Tipuri de himen, in functie de forma acestuia

Andreea Gluh, redactor

Himenul este o membrana care acopera orificiul vaginal, el incepand sa se formeze inca din viata intrauterina. Odata cu venirea pe lume, acesta se resoarbe, incet-incet, pana la pubertate, cand prezinta dimensiuni reduse. Exista, insa, cazuri in care o femeie se naste fara aceasta membrana, fara a-i afecta in vreun mod viata. De asemenea, trebuie mentionat faptul ca exista mai multe tipuri, fiecare avand o alta forma. In functie de aceasta, femeia poate avea o viata intima normala sau se poate confrunta cu unele probleme. 

Ce forme poate avea aceasta membrana delicata

1. Inelar

Acest tip se prezinta ca o deschizatura inelara si este intalnit in cazul unui numar considerabil de paciente.


2. In forma de semiluna

Deschizatura care are aceasta forma este situata fie in partea superioara a vaginului, fie in cea inferioara.

3. Labial

Orificiul are o asemenea forma incat pare ca membrana seamana cu labiile invecinate.


4. Septat

Dupa cum se poate deduce si din denumire, membrana se prezinta sub forma unui sept, adica a unei punti care imparte orificiul pe verticala.


5. Cribriform

Acesta se prezinta sub forma unei membrane perforate in multiple locuri, astfel incat activitatea intima a tinerei poate fi afectata la inceput, ca si procesul de folosire a tampoanelor interne.


6. Microperforat

Membrana are un orificiu foarte mic, ceea ce provoaca, din nou, unele neajunsuri de aceeasi natura ca si cele prezentate anterior.


7. Neperforat

Acest tip de membrana este rar intalnit, iar femeile care s-au nascut astfel intampina o multime de probleme. In primul rand, scurgerile menstruale lunare nu pot avea loc in mod normal, deoarece nu exista o cale de comunicare cu exteriorul. Din acest motiv, este posibil sa apara complicatii, printre simptome numarandu-se durerile si senzatia de disconfort abdominal. In acest caz, este necesara prezentarea de urgenta la medic. Cel mai probabil, acesta va efectua o operatie locala, care consta in realizarea unui orificiu la nivelul membranei.

Surse foto: Pexels.com

Articolul urmator 7 tipuri de comportament care sperie la culme bărbații

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

2.6 (15)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.