Top 20 de cântece de dragoste pe care să le asculți într-o viață

Top 20 de cântece de dragoste pe care să le asculți într-o viață

Ana Maria Munteanu, redactor sef Divahair.ro

S-au scris cântece despre fiecare subiect posibil pe lumea asta, știm prea bine. Cu toate acestea, cele mai reușite melodii, indiferent de epoca lor, au fost cele care au glorificat dragostea și tot ceea ce înseamnă ea: de la prima privire timidă, la prima atingere subtilă de mână, la fiorii primului sărut, la acea fierbinte și de neuitat noapte de iubire și până la cruda, dureroasa și atât de sfâșietoarea de inimi despărțire.

Nu le putem pune într-o ordine clară și o să ne înelegeți, cu siguranță, de ce, după ce le veți da play tuturor. Audiție plăcută și să vă faceți numai amintiri de neuitat pe aceste melodii absolut minunate!

1. John Legend – All of me

John Legend a lansat această emoționantă baladă în 2013, același an în care s-a căsătorit cu iubirea vieții lui, simpatica, superba și efervescenta Chrissy Teigen, în Italia. „All of me” îi este dedicată ei, muza lui, motiv pentru care Chrissy este și protagonista sensibilului videoclip alb-negru care vine odată cu ea.

2. Elvis Presley - Can't Help Falling In Love

Calda și sfâșietoarea melodie de dragoste a regelui rock and roll Elvis Presley face parte din albumul lansat de acesta în anul 1961, „Blue Hawaii”, făcând parte din coloana sonoră a filmului cu același nume, care l-a avut protagonist. „Can't Help Falling in Love” are la bază „Plaisir d'amour”, o populară romanță franțuzească din 1784, compusă de Jean-Paul-Égide Martini. „Can't Help Falling in Love” a fost înregistrată de-a lungul anilor de mai mulți artiști – cunoscuți sau nu –, printre care BoB Dylan, grupul pop suedez A-Teesn, formația britanică UB40 – probabil cea mai celebră versiune din lume la ora actuală.

3. Savage Garden - I Knew I Loved You

Duoul australian Savage Garden a lansat această piesă în anul 1999, ajungând direct pe locul 1 în faimosul top Billboard Hot 100. În videoclipul „I Knew I Loved You” apare una dintre cele mai talentate actrițe ale ultimilor ani, Kirsten Dunst, în rolul protagonistei, ținta afecțiunii solistului Darren Hayes.

4. Bryan Adams - Have You Ever Really Loved A Woman?

Una dintre cele 3 piese pe care le-a lansat Bryan Adams pentru coloane sonore de lungmetraje celebre – pe lângă „Everything I Do) I Do It For You” pentru „Robin Hood: Prince Of Thieves” și „All For Love” cântată cu Rod Stewart și Sting pentru „The 3 Musketeers” - este și una dintre cele mai frumoase balade de dragoste din toate timpurile. „Have You Ever Really Loved A Woman?” este OST-ul iconicului film romantic „Don Juan DeMarco”, cu Johnny Depp și Marlon Brando în rolurile principale. Superba melodie a fost nominalizată în același an, 1995, pentru premiul Oscar, categoria Cel mai bun cântec original, dar a pierdut în fața „Colors of the Wind” din animația „Pocahontas”.

5. Berlin - Take My Breathe Away

Cine nu ține minte „Take My Breath Away”, coloana sonoră din „Top Gun”, unul din filmele iconice ale anilor 1980, și chimia fantastică a protagoniștilor? Nemuritoarea piesă a câștigat, pe lângă inimile femeilor din întreaga lume, un premiu Oscar și un Glob de Aur pentru Cel mai bun cântec original, în anul 1986.

6. Robbie Williams - Feel

Cântecul care l-a ajutat pe rebelul Robbie Williams să se desprindă de imaginea de membru al unui boyband și să își creeze propria imagine nu putea lipsi din acest top. Câte dansuri de nuntă au avut loc pe ritmurile acestei piese! Câte lacrimi au curs pe pernele tinerelor deznădăjduite de singurătate și dornice de iubire adevărată și eternă. „Feel” – un must-have în topul melodiilor inimilor noastre, pentru totdeauna!

7. Michael Bublé – Everything

Poate această piesă nu este la fel de populară precum restul celor care alcătuiesc acest top, însă își merită fără doar și poate locul aici. Ascultă versurile, lasă-te pătrunsă de vocea caldă și sensibilă a celui numit Frank Sinatra al generației noastre și vei înțelege.

8. Wet Wet Wet - Love Is All Around

Această melodie este al treilea cel mai bine vândut single al anilor 1990 din Marea Britanie din toate timpurile. Și pe drept cuvânt! Piesa celor de la Wet Wet Wet, „Love Is All Around” – cover după versiunea din 1967 a celor de la The Troggs -, face parte din coloanal sonoră a unei comedii romantice foarte iubite a anilor 1990, „Four Weddings and a Funeral”, cu un extrem de tânăr și sexy Hugh Grant și o foarte proaspătă și drăgălașă Andie MacDowell în rolurile principale.

9. Bon Jovi – Always

Mai poți să ai vreo reacție când auzi primele acorduri ale superbei balade rock semnată Bon Jovi? Nu poți. Doar dă play și ascult-o. Pe repeat. Cu tot corpul.

