Visezi la o împăcare cu fostul? Ai de răspuns la o întrebare înainte!

Marţi, 24.05.2016
de Andreea Baluteanu

Câte dintre noi nu am căzut în capcana „împăcare cu fostul”? Puţine fete se pot lăuda că au evitat cu înţelepciune capcana unei ultime nopţi de pasiune, a unei noi încercări sau pur şi simplu a unei ieşiri prieteneşti la o cafea transformată într-un one night stand!

Dacă te-a încercat cel puţin o dată sentimentul că fostul tău prieten este mai atrăgător în braţele alteia decât în ale tale, vei găsi folositoare întrebarea care îţi poate garanta reuşita în relaţiile reînnodate!

Întrebarea care îţi arată dacă te poţi împăca sau nu cu fostul

Deşi suntem tentate deseori să punem fericirea din relaţie pe seama celuilalt şi să imputăm eşecul din dragoste iubitului neînţelegător sau necorespunzător cu pretenţiile noastre, adevărul este că suntem (aproape) la fel de vinovate ca el pentru nefericirea din cuplu.

Chiar dacă la prima vedere pare mult mai puţin importantă decât intensitatea sentimentelor, atitudinea ta în dragoste este definitorie pentru succesul relaţiei, dar şi al împăcării cu fostul. Aşa că, înainte de a te arunca în braţele confortabile ale iubitului, ai grijă să răspunzi (corect) la întrebarea de mai jos!

Care sunt motivele pentru care îţi doreşti o împăcare cu fostul?

Da, ştim că fostul tău pare de o mie de ori mai apetisant, odată ce şi-a adunat toţi ciorapii de pe podeaua casei tale (şi din viaţa ta) şi a apărut la braţul unei tipe care îl soarbe din priviri! Poate că pasiunea reaprinsă după despărţire îţi asigură reprize fabuloase de sex sau pur şi simplu vrei să te răzbuni şi să îi distrugi noua relaţie perfectă, pentru că te-a înşelat, împăcându-te cu el pentru a-i da mai apoi papucii.

Desigur, mai există şi scenariul familiarităţii. V-aţi despărţit de comun acord, dar niciunul dintre voi nu şi-a găsit pe altcineva. Ţi-e dor de braţele lui protectoare şi de maratoanele de seriale de vineri seara şi eşti gata să uiţi toate problemele care v-au îndepărtat unul de altul. Poate că acum veţi avea mai mult noroc şi veţi şti amândoi să apreciaţi ceea ce aveţi. Mai important, împăcarea cu fostul te poate scăpa de plictiseala care te ucide şi de weekendurile petrecute singură, contemplând fostele voastre personaje preferate.

Ce au în comun aceste scenarii? Şansele extrem de mici la un deznodământ fericit! Dacă împăcarea cu fostul se datorează pasiunii sexuale, familiarităţii, plictiselii sau, mai rău, unei intenţii vindicative, dar ignoră problemele cu care v-aţi confruntat, nu vă aşteaptă perspectiva unui happy-end. Desigur, sunt şi situaţii în care împăcarea cu fostul reuşeşte pornind chiar de la aceste cazuri, dar sunt puţine la număr!

Care este, așadar, răspunsul la întrebarea „care sunt motivele pentru împăcarea cu fostul” ce îţi asigură fericirea? Dragostea imposibil de ignorat! Iubirea nu lipseşte nici din peisajul scenariilor blamate de mai sus, dar nu este ea motorul împăcării cu fostul: poate fi vorba de atracţie sexuală, de ameninţarea singurătăţii sau de plictiseală. În schimb, dacă simţi că tocmai ţi-ai pierdut bărbatul vieţii tale şi ai dubii serioase că vei mai fi fericită cu altcineva, iar problemele care v-au separat nu sunt insurmontabile (nu, nu îţi recomandăm să te întorci la el dacă te-a înşelat sau, mai rău, dacă te tratează nerespectuos şi îţi repetă constant că nu te iubeşte), este foarte probabil ca iubirea să renască la fel ca în basme, mai puternică. Da, va mai fi nevoie şi de un strop de muncă şi de dorinţa fiecăruia de a „pune umărul” pentru a repara greşelile trecutului, dar şansele la fericire migrează pe teritoriul rozului!

Deci, care sunt motivele pentru care îţi doreşti o împăcare cu fostul? Fii sinceră cu tine şi te vei scuti singură de o mare dezamăgire în dragoste! Citeşte aici şi o scrisoare de recomandare de la fostele iubite, care îţi arată cât de mult contează relaţiile eşuate în maturizarea noastră!

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)

Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

Cauta un furnizor in zona ta

Ai nevoide de un SFAT?

Adauga o intrebare la care vrei sa primesti raspuns. Comunitatea DivaHair te ajuta.

întreabă

LIKE si intra in universul divelor!