecărei interacțiuni. Unii folosesc un limbaj plastic, alții fac anumite gesturi care să-i dea interlocutorului de înțeles ce gândesc.

Cei mai inventivi însă au început să facă asocieri între emoții sau stări și culori. Așa au luat naștere concepte precum: „Lunea Albastră” – cea mai deprimantă zi a anului, de unde înțelegem că albastrul este atribuit depresiei, tristeții, „Vinerea Neagră” – ziua în care oamenii beneficiază de reduceri colosale. Dar adevărul din spatele acestei sintagme este altul, iar din punct de vedere istoric, negrul a fost asociat cu zilele de stres economic.

Femeie la cumpărături care este în căutarea ținutei perfecte.

Pisica neagră este considerată aducătoare de ghinion tot în urma unei analogii, făcute între culoarea negru și evenimentele nefericite din viața unui om. La noi, negrul este considerat un simbol al doliului, iar albul un semn al purității. În alte culturi, sensurile celor două non-culori sunt inversate. Lista cu exemple ar putea continua la nesfârșit, mai ales dacă ne gândim că verdele exprimă prospețime și galbenul este un însemn pentru gelozie.

Am vorbit despre atâtea stări și sentimente, dar am omis una singură... iubirea! Intenționat am lăsat-o ultima, fiindcă putem discuta fără oprire despre acest subiect. Te-ai gândit vreodată care este nuanța care poate descrie felul în care iubești?

Potrivit științei, este vorba despre o culoare care poate oferi femeilor impulsul de care au nevoie pentru a se simți feminine și atractive – roșu. Odată ce îmbracă o ținută roșie pe care o accesorizează cu un ruj la fel de pigmentat, au siguranța că pot cuceri bărbatul pe care au pus ochii. Este culoarea pasiunii, a căldurii (de aici și expresia „roșu ca focul”), dar există o explicație concretă pentru aceste asocieri făcute involuntar de mintea umană.

Femeie în rochie roșie, ținută de mână de partenerul ei în costum negru.

Atracția îndrăgostiților pentru acest stimul vizual se bazează probabil pe culoarea sângelui. Este, de fapt, semnalul pe care organismul nostru îl recunoaște cel mai ușor când intră în joc fertilitatea și procesul de reproducere a speciei.

La fel ca animalele, avem și noi acel instinct animalic, menit să ne atragă atenția că a venit vremea împerecherii. Culoarea roșu este unul dintre declanșatorii biologici pentru acest proces.

Când femeile poartă haine în această nuanță, bărbații se simt atrași de ele și sunt mai predispuși să le invite la o primă întâlnire sau la o nouă întâlnire. Partea interesantă este că ei nici măcar nu sunt conștienți că se simt ademeniți de acest „artificiu”. Dacă vrei să îi atragi atenția unui domn, te poți folosi de această slăbiciune pe care o are și îl cucerești imediat.

Studiile au arătat că masculii sunt cu adevărat vrăjiți de roșu, așa că ar trebui să incluzi și tu această culoare îndrăzneață în garderoba ta. Vorbește-i posibilului partener prin culoare și transmite-i vibrațiile inimii tale! Dacă va fi atras de stilul tău, probabil va fi tentat să îți ofere un trandafir de un roșu intens, ca să îți răspundă în aceeași manieră. Și sunt șanse mari ca el să facă asta în mod involuntar! 🌹

Află și tu care sunt cuvintele mai puternice și mai importante decât "te iubesc"

Surse foto: iStock

Surse articol: YourtangoBustleScienceofpeople

Articolul urmator
14 femei s-au confesat: care este cea mai bună replică de agățat auzita vreodată de ele
14 femei s-au confesat: care este cea mai bună replică de agățat auzita vreodată de ele
Cum te percep barbatii dupa prima intalnire?
Incepe quiz
Cum te percep barbatii dupa prima intalnire?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.