Studiu alarmant: acasă, cel mai periculos loc pentru femeile din întreaga lume

Studiu alarmant: acasă, cel mai periculos loc pentru femeile din întreaga lume

Ana Maria Munteanu, redactor sef Divahair.ro

Cel mai periculos loc pentru femei din întreaga lume este, din nefericire, acasă. Da, locul în care ar trebui să te simți cel mai confortabil, cel mai sigur, locul în care ar fi cel mai firesc să îți poți pune capul pe pernă cu siguranța că nimic nu ți se poate întâmpla, este, de fapt, locul în care viața îți este cel mai pusă în pericol.

 Femeie cu copil in brate care se fereste de sotul violent

Mai mult de jumătate dintre femeile asasinate anul trecut - – mai exact din 87000 de cazuri raportate, 50000 (reprezentând 58%) - au fost ucise de partenerii sau de membrii familiei lor, potrivit unui nou studiu realizat de Națiunile Unite. Ce înseamnă asta, în cifre? 6 femei sunt ucise pe oră sau 137 pe zi, de către oameni pe care îi cunosc. "Femeile continuă să plătească cel mai mare preț ca urmare a inegalității între sexe, a discriminării și a stereotipurilor negative", a declarat pentru Agence France-Presse directorul executiv al UNODC(United Nations Office on Drugs and Crime), Yury Fedotov. "Faptul că femeile continuă să fie mult mai afectate de acest tip de violență decât bărbații indică un dezechilibru în relațiile de putere între femei și bărbați în sfera domestică".

În vreme ce marea majoritatea a victimelor omuciderilor intenționate este reprezentată de bărbați, femeile reprezintă 82% din cazurile de cedes survenite în urma violenței domestice. În 2017, cele mai multe cazuri de femicide au fost înregistrate în Asia – circa 20000 de cazuri. Cu toate acestea, doar 0,9 din 100000 din ele au ca vinovat partenerul de viață sau o persoană apropiată victimei. Cele mai multe cazuri de femei ucise de oameni cunoscuți s-au raportat în Africa (3,1 crime la 100000 de femei) și în America (de Nord și Latină împreună) – 1,6 cazuri la 100000.

Din nefericire nu se observă niciun progres real în direcția protejării și salvării vieților femeilor vulnerabile. Dimpotrivă, totul stagnează, femeile continuând să se simtă singure și lipsite de apărare în fața pericolelor și, din păcate, forțele de ordine și justiția nu fac nimic să resolve această situație îngrijorătoare. 

Surse foto: iStock

Articolul urmator
De ce bărbații simt mai târziu durerea despărțirii
De ce bărbații simt mai târziu durerea despărțirii
Care e cel mai bun loc de agatat pentru tine?
Incepe quiz
Care e cel mai bun loc de agatat pentru tine?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.7 (25)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.