Studiu: aceasta este cea mai bună poziție pentru orgasmul femeilor!

Studiu: aceasta este cea mai bună poziție pentru orgasmul femeilor!

Viorica Ghinea, redactor

O mulțime de experți în arta erotică sfătuiesc femeile să își schimbe atitudinea în pat, dacă vor să guste din plăcerea erotică. Încrederea în sine și imaginația bogată erau considerate punctele forte în atingerea marelui O, iar blocajele emoționale și cele mentale erau cele mai mari obstacole în amor, cel puțin așa susțineau multe studii în domeniu.

Recent, a apărut un studiu realizat de o echipă formată din specialiști de la Mayo Clinic și de la Facultatea de Medicină a Universității din Indiana, publicat în revista Clinical Anatomy. Rezultatele lui arată care este cea mai bună poziție pentru orgasmul femeilor, dar și că anatomia este mai importantă în dormitor decât atitudinea.

pozitie perfecta pentru orgasm

Poziția perfectă pentru orgasmul femeilor, descoperită într-un studiu

Se pare că nu atitudinea este cea care asigură experiențe de vis în dormitor, ci anatomia. Specialiștii implicați în acest studiu au evaluat mai multe cercetări de natură sexuală. Întrebarea era una simplă, dar care cerea un răspuns complex: ce anume le diferențiază pe femeile care ajuns la climax de cele care nu se pot bucura de plăcerea sexuală?

Dacă abilitatea bărbaților de a atinge plăcerea supremă are legătură mai mult cu sistemul lor nervos (semnalele transmise între penis, coloana vertebrală și creier), în cazul femeilor, situația este diferită. Poziția clitorisului este elementul-cheie când vorbim despre orgasmul femeilor. Cu cât clitorisul este mai aproape de pereții vaginului în timpul sexului, cu atât femeilor le va fi mai ușor să se simtă bine.

Conform datelor acestui studiu, misionarul este cea mai bună poziție pentru climaxul feminin, pentru că zonele erogene ale femeii (pereții vaginului și clitorisul) sunt mai bine stimulate. Nici măcar poziția preferată a bărbaților – doggy style – nu oferă atât de multe beneficii precum misionarul și alte variante care pornesc de la ea. În această categorie se încadrează și woman on top (femeia deasupra).

femeia deasupra perfecta pentru orgasm rapid

Așadar, o femeie care încearcă să atingă climaxul trebuie să țină cont de regula anatomiei. Dacă peretele din față al vaginului este stimulat intens, șansele de a atinge orgasmul sunt mai mari. Pentru a facilita apariția senzației, pune o pernă sub bazin sau ridică ușor posteriorul. În plus, cel mai bun unghi pentru penetrare este cuprins între 30 și 45 de grade.  

În concluzie, nu pozițiile complexe asigură orgasm femeilor, așa cum se credea până acum, ci cele simple, clasice. De acum poate că vei aprecia mai mult postura erotică a misionarului.

Articolul urmator
Un bărbat i-a cerut proaspetei lui soții divorțul pentru că aceasta nu a vrut să-și petreacă noaptea nunții împreună
Un bărbat i-a cerut proaspetei lui soții divorțul pentru că aceasta nu a vrut să-și petreacă noaptea nunții împreună
Ești prea bună pentru această lume?
Incepe quiz
Ești prea bună pentru această lume?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4 (12)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.