Te gândești să îți părăsești soțul? Te rog, citește asta înainte

Te gândești să îți părăsești soțul? Te rog, citește asta înainte

Ramona Jurubita

Toți avem momente în viață când ne gândim la despărțirea de partener din anumite motive, mai mult sau mai puțin întemeiate. Se spune că femeile cântăresc mai mult decizia de a pleca dintr-o căsnicie și tot ele sunt mai confuze în general și aleg să stea în relații care nu le fac bine doar pentru că nu își văd viața fără soțul lor.

Kimberly Walton, este terapeut de cuplu și a pregătit câteva sfaturi pentru femeile care nu știu ce decizie să ia în legătură cu viața lor amoroasă.
Dacă intenționezi să îți părăsești soțul, citește această scrisoare de la Kimberly Walton pentru că îți este destinată și ție:

Cuplu aflat în prag de divoț

„Dragă prietenă,

Da, am spus prietenă deși nu ne cunoaștem, dar dacă aș ști că vrei să îți părăsești soțul, te-aș invita la o cafea să ne împrietenim și să îți dau niște sfaturi ca să evaluezi mai ușor situația prin care treci. Urmărește aceste rânduri până la capăt pentru că eu te înțeleg perfect, știu ce te doare, știu și că ești la limita dintre durere și nepăsare dacă te-ai gândit să renunți la ce ați construit până acum împreună.

Dar, te rog, înainte de a fi sigură că vrei să pleci, gânește-te la cum va fi de fapt realitatea de după despărțire pentru că s-ar putea să nu fie așa cum îți imaginezi tu. Probabil îți imaginezi că singurătatea va transforma viața ta într-o poveste cu norișori roz, unicorni și fluturași, dar lucrurile nu stau chiar așa. Îmi pare rău că tocmai eu îți sparg această bulă a visării care nu-ți dă voie să gândești obiectiv, dar de asta ai nevoie acum, de o persoană care să te trezească la realitate.

Dacă ai întâmpinat multe greutăți în căsnicie în ultima vreme, nu ar trebui să crezi că ele vor dispărea pur și simplu cu ajutorul unui divorț pentru că pot rămâne probleme nerezolvate, iar în cel mai rău caz, vei înlocui problemele vechi cu unele noi și mult mai urâte.

Citește și: 10 semne că nu trebuie să divorțați

Ceea ce am să îți spun este că dacă te confrunți cu abuzuri fizice din partea partenerului, trebuie să apelezi imediat la ajutor de specialitate, chiar înainte de a intenta divorțul pentru că siguranța este pe primul plan, draga mea. În schimb, dacă abuzul este psihic sau emoțional, te invit să citești mai departe scrisoarea mea ca să detaliem împreună aspectele siguranței într-o relație. Uite ce schimbări majore pot apărea după un divorț:

Așteaptă-te la Sindromul Tatălui Disneyland

Dacă acum vrei să divorțezi de el pentru că nu este un tată bun, în viitor s-ar putea ca el să îți ia copiii pentru că se va purta exemplar de față cu ei și va face tot posibilul să le fie pe plac și astfel, tu vei scădea în ochii lor. Gândește-te dacă vrei să auzi de la copiii tăi că tu nu ești o mamă bună pentru că nu le dai înghețată zilnic și pentru că nu îi duci în parc în timpul în care ar trebui să își facă temele.

Te vei descurca greu cu banii

Probabil vă certați din cauza banilor și în timpul căsniciei, dar singură va fi mult mai greu, crede-mă. Acum ești pe cale să afli cum e să te cerți și pentru că nu vă veți putea hotărî cine plătește școala copiilor, excursiile, hainele sau cadourile lor pentru ziua de naștere. Poate cel pe care intenționezi să îl părăsești va refuza să plătească pensie alimentară copiilor, iar ție îți va fi greu să suporți toate cheltuielile.

Co-parentingul este un mit

Cearta cu privire la programul de culcare, regulile de respectat acasă sau în societate, temele, mersul în parc, activitățile extracurriculare și multe altele vor fi subiecte permanente de ceartă pentru că nici tu și nici fostul partener nu veți vrea să vă puneți de acord dacă sunteți firi orgolioase. Îți voi da acum două exemple concrete ale unor prietene care nu se feresc să își facă poveștile publice pentru a ajuta și alte persoane.

