Unele persoane sunt doar opriri temporare în călătoria ta prin viață, nu sunt menite să rămână cu tine pe vecie

Alina Maria Chirita, redactor DivaHair.ro

Trecutul tău nu ar trebui să fie o scuză pentru a rămâne cu cineva atunci când relația nu se îndreaptă într-o direcție bună. Nu contează cât de bine te-a tratat o persoană în trecut. Nu contează câte amintiri minunate aveți împreună. Ceea ce contează cu adevărat este modul în care te tratează în prezent. Ceea ce contează este dacă ești mulțumită și împlinită alături de el și dacă este ceea ce ai nevoie în acest moment al vieții tale.

Fiecare relație va avea mai multe viteze. Vor exista certuri, discuții aprinse și îndoieli. Dar există o diferență uriașă între a trece printr-un perioadă grea alături de cineva și a deveni un străin față de aceasta. 

Oamenii se schimbă. Partenerul tău nu va fi același om exact ca atunci când l-ai întâlnit prima dată, dar nici tu nu ești. Cu toate acestea, ar trebui să evoluați împreună, să nu vă despărțiți. Însă dacă nu mai ești la fel de fericită ca înainte, dacă simți că nu mai ai sens în acel parteneriat, doar atunci ai voie să te îndepărtezi. Unele persoane sunt menite să fie doar opriri temporare de-a lungul călătoriei tale prin viață. Nu sunt menite să rămână cu tine pentru totdeauna. Nu este nimic în neregulă dacă te îndepărtezi de cineva care a însemnat cândva toată lumea ta. Poate că încă reprezintă asta pentru tine. Dar trebuie să-ți asculți întotdeauna inima. Trebuie să faci ceea ce este mai bine pentru viitorul tău, nu pentru trecut.

Oricât ar fi de greu este să te îndepărtezi de cineva care a făcut parte din viața ta multă vreme, nu îți aduce nici un beneficiu să rămâi. Nu amâni decât inevitabilul. Îți înlături doar șansa de a descoperi ceva nou și interesant. Amintește-ți că inima ta nu îi aparține pe vecie acelei persoane. Lucrurile se schimbă, precum și sentimentele. Dacă vrei să pleci, atunci nu ar trebui să lași nimic să te oprească.

A avea un trecut cu cineva nu înseamnă că ești blocat alături de el pentru totdeauna. Poți fi recunoscătoare pentru ceea ce ai trecut în trecut fără să îl mai dorești în viitorul tău. Poți să te uiți înapoi la amintiri zâmbind, chiar dacă nu te mai interesează atât de mult. 

Nu mai ești aceeași persoană care ai fost ieri, deci nu trebuie să îi îndeplinești visele. Îndeplinește-ți propriile vise. Fă orice dorești, îndrăznește! Uită de ceea ce ți-ai dorit în trecut și concentrează-te pe ceea ce vrei chiar acum. Întreabă-te ce te-ar face cea mai fericită și mergi pe acel drum. 

Indiferent ce faci, nu lăsă trecutul pe care l-ai avut alături de cineva să te convingă să rămâi, dacă nu mai ai aceleași sentimente. Dacă ești gata să pleci, atunci ai voie să pleci. Nu ești prinsă în situația ta actuală. Nu ești obligată să continui să încerci să remediezi ceea ce s-a rupt cu mult timp în urmă, mai ales după ce realizezi că este practic o misiune imposibilă.

Nu te simți vinovată pentru că ai făcut ceea ce este mai bine pentru tine, deoarece, în cele din urmă, va fi cel mai bine și pentru cealaltă persoană. Veți avea amândoi șansa de a evolua unul fără celălalt. Veți avea ocazia să găsiți locul în care aparțineți cu adevărat și să găsiți fericirea, departe unul de celălalt. Amintirile nu vi le poate lua nimeni.

Surse foto: IStock

Articolul urmator Da, e indicat să ierți pe cineva, dar asta nu înseamnă neapărat că trebuie să rămână în viața ta

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3 (2)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.