15 lucruri care se întâmplă când te îndrăgostești de tine și de propria viață, în loc de o persoană

15 lucruri care se întâmplă când te îndrăgostești de tine și de propria viață, în loc de o persoană

Ramona Jurubita

Dragostea nu înseamnă doar găsirea unui om care te completează și nu se rezumă doar la gesturi tandre și romantice. Iubirea poate fi de mai multe feluri, iar când o vei cunoaște pe cea față de propria persoană și față de propria viață, te vei simți mai împlinit/ă ca niciodată!

Nu ai idee ce se poate întâmpla cu tine dacă te îndrăgostești de viață și de frumosul care te înconjoară? În primul rând, vei simți că ești alt om, fiindcă nu vei mai face lucrurile pe care le făceai înainte. Dacă înveți să nu mai depinzi de altcineva, îți va fi mult mai ușor să te pui pe primul loc și să îți bucuri sufletul cu lucrurile care contează. În al doilea rând, vei ști cu adevărat ce-ți dorești și ce îți aduce fericire. Atunci când iubești stilul de trai pe care l-ai adoptat, ajungi să simți fericirea prin toți porii și, mai apoi, recunoștința. Poți atinge punctul culminant al acestor două stări doar dacă le dai voie să se îmbine și să îți arate calea spre împlinirea sufletească.

Mai jos găsești o listă cu 15 lucruri care se întâmplă când te îndrăgostești de viața ta în loc de o persoană:

1. Îți dai seama care sunt pasiunile tale și îți faci timp pentru ele
Știm cu toții că dragostea față de sufletul pereche nu se poate compara cu nimic, dar există o mulțime de alte lucruri pentru care poți dezvolta o pasiune: fotografia, muzica, dansul, sportul, pictura sau chiar munca. Când începi să te îndrăgostești de tine și de viața ta, îți dai seama ce activități aprind flacăra din interiorul tău și începi să le repeți, pentru a te simți mai bine. Așa se nasc pasiunile, sau hobby-urile cum mai sunt cunoscute. Dacă te concentrezi asupra lor, nu vei mai suferi din dragoste, ci te vei simți mulțumit/ă de fiecare zi pe care o trăiești. Și știi de ce? Pentru că vei face doar ce îți place!

2. Ajungi să fii în echilibru cu dorințele și nevoile tale
Când realizezi cât de important este să îți iubești viața, ajungi să îți dai seama care sunt cele mai mari dorințe ale tale, iar apoi începi să faci tot ce poți pentru a le împlini. Cu alte cuvinte, îți dai seama de ce ai nevoie pentru a te simți împăcat/ă, îți stabilești anumite obiective și te concentrezi pe realizarea lor. Un plan bine pus la punct pentru viitor te va ajuta să investești în tine, fără să ții cont dacă ai sau nu pe cineva alături.

3. Apreciezi relațiile pe care le ai, în loc să te concentrezi asupra celor pe care nu le ai
Dacă te iubești suficient și conștientizezi ce norocos/oasă ești să fii pe acest Pământ, percepi viața cu alți ochi. Poți chiar să îți dai seama că ar trebui să apreciezi mai mult oamenii care sunt lângă tine, indiferent de relațiile pe care le ai cu ei. Nu-ți vei găsi niciodată jumătatea dacă nu te concentrezi mai întâi pe celelalte legături interumane pe care le ai. Contează foarte mult să fii ancorat/ă în realitate și să îți dai seama ce rol important joacă fiecare persoană în viața ta. Dacă nu te mai gândești atât de mult la neîmplinirea din sfera amoroasă, ai timp să te bucuri mai mult de familie și de prieteni.

4. Călătorești, explorezi și trăiești gândindu-te la tine
Când apreciezi șansa la viață pe care ai primit-o de la Dumnezeu, începi să pui în balanță lucrurile care îți aduc bucurie cu lucrurile care nu îți plac. Așa îți dai seama ce frumos e să călătorești, să cutreieri meleaguri necunoscute și să faci mai multe pentru tine. Să te iubești pe tine înseamnă să ai o doză de egoism, acel egoism sănătos care nu face rău nimănui. Este foarte important să îți bucuri sufletul și să profiți de fiecare moment liber pe care îl ai. Nu e greșit să fructifici fiecare clipă și să înveți ceva nou în fiecare zi.

