Un studiu despre casatorie dezvaluie un fapt socant

Un studiu despre casatorie dezvaluie un fapt socant

Viorica Ghinea, redactor

Daca pana acum se considera ca persoanele care au trasaturi fizice asemanatoare au mai multe sanse sa-si oficializeze relatia, cercetatorii au mers mai departe si au realizat un studiu care a scos la iveala fapte uimitoare despre structura ADN a sotilor.

Citeste un studiu despre casatorie surprinzator si afla ce ii apropie, de fapt, pe oameni!

Concluziile socante ale unui studiu despre casatorie

miri

Cu siguranta stiai ca oamenii care au caracteristici asemanatoare (religie, educatie, varsta, greutate, rasa, venituri) au tendinta sa se apropie si chiar sa se casatoreasca. Insa ceea ce nu stiai este ca oamenii inclina sa se casatoreasca cu cei care au ADN asemanator. Un studiu despre casatorie publicat in revista Proceedings of the National Academy of Sciences, realizat de cercetatori de la Universitatea Boulder, Colorado, SUA, a aratat ca indivizii cercetati inclina sa-si aleaga partenerul de viata in functie de structura ADN-ului. Se pare ca acesta este primul studiu despre casatorie care a cercetat detaliat profilurile genetice ale cuplurilor (de etnie non-hispanica).  Prin urmare, alegerile noastre nu sunt deloc intamplatoare.

Cercetatorii au examinat un grup format din 825 de cupluri casatorite, acordand atentie fragmentelor individuale de ADN, polimorfisme unice de nucleotide, care difera de la persoana la persoana. Iar rezultatul a fost ca au gasit putine diferente intre cei casatoriti in comparatie cu alte persoane de sex opus alese intamplator din acelasi grup. De asemenea, specialistii au descoperit ca preferinta pentru un partener cu ADN asemanator este mai mare cu o treime decat cea pentru unul cu nivel de educatie similar.

Acest domeniu ramane deschis cercetatorilor in domeniu si pentru alte studii. De exemplu, daca ne apropiem de anumite persoane si ne imprietenim cu ele pe acelasi principiu genetic sau daca exista aceleasi caracteristici si la alte rase de oameni.

Ti-ar place sa se organizeze un astfel de studiu despre casatorie si in Romania?
Articolul urmator
Doar îți irosește timpul? Opt semne că e timpul să te desparți de el/ea
Doar îți irosește timpul? Opt semne că e timpul să te desparți de el/ea
In ce loc ar trebui sa fii ceruta in casatorie?
Incepe quiz
In ce loc ar trebui sa fii ceruta in casatorie?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4 (2)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.