10. Michael Bolton - When a Man Loves a Woman

Multe iubiri s-au înfiripat pe piesa asta, multe lacrimi au curs, mai târziu, pe aceleași acorduri, după ce povestea de dragoste a ajuns la final… „When a Man Loves a Woman” a lui Michael Bolton este și acum, la mai bine de 20 de ani de la lansare, nelipsită de pe ringurile de dans ale nunților din întreaga lume.

11. Righteous Brothers - Unchained Melody

Cine spune că n-a ascultat piesa asta cel puțin o dată în viață cu lacrimile fierbinți șiroind pe obraji… minte cu nerușinare. Unul dintre cele emoționante și lacrimogene lungmetraje ale anilor 1990, „Ghost”, cu Patrick Swayze și Demi Moore în rolurile principale, beneficiază de această caldă melodie pe coloana sonoră. Versurile sensibile, tonalitatea sfâșietoare a vocilor, ritmul cald… toate aceste elemente fac din „Unchained Melody” a celor de la Righteous Brothers un evergreen al cântecelor de dragoste.

12. Etta James - At Last

Părăsim un pic anii 1990 și ne ducem, alături de Etta James, în anii 1960 – perioada cea mai prolifică din punct de vedere muzical, dacă ne întrebați pe noi. „At last” este un mix superb închegat de blues, R&B și jazz și i-a asigurat Ettei un loc în topul celor mai iubiți și respectați artiști de culoare din toate timpurile.

13. Diana Ross & Lionel Richie - Endless Love

Un duet care îți face pielea să se zbârlească, care îți răscolește sufletul. Două voci puternice care, aduse împreună, au dat naștere uneia dintre cele mai frumoase balade de dragoste din anii 1980, „Endless Love”, cântată de unicii Diana Ross și Lionel Richie.

14. Meat Loaf - I'd Do Anything For Love (But I Won't Do That)

Un succes absolut al anului 1993, ajungând fără efort numărul 1 în peste 28 de țări din întreaga lume! Balada „I'd Do Anything for Love (But I Won't Do That)”, interpretată de Meat Loaf și Lorraine Crosby, a fost singurul numărul 1 în topul Billboard Hot 100 pentru artist și i-a adus acestuia un premiu Grammy pentru Best Rock Vocal Performance, Solo. Videoclipul își are firul narativ bazat pe poveștile „Beauty and the Beast” și „The Phantom of the Opera”.

15. Natalie Cole - When I Fall In Love (Virtual Duet with Nat King Cole)

Două voci de aur, care au în comun același ADN fabulos. Vocea cristalină a lui Natalie Cole și timbrul cald, de-a dreptul mătăsos și extrem de linișitor, al unicului Nat King Cole fac din piesa asta, care îți sfâșie, pe nesimțite, sufletul, o minune a muzicii, pe care trebuie să o facem cunoscută și generațiilor viitoare.

16. Natalie & Nat King Cole - Unforgettable

Cum nu ne putem despărți încă de acest duet tată-fiică, mai includem în top o piesă înregistrată de cele două voci de aur pe care le-a avut muzica. Melodia este, cum o spune și titlul, de-a dreptul… „Unforgettable”!

17. Edith Piaf - La vie en rose

Un trup firav, un munte de voce! Micuța bijuterie a Franței, unica Edith Piaf! Balada ei emană atâta forță și durere, încât nu putea lipsi din topul melodiilor de dragoste pe care trebuie să le ascultăm... și să le ascultăm și să le tot ascultăm. Chapeau!

18. George Michael - Careless Whisper

Spune drept… numai când auzi primele acorduri de la „Careless Whisper” ți se înmoaie genunchii, inima îți bate mai tare și te năpădesc amintirile, nu-i așa? Regretatul George Michael a lăsat în urma lui o melodie evergreen care ne va face să retrăim, cu dor profund și drag sfâșietor, cele mai romantice clipe ale tinereților noastre zbuciumate.

19. Queen - Somebody To Love

Este atât de greu să te oprești la o singură piesă Queen! Este aproape imposibil. Am ales, până la urmă, „Somebody to Love”, din motive mai mult decât evidente. Doar apasă Play și lasă-te pătrunsă de vocea inegalabilă a talentatului Freddie Mercury…

20. Whitney Houston - I Will Always Love You

Ce nebunie a creat piesa regretatei și talentatei Whitney Houston atunci când a apărut, în anul 1992, pe coloana sonoră a filmului cu care cântăreața și-a făcut debutul în lumea filmului, alături de Kevin Costner! Ce nu știu mulți este că versiunea originală a fost scrisă și înregistrată de nimeni alta decât Dolly Parton, în anul 1973 – versiune country, desigur.

Dacă prima variantă nu a avut succesul dorit, nu putem spune același lucru și despre cea a lui Whitney. Single-ul a petrecut nu mai puțin de 14 săptămâni pe locul 1 în Billboard Hot 100, devenind astfel unul dintre cel mai bine vândute cântece ale tuturor timpurilor. De asemenea, „I Will Always Love You” cântat de Whitney Houston deține și recordul pentru cel mai bine vândut single al unei femei în întreaga istorie a muzicii.

Surse foto: Capturi Youtube

Articolul urmator
Semne clare că te-ai săturat să ai relații cu bărbați imaturi care să-ți piardă timpul și să-ți otrăvească sufletul
Semne clare că te-ai săturat să ai relații cu bărbați imaturi care să-ți piardă timpul și să-ți otrăvească sufletul
Asculți de vocea inimii sau de vocea minții?
Incepe quiz
Asculți de vocea inimii sau de vocea minții?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.8 (10)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.