Nu Skin

Studiu: Bărbații cu soții cicălitoare trăiesc mai mult și mai sănătos

Alina Maria Chirita, redactor DivaHair.ro

Cicăleala poate fi enervantă și greu de suportat într-un mariaj. Poate deveni obositor pentru un bărbat să asculte non-stop plângerile și cererile soției sale, iar certurile constante din cuplu pot duce de multe ori la o inevitabilă despărțire.

Însă, potrivit unul studiu recent, bărbații cu soții cicălitoare ar putea duce o viață mai lungă. Una dintre cele mai vechi dispute din lume are acum un rezultat științific. Mai mulți cercetătători de la Universitatea de Stat din Michigan și de la Universitatea din Illinois au concluzionat că bărbații influențați de soții sunt mai longevivi și duc o viață mult mai sănătoasă. 

 un barbat isi acopera urechile si isi tine ochii inchisi, in timp ce o femeie sta langa el si il cicale

Soție cicălitoare, un bărbat sănătos

"Concluziile contrazic teoria conform căreia un mariaj nefericit poate fi dăunător pentru sănătatea partenerilor. Uneori, cicăleala înseamnă că soțiilor le pasă, iar grija este foarte importantă într-un mariaj", a spus Hui Liu, conform Healthline.com. 

Cercetarea a analizat rezultatele sondajului provenit de la 1.228 de persoane căsătorite, cu vârste cuprinse între 57 și 85 de ani. S-a aflat că bărbații stresați, supuși unor cicăleli constante din partea partenerelor, sunt mai puțin predispuși să sufere de diabet și au șanse mai mari de a trata această afecțiune, în cazul în care sunt diagnosticați.

o femeie explica nervoasa ceva, in timp ce un barbat gesticuleaza si o priveste nedumerit

"Soțiile care se interesează în permanență de sănătatea soților, mai ales dacă aceștia suferă de diabet, o boală care necesită monitorizare, îi pot ajuta să primească un tratament de succes. Pe de altă parte, bărbații s-ar putea simți nemulțumiți de faptul că li se spune în mod constant ce să facă, lucru pe care l-ar putea considera copleșitor", susține unul dintre experți. 

Studiul mai arată că efectul este invers în privința femeilor. O căsnicie bună înseamnă un risc mai mic de apariție a diabetului, deoarece femeile pot fi mai sensibile decât bărbații la calitatea unei relații și, prin urmare, sunt mai susceptibile de a experimenta un spor de sănătate, datorită faptului că au un mariaj fericit.

o femeie si un barbat stau asezati pe canapea, zambesc si se privesc ochi in ochi

Pe de altă parte, s-a observat și că un control prea mare în relație poate crea un stres uriaș pentru soții. Multe cercetări au arătat de ce căsătoriile nefericite pot fi dăunătoare pentru sănătate. În urma unui alt studiu, la care au participat 10.000 de danezi, timp de 11 ani, s-a aflat că bărbații "ținuți sub papuc" aveau un risc de mortalitate precoce cu 50% - 100% mai mare decât cei care trăiau o viață de cuplu liniștită.

Surse articol: Healthline / Esquiremag / Brightside 

Surse foto: IStock

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3.5 (2)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

    Cauta un furnizor in zona ta