Știința confirmă! Bărbații sunt intimidați de femei deștepte

Știința confirmă! Bărbații sunt intimidați de femei deștepte

Mihaela Onofrei, redactor Divahair.ro

Ce îi sperie mai tare pe bărbați decât o viață fără bere sau dispariția fotbalului? Ei bine, ultimele cercetări au ajuns la concluzia că femeile deștepte sunt cel mai mare coșmar al bărbaților. Deși majoritatea își doresc o femeie înțeleaptă alături, care să îi ajute să devină cea mai bună versiune a lor, se pare că femeile care sunt prea deștepte nu se află printre preferatele exponenților sexului tare.

Așa cum probabil ghicești, bărbaților le este teamă ca nu cumva perechea acestora să fie mai bună decât ei și să îi facă să se simtă mai puțin masculini decât sunt, chiar inutili. Ești curioasă care sunt rezultatele acestor studii? Află mai jos!

cuplu in pat

Iată de ce bărbații sunt intimidați de femei deștepte!

Un studiu recent intitulat „(Psychological) Distance Makes the Heart Grow Fonder” a ajuns la concluzia că, deși pe bărbați îi încântă ideea de a se întâlni cu femei deștepte, atunci când sunt pe punctul de a face acest lucru, aceștia nu mai sunt deloc interesați. Mai mult, atunci când o femeie este mai bună decât ei, nu se mai simt bărbați.

Într-un raport anterior al studiului, 86% dintre bărbați au spus că pot să se întâlnească cu o femeie care este mai deșteaptă decât ei. În experimentele care au urmat acestui chestionar, cercetătorii au testat verdicitatea vorbelor acestor bărbați.

În prima versiune a studiului, 105 bărbați au citit un scenariu ipotetic despre o femeie care a obținut rezultate mai bune decât ei la un test și apoi au fost rugați să recunoască cât de mult și-ar dori o astfel de femeie alături. În a doua versiune, cercetătorii au pus 151 de bărbați să facă un test de cultură generală și apoi au fost întrebați dacă vor să întâlnească femeia care se afla pe hol și care obținuse un punctaj mai mare la acest test.

Ambele studii au ajuns la concluzia că, atunci când și-au imaginat această posibilă întâlnire, bărbații erau mult mai interesați în a o întâlni pe această femeie decât atunci când aceasta se afla în aceeași clădire. În mod evident, o femeie deșteaptă este mai bună în teorie decât în practică.

cuplu inteligență

În următoarele două versiuni ale studiului, bărbații participanți au intrat în contact cu o femeie care a obținut un rezultat mai bun decât ei la testul de inteligență. După ce participanții au întâlnit-o, aceștia au făcut testul în prezența ei și au aflat rezultatele de față cu ea. Apoi, au fost rugați să își spună impresia despre femeie și despre cât de atrăgătoare o consideră. Așa cum probabil ghicești deja, bărbații care au obținut un punctaj mai mic nu s-au simțit deloc atrași de această femeie și au afirmat că nu s-ar întâlni cu aceasta.

Ultimele două versiuni ale studiului (au fost 8 în total) au ajuns la concluzia că bărbații sunt mai puțin interesați în a se întâlni și a interacționa cu o femeie inteligentă atunci când acest lucru se întâmplă face-to-face.

În a cincea versiune a studiului, atunci când femeia se afla într-o cameră separată, nu a existat nicio diferență față de versiunea teoretică. Bărbații au afirmat că vor să o cunoască și chiar să interacționeze cu ea, indiferent de rezultatul testului de inteligență. Mai mult, cei care nu au văzut-o deloc erau mult mai dornici să o cunoască.

Acest studiu a fost rezumat astfel: „Cele 6 studii au arătat că, atunci când testele au fost făcute la distanță, bărbații au fost mult mai atrași de femeia care a obținut un punctaj mai bun decât ei. Pe de altă parte, atunci când testul a fost făcut în aceeași încăpere, bărbații s-au simțit mai puțin atrași de femeia care era mai inteligentă decât ei”.

Așadar, sunt bărbații atrași de femei deștepte? Din punct de vedere științific, se pare că nu. Să sperăm că acest lucru se va schimba curând și că bărbații vor aprecia mai mult femeile care sunt mai inteligente decât ei.

Surse foto: iStock

Articolul urmator
11 lucruri cheie pe care bărbații adevărați le fac diferit de narcisiști
11 lucruri cheie pe care bărbații adevărați le fac diferit de narcisiști
Cum vad barbatii prietenia ta cu alte femei?
Incepe quiz
Cum vad barbatii prietenia ta cu alte femei?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.2 (17)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.