Te rog, nu îți mai ascunde inima de persoana pe care o iubești cel mai mult

Te rog, nu îți mai ascunde inima de persoana pe care o iubești cel mai mult

Ramona Jurubita

Reprimarea sentimentelor este tot mai des întâlnită în rândul celor care au crescut cu ideea că iubirea este o slăbiciune și îți poate scădea autoritatea. Această percepție distorsionată îi face pe unii oameni să nu arate ce simt, iar cei din jurul lor vor crede că problema este la ei și că nu merită să fie iubiți.

Nu mai ascunde ceea ce simți din teama că nu ți se va răspunde la sentimente pentru că sunt șanse foarte mari ca acea persoană să te placă mult, dar să nu aibă curajul să ți-o spună. Dacă amândoi vă abțineți de la a face primul pas, cui îi rămâne această misiune?

Bărbat care își sărută partenera pe frunte

Unul dintre voi trebuie să fie curajos, să fie vulnerabil și să facă primul gest spre celălalt. Pot trece luni sau chiar ani în care niciunul nu va spune nimic, iar timpul se va scruge în defavoarea voastră. Din acest motiv, este mai bine să îți faci curaj și să vorbești cu omul respectiv, ca să nu prelungiți așteptarea și, implicit, agonia.

Nu îți mai ascunde iubirea pentru că nu vei simți niciodată cum e ca altcineva să își îndrepte atenția către tine. Cu această atitudine rece îi vei ține pe toți la distanță și vei pierde șansa de a construi ceva frumos alături de o persoană dragă.

Reprimarea sentimentelor nu te protejează de suferință sau de comentariile celor din jur, ci din contră...în acest mod îți faci mai mult rău pentru că vei sta departe de sufletul lângă care ai vrea să trăiești. Vei tânji după el/ea și te vei gândi mereu cum ar fi dacă i-ai face o declarație de dragoste. Dar la ce sunt bune presupunerile dacă dorințele nu se concretizează?

Te condamni singur/singură la nefericire și dai șansa altcuiva să fie lângă jumătatea ta, iar acest lucru chiar ar trebui să îți dea de gândit. Tu decizi dacă ești de acord să pierzi atât de ușor o șansă importantă din viața ta. Ai putea scăpa de toate grijile și de toată suferința dacă i-ai spune sincer și direct tot ce gândești.

Să nu crezi că orice om poate înțelege semnalele subtile pe care pe transmiți, mai ales dacă nu ați interacționat înainte și nu vă cunoașteți bine. Degeaba crezi că sentimentele tale sunt evidente, pentru că persoana de lângă tine nu citește gânduri și nu are de unde să știe ce este în mintea ta.

Mai mult ca sigur nu știe că te uiți doar la ea/el când apare, nu știe nici că îi urmărești de dimineața până seara conturile de pe rețelele sociale și nici că visezi în fiecare noapte cum v-ar sta împreună.

Acest joc al intuiției nu funcționează întotdeauna, chiar dacă este vorba de dragoste și ar trebui să acționezi imediat, fără să mai pierzi nici măcar o secundă. Nu aștepta momentul potrivit, ci transformă orice moment într-unul potrivit.

În plus, vei scăpa de multe alte gânduri negative dacă spui ce simți, chiar dacă există șansa ca acea persoană să nu simtă la fel. Măcar vei înțelege că nu este potrivită pentru tine și vei putea merge mai departe, dar dacă nu spui nimic, vei rămâne blocat/blocată la imaginea ei și la visele cu voi, care nu se vor concretiza niciodată dacă nu iei atitudine.

Dacă te-ai îndreptat spre sufletul tău pereche, el îți va răspunde la sentimente și nu va mai exista nicio barieră între voi, iar cel mai bine este să faci primul pas ca să elucidezi misterul. Apoi, jumătatea ta va face restul de pași către tine.

Nu îți mai ascunde iubirea de persoana pe care o visezi noapte de noapte, fă ce simți și ignoră orice obstacol care poate să îți iasă în cale!

Citește și: 10 semne ca o sa formati un cuplu perfect

Surse articol: ThoughtcatalogHealthlineTime

Surse foto: iStock

Articolul urmator
Cel mai important lucru pe care trebuie să-l discutați la prima întâlnire
Cel mai important lucru pe care trebuie să-l discutați la prima întâlnire
De ce te temi cel mai mult?
Incepe quiz
De ce te temi cel mai mult?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.6 (3)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.