Vești proaste! Dacă nu faci asta noaptea, viața ta amoroasă va avea grav de suferit!

Vești proaste! Dacă nu faci asta noaptea, viața ta amoroasă va avea grav de suferit!

Ramona Jurubita

Ca orice alt aspect al unei relații, viața amoroasă poate avea suișuri și coborâșuri. De vreme ce activitatea sexuală este o funcție a organismului, aceasta poate varia în diverse momente ale vieții, în funcție de anumiți factori. Ca să rezolvi problema libidoului scăzut, trebuie să depistezi factorii care influențează negativ relațiile tale amoroase și să găsești soluții pentru a rezolva problema. Știți cum se spune, răul trebuie rupt de la rădăcină.

Recent a apărut un studiu care arată că există un lucru care trebuie făcut neapărat în timpul nopții ca oamenii să poate avea o viață intimă normală. Lipsa acestui aspect poate distruge complet relația amoroasă cu partenerul, mare grijă!

Cuplu aflat într-un moment greu, partenerii stau împreună în pat și nu își vorbesc.

Sursa foto: Istockphoto

Ce aspect ne poate ruina viața amoroasă

Un studiu realizat de Societatea de Menopauză din America de Nord arată cât de important este somnul pentru o persoană care dorește să aibă o viață intimă activă. Calitatea somnului este cel mai important aspect atunci când vine vorba de disfuncționalitate sexuală.

„Somnul de slabă calitate poate duce la probleme în dormitor, sub formă de disfuncție intimă feminină.”, a fost concluzia studiului menționat. Potrivit cercetătorilor, femeile care au avut un somn de proastă calitate au avut de două ori mai multe șanse să raporteze probleme precum lipsa interesului sexual sau lipsa plăcerii. Cele care dormeau bine nu au raportat situații de acest gen.

„Acest studiu evidențiază legătura dintre somnul prost și disfuncția sexuală.”, a spus într-un comunicat autorul principal al studiului, Stephanie Faubion, directorul de la Societatea de Menopauză din America.

Pe de altă parte, calitatea ridicată a somnului a fost legată de activitatea intimă ridicată. Potrivit raționamentului lui Stephanie Faubion, atunci când ești odihnit, ai mai multă energie și dorința sexuală crește. În schimb, dacă nu te-ai odihnit suficient, vei vrea să dormi și vei lăsa activitatea intimă din pat pe altă dată.
„Dacă pui un platou cu amor și un platou cu somn în fața unei femei, ea îl va alege pe cel cu somn.”, au fost cuvintele celui care a coordonat realizarea studiului.

Citește și: Viața sexuală în cuplu: greșeli de evitat

Ce soluții există pentru salvarea vieții amoroase

Dacă ai o viață amoroasă activă, vei avea și un somn mai relaxant. În timpul actului intim, corpul eliberează hormoni și astfel se produce starea de relaxare. Odată instalată această stare, somnul va fi odihnitor.
„Acești hormoni induc sentimente de satisfacție și relaxare și astfel se instalează nevoia de a dormi.”, după spusele cercetătorilor.

Lipsa somnului poate reduce nivelul de hormoni responsabili de funcția sexuală. Trebuie să ne asigurăm că avem un somn liniștit și să ne creăm mediul ideal pentru un somn bun. Liniștea și întunericul sunt perfecte pentru ca un om să poată adormi ușor.

„Somnul este esențial pentru eliberarea și reglarea hormonilor, inclusiv hormonii responsabili pentru funcția intimă”, după cum spune Chelsie Rohrscheib, specialist în neuroștiințe.

„Când pierdem somnul, nu numai că sistemul nervos autonom (cel responsabil cu funcțiile corpului) nu funcționează atât de eficient pe cât ar trebui, dar ne creștem și nivelul de stres, ceea ce determină sistemul nostru nervos să intre în modul de supraviețuire. Când suntem în modul de supraviețuire, una dintre funcțiile care trebuie lăsate pe margine este dorința sexuală.”, a adăugat specialistul.

Iată ce soluții recomandă Chelsie Rohrscheib, specialista în somn și în neuroștiințe, pentru un somn de calitate:

  1. Ar fi bine să vă faceți un program strict de somn - Dacă adormiți în fiecare seară la aceeași oră, corpul va intra într-o rutină și se va obișnui să se relaxeze atunci când vă băgați în pat.
  2. Faceți activități relaxante cu jumătate de oră înainte de culcare - „Activitățile de relaxare pot include lectura, ascultarea muzicii, meditația sau o baie.”, a adăugat Chelsie Rohrscheib.
  3. Evitați ecranele telefoanelor și ale calculatoarelor înainte de culcare - Privitul la un ecran obosește ochii și creierul și nu îi dă voie să se relaxeze. El își va menține nivelul de stres din timpul zilei și somnul va fi agitat.
  4. Nu consumați cofeină cu cel puțin șase ore înainte de somn - Cofeina este un excitant pentru creier și oferă energie corpului. Nu ar trebui să existe o doză recentă de cofeină în corp dacă vrem să avem un somn liniștit.
  5. Încercați să dormiți minim șapte ore în fiecare noapte - Studiile au demonstrat că energia din timpul zilei depinde de numărul de ore dormite în timpul nopții. Nu există un număr fix de ore de somn pe noapte, dar minimul recomandat este de șapte.

Citește și: Cum îți afectează luna plină viața amoroasă, în funcție de zodie

Surse articol: BestlifeonlineCNNHuffpost

Sursa foto principală: Istockphoto

Surse foto: Istockphoto

Articolul urmator
De ce îți autosabotezi relațiile (și cum să te oprești din a face asta)
De ce îți autosabotezi relațiile (și cum să te oprești din a face asta)
Cum va fi noaptea nuntii tale?
Incepe quiz
Cum va fi noaptea nuntii tale?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (4)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.