Ucigașul tăcut al relației tale. Din cauza lui apar probleme în cuplu!

Luni, 13.06.2016
de Viorica Ghinea

Atunci când li se adresează întrebarea „de ce nu rezistă relațiile în timp?”, multe persoane răspund că de vină sunt infidelitatea, problemele financiare și lipsa comunicării. De fapt, altul este dușmanul relațiilor. Singurul lucru care sabotează legătura dintre doi parteneri sunt așteptările pe care ei le au unul de la altul.

Studiile în domeniu au scos la iveală faptul că o relație se destramă atunci când apar dezamăgirile. Cu cât partenerii au mai multe așteptări unul de la celălalt, cu atât există mai multe șanse ca relația lor să nu reziste în timp, în special dacă unul dintre ei nu reușește să atingă standardele mai mult ori mai puțin impuse.

Și tu ai așteptări înalte de la cel drag? Dacă vrei ca relația voastră să dureze cât mai mult, ține cont de următoarele sfaturi!

Fii realistă!

Având în vedere că așteptările pot avea efecte negative asupra relației de cuplu, soluția este să renunți la unele dintre ele. Este momentul să deschizi ochii și să realizezi pe câte dintre ele le poate îndeplini cu brio iubitul tău. De asemenea, gândește-te dacă tu te poți ridica la nivelul pe care îl ceri într-o relație. Dacă vă iubiți cu adevărat, acceptați-vă exact așa cum sunteți.

Privește situația din alt unghi!

Atunci când ești în dubii în legătură cu ce ar trebui să faci cu relația ta, imaginează-ți că nu este vorba despre tine și despre cel drag. Privește situația din afară! Dacă te vei gândi că sunt alte persoane implicate în ea, cu siguranță îți va fi mult mai ușor să găsești o soluție pentru dilema în care te afli.

Dă dovadă de flexibilitate!

Flexibilitatea este o caracteristică extrem de utilă. Ea poate să salveze de multe ori o relație aflată în pericol, care poate fi sugrumată de așteptări mult prea înalte. Nu îi impune prea multe lucruri partenerului tău, ci încearcă să dai dovadă de flexibilitate când vorbești cu el. De asemenea, tonul și cuvintele tale contează mult când vrei să îi ceri ceva. Dacă ai vorba „dulce”, vei obține mult mai multe lucruri de la el.

Alege cu inima!

Nu îți judeca partenerul de fiecare dată când lucrurile nu îi ies așa cum îți dorești tu. Important este că el a încercat să facă ceva. Deschide-ți inima și privește lucrurile altfel. Chiar te fac atât de fericită acele așteptări? Crezi că ele contează atât de mult în relația voastră? Nu oare iubirea și celelalte lucruri care vă apropie merită să primească mai multă atenție din partea ta?

Tu ai așteptări înalte în relația ta? Ai observat până acum că ele îți sabotează legătura cu cel drag?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.2 (33)

Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

Cauta un furnizor in zona ta

Ai nevoide de un SFAT?

Adauga o intrebare la care vrei sa primesti raspuns. Comunitatea DivaHair te ajuta.

întreabă

LIKE si intra in universul divelor!