6 întrebări esențiale pe care ar trebui să ți le adresezi la fiecare început de lună

6 întrebări esențiale pe care ar trebui să ți le adresezi la fiecare început de lună

Lorena Pintilie

Începutul fiecărei luni reprezintă o ocazie unică de a reflecta asupra propriei persoane și a nevoilor noastre. Așa cum bine știi, fiecare început aduce cu sine și o serie de noi scopuri pe care vrei să le atingi până la încheierea ciclului (fie că este vorba de țelurile săptămânale, lunare, anuale sau chiar și zilnice). Odată cu debutul lunii este indicat să te oprești din activitățile care te țin constant în priză și să te conectezi la sinele interior, moment în care sunt binevenite o serie de întrebări prin care poți obține o perspectivă asupra lucrurilor care urmează să se desfășoare.

 

Prin această „meditație” lunară poți să îți stabilești noi obiective și să găsești metodele cele mai fiabile și potrivite pentru a le atinge. Pentru a ajunge la acea claritate de care vorbeam anterior, este util să îți pui câteva întrebări și să răspunzi sincer la ele.

Haide să descoperim împreună care sunt cele șase chestiuni asupra cărora ar fi bine să insiști și cu ajutorul cărora vei putea începe luna cu o viziune coerentă asupra dorințelor și nevoilor tale.

Cum să îi ierți pe cei care ți-au greșit și nu și-au cerut scuze niciodată

Cum pot accepta schimbarea și să îmi depășesc limitele în această lună?

Experiențele de neuitat vin atunci când ieși din zona de confort! Pe premisa „cine nu riscă nu bea șampanie”, ar trebui să îți pui întrebarea „Cum aș putea să ies din zona de confort și să îmi depășesc limitele?”, pentru a bifa oportunități noi în luna care stă să înceapă. Nimeni nu a câștigat nimic stând pe canapea sau lăsând zilele să treacă pe lângă el/ea. Tocmai de aceea, ar trebui să găsești cea mai bună soluție prin care să te automotivezi și să ieși din bula confortabilă în care te afli.

Poate că această schimbare vine printr-un nou hobby sau poate apare în momentul în care te decizi să urmezi un curs sau să vizitezi un loc mai puțin cunoscut de public. Atunci când ești dispus/ă să primești schimbarea cu brațele deschise, vei descoperi cât de multe oportunități se aștern la picioarele tale. Schimbarea este cheia care deschide o lume nouă, care îți lărgește orizonturile și îți permite să descoperi talente și pasiuni ascunse. Așa că dă-i drumul! Fă marele salt spre necunoscut și privește cum viața ta se transformă de la o lună la alta.

Care sunt tiparele negative de care trebuie să mă descotorosesc luna aceasta?

Cu toții avem obiceiuri care ne limitează și tipare negative care ne împiedică să ne atingem adevăratul potențial. Însă, ce părere ai dacă luna aceasta „schimbi macazul” și scapi de ele? Ia-ți suficient timp pentru a reflecta asupra gândurilor, convingerilor sau comportamentelor care nu îți fac bine, în care nu te mai regăsești sau de care te poți lipsi.

Probabil că te gândești adesea că „nu ești suficient de bun/ă”, sau că „nu ești menit/ă să ai succes”, însă acestea sunt doar gânduri care îți limitează adevărata ta capacitate. Identifică tiparele care te țin pe loc și eliberează-te de ele. Cum? Înlocuiește-le cu credințe și convingeri care îți dau putere și afirmații pozitive care susțin creșterea și succesul. Spune: „Îmi doresc, pot și voi reuși!”, în loc de „nu sunt bun/ă de nimic” și vei vedea că vei atrage exact ceea ce gândești!

Cum pot să am grijă de relațiile mele și să încurajez formarea de conexiuni mai profunde în această lună?

Relațiile dau valoare vieții noastre. Tocmai de aceea, este indicat să le îngrijești și să te asiguri că „funcționează în parametri optimi”. Rezervă-ți puțin timp la fiecare început de lună pentru a reflecta asupra relațiilor importante pentru tine. Cum poți să le menții vii? Ce poți face ca să le aduci un plus, astfel încât să le faci mai semnificative? Și, nu în ultimul rând, cum poți să creezi conexiuni mai profunde cu persoanele care nu îți sunt atât de apropiate în prezent?