Diana a povestit cum s-a certat cu fostul soț pentru că el nu era de acord ca băiatul lor să poarte aparat dentar, așa că au ajuns să se judece în instanță pentru acest lucru. Un alt exemplu este ce a trăit Alina după divorț și după ce judecătorul a stabilit că gemenii ei vor merge în weekend la tatăl lor. Aceștia veneau acasă la începutul săptămânii nespălați și neîngrijiți, iar tatăl lor nu ar fi permis acest lucru în timpul în care el și Alina erau împreună. În timpul căsătoriei era un tată bun, apoi dorința de răzbunare și-a pus amprenta și asupra comportamentului său față de copii, cumva se folosea de ei ca să o rănească pe mamă.

Copil afectat de certurile dintre părinți

Gândește-te că o altă femeie îți va crește copilul

Bărbatul pe care vrei să-l părăsești își va găsi o altă soție care se va ocupa de copiii tăi când vor fi în vizită la ei. Poate are și ea alți copii dintr-o relație anterioară, iar pe ai tăi îi va neglija pentru că vor fi cei „vitregi”. Gândește-te dacă vrei să se ajungă într-o astfel de situație.

S-ar putea să nu-ți placă ce descoperi la tine dacă încerci să te regăsești

Noi femeile spunem că după o despărțire ne vom regăsi și vom redescoperi la noi lucrurile care ne făceau să ne simțim mândre și feminine în trecut. Trebuie să realizezi că timpul schimbă oamenii și că probabil ai pierdut multe atuuri pe drum. Poate vor apărea regretele și nemulțumirile față de propria persoană și apoi vei crede că nimeni nu te va aprecia așa cum o făcea soțul tău, din moment ce el nu te-a părăsit și a stat lângă tine fără să îi pese că te-ai schimbat.

O relație care a fost cândva bună poate fi restabilită

Știu că te-ai săturat să încerci doar tu să repari situația, dar poți aborda o altă atitudine și îi poți spune deschis partenerului care sunt problemele și ce te deranjează ca să vadă și el unde are de lucrat. Nu mă refer la reproșuri pentru că ele nu vor rezolva situația, mai bine spune-i ce nu merge, nu ce face greșit.

Studiile au arătat că unele cupluri nefericite care rămân împreună au raportat că sunt mai fericite la 5 ani după ce s-au gândit să divorțeze, dar nu au făcut-o. Restabilirea armoniei poatea veni în timp dacă amândoi aveți răbdare.

Va fi greu să găsești pe altcineva

Este posibil ca alți bărbați să evite să se apropie de tine după ce află că ai trecut printr-un divorț, mai ales dacă vor ști că tu ești cea care a hotărât să rupă relația cu fostul soț. Probabil se vor gândi că o să îi părăsești și pe ei sau că nu te poți implica emoțional pentru că își vor imagina că ai răni nevindecate din trecut. Există și posibilitatea ca un posibil viitor partener să nu accepte că tu îți vei dedica o bună parte din timp creșterii copiilor, este greu să găsești pe cineva care să te accepte cu tot cu trecutul tău, mai ales dacă ai rămas cu anumite obligații în urma divorțului.

Familie destrămată

Este mult mai ușor să salvezi o căsnicie decât să o iei de la zero cu altcineva

Oamenii au tendința să renunțe la ceva ce nu mai funcționează, dar în cazul unei căsnicii nu este soluția cea mai bună. Dacă ați construit multe lucuri împreună, dacă vă cunoașteți cel mai bine unul pe celălalt, dacă aveți și copii împreună, meritați o nouă șansă la fericire.
Recunosc, nu toate relațiile pot fi salvate. Dar dacă a ta este una dintre cele pentru care merită să lupți? Eu îmi doresc să găsești calea cea mai bună pentru tine și acum poți face asta după ce ai văzut realitatea.”

Acum că ai aflat viziunea unui psihoterapeut de cuplu, poți încerca să reevaluezi decizia cu privire la divorț și poate vei constata că nu este ce îți dorești cu adevărat. Poate a fost un gând apărut din impuls și ar trebui să comunici mai mult cu partenerul ca să nu se mai ajungă la astfel de neînțelegeri.

Citește și: 9 sfaturi tulburător de simple de la un bărbat divorțat care să te ajute să-ți salvezi căsătoria

Articol adaptat de pe: Cherishedwives

Surse foto: Istockphoto

Articolul urmator
De ce îți autosabotezi relațiile (și cum să te oprești din a face asta)
De ce îți autosabotezi relațiile (și cum să te oprești din a face asta)
Cum îți vei întâlni soțul?
Incepe quiz
Cum îți vei întâlni soțul?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.2 (5)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.