Sufletele-pereche nu ne definesc viața, dar ne-o fac infinit mai bună, mai senină, mai ușoară

Sufletele-pereche nu ne definesc viața, dar ne-o fac infinit mai bună, mai senină, mai ușoară

Alida Enache

Este foarte probabil ca în această viață să întâlnești o persoană care să te facă să simți că totul este mai ușor, o persoană alături de care pierzi noțiunea timpului și care să-ți dea impresia că v-ați mai întâlnit în trecut. Aveți foarte multe lucruri în comun și chiar vă puteți înțelege din priviri. Îți oferă un sentiment de siguranță și pare că te citește ca pe o carte deschisă. Deși v-ați cunoscut de curând, știe totul despre tine și ar face orice să te vadă fericită. Acestea sunt cele mai clare semne că ți-ai cunoscut sufletul pereche!

Imagine cu o mireasă și un mire în mijlocul străzii alergțnd prin ploaie

Ce este un suflet pereche?

În opinia filosofilor, oamenii au fost, inițial, creaturi rotunde cu opt membre, două fețe și două seturi de organe genitale: atât masculine, cât și feminine. Erau prea puternici și prea ambițioși, iar pentru a le diminua forța, Zeus i-a tăiat în două și așa au luat naștere femeia și bărbatul, sufletele pereche. După separare, cele două suflete au încercat cu disperare să se reunească. Zeus a fost înduioșat de durerea lor și le-a permis celor două jumătăți să trăiască senzația înregului fără a mai fi lipite una de cealaltă.

“Și când unul dintre ei își întâlnește jumătatea, jumătatea sa, perechea este pierdută într-o mare de dragoste, prietenie și intimitate și nu se vor pierde niciodată din ochi, nici măcar pentru un moment”, spunea Aristofan în “Banchetul” lui Platon.

Foarte mulți consideră că să-ți găsești sufletul pereche este principalul scop în viață. Totuși, lucrurile nu stau chiar așa. Nu ar trebui să faci o prioritate din acest lucru pentru că sufletele pereche se vor regăsi la un moment dat, orice ar fi.

Relația cu sufletul tău pereche poate fi una dintre cele mai uimitoare experiențe pe care le-ai putea trăi, dar chiar și așa, acest lucru nu ar trebui să te definească. Nu uita că tu deja ești un întreg, iar sufletul pereche nu te va completa, ci îți va fi un bun partener în drumul tău prin viață. Sufletul pereche te va ajuta să devii o persoană mai bună, te va ajuta să devii cea mai bună versiune a ta. Îți va fi aproape până și în cele mai grele momente și va încerca să se asigure că ești fericită, dar chiar și așa, el nu te va schimba. Îți va oferi posibiltatea de a te simți liberă și iubită pentru ceea ce ești cu adevărat.

Ai putea alege să-ți cauți sufletul pereche din necesitatea de a avea pe cineva aproape, o persoană care să îți ofere sentimentul de confort și de aparținere. Până la urmă, asta înseamnă să ai un suflet pereche! Dar nu ar trebui să te lași păcălită de această nevoie. Tu trebuie să înveți să depășești singură greutățile vieții și să te descurci. Doar așa poți deveni o femeie puternică.
Un suflet pereche îți va arăta toate calitățile tale și te va încuraja să depășești orice limite, dar nu înseamnă că nu poți evolua și fără prezența acestuia în viața ta. Nu uita că, până la urmă, singuri venim pe lume și așa vom și pleca…

Poți reuși în viață și fără ajutorul sufletului pereche. Nu ar trebui să-ți pierzi timpul așteptându-l sau căutându-l pentru că el va apărea în drumul tău chiar atunci când vei avea nevoie de el cu adevărat. Nu poți controla aceste lucruri. În schimb, ceea ce poți face este să lucrezi la propria persoană pentru a evolua constant și pentru a-ți da un sens existenței.

În drumul tău prin viață vei cunoaște foarte mulți aoemni. Unii îți vor rămâne aproape, iar alții vor pleca. Unii te vor învăța lecții prețioase, în timp ce alții îți vor rupe inima în mii de bucățele. Dar chiar și așa, nu este nevoie să te agăți de oameni. Oircât de greu ți-ar fi și oricât de tare ai suferi, adu-ți aminte de universul are un plan pentru tine. Te afli exact acolo unde ar trebui să fii!

Bucură-te de fiecare moment din viața ta, căci într-o bună zi va apărea sufletul tău pereche și, cu siguranță, acesta și-ar dori să te găsească fericită!

Citește și: Ce este un suflet Flacără Geamănă și cum ți-l recunoști pe al tău

Surse articol: Well-nest, Cluber, Refinery29

Surse foto: iStock

Articolul urmator
8 lucruri pe care să le iei în considerare dacă vrei să ai o relație cu un bărbat mai în vârstă
8 lucruri pe care să le iei în considerare dacă vrei să ai o relație cu un bărbat mai în vârstă
Ştii ce vrei de la viață? Testul care îți spune mai multe decât ți-ai închipui
Incepe quiz
Ştii ce vrei de la viață? Testul care îți spune mai multe decât ți-ai închipui

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (3)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.