Femeie zâmbitoare care poartă ochelari de soare, este îmbrăcată în geacă de blugi și stă lângă o rulotă

O scurtă listă de lucruri de care să fii mândru astăzi, indiferent cine ești, câți ani ai și cu ce te ocupi

5. Îți concentrezi atenția pe cele mai importante părți ale vieții
Când nu ești concentrat/ă pe o relație, îți iei mai mult timp pentru alte lucruri - carieră, hobby-uri, distracție, planuri de viitor, finanțe, vacanțe, ieșiri cu prietenii etc. Prioritățile tale se schimbă și adopți un stil sănătos de viață. Asta pentru că înveți să lucrezi la dezvoltarea personală, în loc să lași o relație să te definească. Nu uita că doar tu ești responsabil/ă de progresele pe care le faci în toate domeniile vieții tale!

6. Începi să acționezi, în loc să aștepți ca lucrurile să se întâmple de la sine
Odată ce începi să apreciezi viața, îți dai seama că totul se întâmplă doar dacă ieși din zona de confort. Și chiar ai ocazia să faci asta în fiecare secundă. De fiecare dată când îți dorești ceva, trebuie să faci tot ce ține de tine pentru a obține rezultatul mult visat. Universul nu îți va împlini visurile dacă stai pe canapea și nu ridici nici măcar un deget în favoarea ta. În schimb, dacă depui eforturi cât de mici, energiile din jur vor contribui la îndeplinirea planurilor tale.

7. Apreciezi sfaturile celorlalți și îți faci timp să le asculți
Tocmai pentru că vrei să evoluezi și să cunoști tot mai multe perspective, începi să accepți sfaturile altora. Și nu doar atât, căci vei putea să le treci prin propriul filtru, să le compari și chiar să le aplici dacă le consideri utile. Cel mai mult contează ascultarea. Când știi să te oprești și să vezi ce au de spus cei din jur, ai foarte multe de câștigat. Ai nevoie de informații din toate părțile, iar apoi poți să jonglezi cum vrei tu cu ele.

8. Îți iei mai mult răgaz pentru a aprecia lucrurile mărunte
Dintr-o dată, lucrurile pe care le considerai banale ți se vor părea extrem de importante. O să apreciezi răsăritul soarelui, cafeaua de dimineață, conversațiile scurte cu oamenii dragi, plimbările și multe alte elemente pe care nu puneai accent înainte. Când înțelegi cât de fragilă e viața și câtă iubire merită, îți dai seama că ea nu ar fi la fel fără acele obiecte sau întâmplări mărunte. Doar ai auzit și tu că esențele tari se țin în sticluțe mici, nu?

9. Te străduiești continuu să evoluezi
Dorința de a evolua este o caracteristică a iubirii de sine. Cine nu își prețuiește viața nu are puterea de a se supune mereu unor noi provocări. Dar odată ce descoperi câte beneficii îți aduce dezvoltarea continuă, nu vei dori să te mai oprești. Vei dori să obții mai mult și mai mult, să trăiești autentic, să îți depășești condiția. Este, de fapt, o șlefuire permanentă a propriei persoane.

10. Petreci mai multe zile în natură
Iubirea față de tot ce te înconjoară înseamnă și iubirea mediului înconjurător. Este o binecuvântare să te poți conecta ușor cu fiecare copac, fiecare fir de iarbă sau rază de soare. Vei învăța să interpretezi semnele de la Univers dacă stai cât mai mult afară, mergi desculț/ă și îmbrățișezi fiecare adiere de vânt. E minunat să constați că drumețiile, ciclismul, înotul sau o simplă ieșire la picnic îți poate oferi o stare generală de bine.

