Top 10 beneficii nebănuite ale relațiilor intime în relație. Lăsați scuzele la o parte și iubiți-vă mult!

Top 10 beneficii nebănuite ale relațiilor intime în relație. Lăsați scuzele la o parte și iubiți-vă mult!

Ramona Jurubita

În lumea în care trăim, partenerii nu își mai acordă suficient timp unul altuia și nu mai au parte de momente intime și pline de tandrețe, după ce legătura dintre ei avansează. Găsesc tot felul de motive pentru a amâna relațiile amoroase precum: „nu am timp”, „sunt prea obosit”, „ne aud copiii”, „mă doare capul”, „sunt supărat pe tine”.

Aceste situații apar când cei doi sunt de mult timp împreună, s-au obișnuit unul cu altul și atracția fizică nu mai este la fel de puternică. Poate dispărea cheful de apropieri, iar grijile și stresul zilnic strică armonia din relație. Să nu mai vorbim despre certurile din diverse cauze, de cele mai multe ori neînsemnate, care pot ruina viața sexuală a unui cuplu.

Pentru a reveni la obiceiurile de la începutul relației și pentru a reaprinde flacăra pasiunii, vă puteți gândi că orice moment este bun pentru puțină relaxare și distracție. Există timp atunci când vrei, important este să nu cauți scuze!

Cuplu aflat în intimitate

Citește și: Cauze care scad dorința de a face sex

Indiferent de greșelile din trecut, cuplurile ar trebui să știe că relațiile intime aduc o mulțime de beneficii și dacă ar avea astfel de contacte în mod constant, nu s-ar mai instala niciunul dintre motivele de mai sus.

Iată ce avantaje aduce contacul intim într-o relație:

 1. Este bine pentru sănătatea ta
  Potrivit studiilor, amorul o dată pe săptămână produce anumiți hormoni care cresc imunitatea cu 30%. De asemenea, ajută la scăderea febrei și contribuie la vindecarea anumitor infecții.
 2. Relațiile intime te ajută să slăbești
  Caloriile arse în timpul actului intim sunt echivalente cu cele arse în 15 minute de alergare pe bandă, știai asta? Nu-i așa că ai alege o noapte cu partenerul în detrimentul unei vizite la sală? Sau poate puteți face sport împreună la sală, sau alergare în aer liber și apoi să păstrați timp și pentru câteva momente intime.
 3. Intimitatea ajută la bunăstarea emoțională
  În timpul orgasmului corpul produce oxitocină, care are un efect amnezic asupra creierului. În acel moment uităm de griji, de frici și de stres. Se eliberează și endorfinele, producând un efect relaxant și calmant, o senzație de bine și euforie. Uneori, amorul este mai eficient decât calmantele. Specialistul în neuroștiință, Adam Safron a spus în lucrarea sa „Socioaffective Neuroscience and Psychology” că absorbția senzorială care vine cu stimularea ritmică te poate pune într-o stare meditativă.
 4. Actul intim ajută vezica urinară și prostata
  La femei, întărește mușchii din zona pelvină și previne apariția scurgerilor urinare. Aceste probleme apar la femei odată cu înaintarea în vârstă sau după naștere, dar relațiile intime regulate pot preveni aceste neplăceri.
  În ceea ce privește bărbații, ajută la scăderea riscului de cancer de prostată. De asemenea, ține la distanță și problemele care pot apărea la vezica urinară.
 5. Vei arăta mai bine dacă întreții relații intime des
  În timpul orgasmului se produce și estrogen, iar acest hormon oferă strălucire părului. Transpirația din timpul actului intim curăță porii și oferă strălucire pielii. Un studiu clinic realizat la Spitalul Royal Edinburgh din Scoția a arătat că relațiile intime chiar pot preveni apariția ridurilor.
 6. Îmbunătățește tonusul muscular
  Relațiile amoroase pot întări atât mușchii abdominali, cât și pe cei ai picioarelor. Iar cei cu spirit aventurier își pot întări și mușchii brațelor, pieptului și spatelui. Acest tip de mișcare nu ține locul exercițiilor fizice de la sală, dar ne ajută să avem un corp mai frumos.
 7. Încetinește procesul de îmbătrânire
  Amorul scade nivelul de cortizol din sange, deci reduce stresul și încetinește procesul de îmbătrânire. Nivelul scăzut de cortizol ne menține tineri și sănătoși. Iar dispoziția bună dobândită în urma contactului intim ne ajută să ne simțim mai productivi și să avem mai mult chef de muncă.
 8. Combate apariția bolilor
  Estrogenul care se produce luptă cu bolile de inimă. De asemenea, organismul este protejat de Alzheimer și de osteoporoză. Relațiile intime ne scapă și de dureri. Un studiu arată că 60% dintre persoanele care suferă de migrenă au simțit o ameliorare a durerii în timpul actului sexual.
 9. Intimitatea fizică îți transformă relația
  De fiecare dată când ai un moment intim cu partenerul tău creierul tinde să asocieze momentul de plăcere cu acea persoană. Creșterea numărului de momente intime vă va îmbunătăți relația. Certurile din lucruri mărunte nu-și vor mai face apariția atât de des dacă știți că vă simțiți așa bine împreună.
 10. Te ajută să te simți foarte bine
  Relațiile intime cu partenerul favorizează crearea unei legături speciale între voi. Această legătură îți va da o stare de bine, atât emoțională, cât și fizică. Vei simți confortul de a fi tu însuți în prezența jumătății tale.

Citește și: Cât sex trebuie să faci ca să slăbești

Chiar dacă nu avem nevoie de motive pentru a ne îmbunătăți viața amoroasă și acest lucru trebuie să vină de la sine, este bine să știm totuși ce beneficii ne aduc relațiile intime. Toți vrem să scăpăm de stresul zilnic și să avem permanent o stare bună, așa că apropierile și momentele de tandrețele cu cel de lângă noi pot fi cheia succesului. 

 Surse articol: PairedlifeHealthlineNygal

Surse foto: Istockphoto

Articolul urmator
Cum să știi dacă este o aventură de vară sau o relație reală
Cum să știi dacă este o aventură de vară sau o relație reală
Cat de mult te implici intr-o relatie?
Incepe quiz
Cat de mult te implici intr-o relatie?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.6 (5)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.