Femeie cu ochelari de soare care stă întinsă și relaxată pe iarbă

11. Te simți împlinit/ă când îți amintești de experiențele și relațiile de care ai avut parte
Când apreciezi viața, nu mai privești doar partea goală a paharului. O să te bucuri că ai trăit fel de fel de experiențe și o să extragi învățăturile cele mai bune din toate. Să fii fericit/ă înseamnă să îți amintești cu bucurie și de problemele din trecut, fiindcă nu ai fi ajuns unde ești fără ele. Așa este, lecțiile dure te ajuta să devii un om puternic și echilibrat! De ce ai vrea să uiți de drumurile grele care au dus mereu la cele mai frumoase destinații?

12. Te rogi des și ești recunoscător/oare pentru tot ce ai
Când nu mai tânjești după atenția unei persoane, îți dai seama că Dumnezeu este cel mai important și că datorită Lui ai tot ce vezi în jur. Atunci începi să te rogi, să-I mulțumești și să-ți arăți recunoștința prin tot felul de gesturi. Să iubești viața înseamnă să nu te plângi că îți lipsește ceva, ci să te gândești la cât de multe ai – un acoperiș deasupra capului, haine care să îți țină de cald, o familie sănătoasă, prieteni apropiați. Fără toate acestea, nu ai putea să simți împlinire, dar fără un/o partener/ă se poate.

13. Nu te mai simți trist/ă că nu ai o relație amoroasă
Vei fi pregătit/ă să ai o relație de iubire doar în momentul în care vei realiza că acesta nu este principalul sau singurul tău obiectiv. Dacă te îndrăgostești de propria viață, nu te va mai deranja sau speria singurătatea. Fericirea depinde de multe alte lucruri, nu doar de apariția sufletului pereche în viața ta. Odată ce înțelegi această idee, poți considera că ai lumea la picioare. Este absolut necesar să nu îți pui bucuria în mâinile altor oameni, ci să o cauți în interiorul tău.

14. Îți dai seama că ești puternic/ă
De fiecare dată când privești în urmă, ai șansa să vezi câte ai făcut și prin câte ai trecut. E posibil să fii și tu surprins/ă de puterea pe care ai avut-o în anumite situații. Dacă faci o analiză mai atentă a trecutului tău, poți chiar să câștigi încrederea în sine de care ai nevoie. Când iubești provocările, frumosul, natura, libertatea și pe tine, realizezi că ești cel mai puternic om din lume. De ce? Fiindcă ai înfruntat orice obstacol pentru a ajunge la momentul prezent.

15. Realizezi că ai învățat să te iubești
Nu e ușor să îți oferi ție dovezi de iubire, dar tocmai caracterul complicat face tot procesul să fie mai frumos. Poate ți se pare că viața este ca un rollercoaster de emoții, dar asta nu înseamnă că nu trebuie să te bucuri de tot ce simți. Poți spune că te iubești suficient abia în momentul în care îți dai voie să fii și trist/ă, plictisit/ă, enervat/ă, dezamăgit/ă, contrariat/ă sau speriat/ă. Vei putea să descoperi fericirea și dragostea de sine doar dacă treci prin toate stările posibile.

Câte lucruri minunate se pot întâmpla dacă nu mai tânjești după atenția unei persoane! Oricum, ea va apărea în calea ta doar dacă ești pregătit/ă. Și cum știi dacă ești sau nu? Trebuie să bifezi toate lucrurile de pe lista de mai sus!

Renunță ACUM la perfecționism și nu te mai pune singură la zid! A venit momentul să nu mai fii atât de dură cu tine

Surse foto: iStock, PixabayPixabay

Surse articol: ThoughtcatalogThemindsjournalCuriousmindmagazine

Articolul urmator
Cea mai bună formă de răzbunare este faptul că-ți vezi de viață și regăsești fericirea
Cea mai bună formă de răzbunare este faptul că-ți vezi de viață și regăsești fericirea
Ce te tine pe loc in viata?
Incepe quiz
Ce te tine pe loc in viata?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.8 (5)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.