Femeie care privește spre apus în timp ce stă pe o păturică pe malul mării.

O soluție ar fi să îți rezervi suficient timp de calitate pe care să îl petreci cu cei dragi, să comunici sincer și deschis cu aceștia și să îi surprinzi cu acțiuni pline de dragoste și bunătate. Nu uita! Relațiile (indiferent de natura acestora) prosperă prin dragoste, grijă, devotament și atenție. Atunci când investești în relațiile și conexiunile tale, îți oferi șansa de a-ți îmbogăți viața și de a te ridica la un nivel mai înalt din punct de vedere spiritual și emoțional.

Ce pot face pentru a prioritiza meditația și pentru a-mi asculta eul interior în această lună?

Meditația este cheia cu ajutorul căreia îți poți debloca adevăratul potențial. Ai grijă să îți oferi mereu suficient timp pentru a reflecta asupra propriei persoane. Conturează-ți un spațiu de meditație în care să îți desfășori activitatea spirituală în liniște și pace. Poți, de asemenea, să începi să scrii într-un jurnal sau să îți planifici o agendă cu ajutorul căreia să te asiguri că nu ratezi „porția” de meditație zilnică.

Conectează-te cu sinele tău interior pentru a obține claritate în gândire și acțiune. Practic, este indicat să faci un soi de „terapie de cuplu” cu tine însuți/însăți. Ascultă-te și oferă-ți ceea ce ai nevoie. Deconectează-te de zgomotul lumii și urmează-ți intuiția. Citește, ascultă podcasturi de dezvoltare personală care să te inspire și să îți dea putere. Atunci când pui pe prim plan autocunoașterea și înțelegerea sinelui te poți dezvolta mult mai repede și mai constructiv, așa că ai grijă de tine, de mintea și de sufletul tău!

Sper că ai curajul de a face lucrurile diferit, sper că ai curajul de a continua să iubești profund într-o lume care uneori nu reușește să facă asta

În ce moduri pot contribui la comunitatea mea și pot avea un impact pozitiv în această lună?

A avea un impact pozitiv în lume este un mod frumos de a da înapoi ce ai primit. Lumea îți oferă nenumărate beneficii, tocmai de aceea este de datoria ta să dăruiești și tu din puținul pe care îl ai. Gândește-te la cele mai eficiente moduri în care îți poți ajuta comunitatea și prin care poți aduce o schimbare în bine.

Ar putea fi vorba despre voluntariatul pentru o organizație caritabilă. Poate reușești să organizezi un eveniment prin care să strângi fonduri sau poate îți găsești timpul necesar pentru a da o mână de ajutor unui prieten sau vecin aflat în nevoie. Împărtășește cu ceilalți abilitățile pe care le ai, resursele și pasiunile, pentru a-i ajuta să se auto-depășească. Nu uita! Chiar și cele mai mici acte de bunătate pot avea un impact puternic și îi pot inspira pe cei din jur să le repete! Fii schimbarea pe care dorești să o vezi în lume!

Cum pot să îmi prioritizez propria fericire în această lună?

Ultima și cea mai importantă întrebare pe care trebuie să ți-o pui în fiecare început de lună este legată de propria fericire. Bunăstarea și împlinirea personală trebuie să primeze. Ce te face cu adevărat fericit/ă? Ce poți face pentru a-ți crește șansele de împlinire? Acestea sunt chestiunile la care trebuie să reflectezi cel mai mult.

Gândește-te la lucrurile care îți fac cu adevărat plăcere și amplifică-le. Fă o listă cu toate activitățile care îți plac și fă tot posibilul să le incorporezi în rutina ta zilnică. Îngrijește-ți corpul. Învață o nouă procedură de makeup sau ieși mai des la alergat, petrece timp în natură și conectează-te cu cei dragi. Orice activitate e binevenită atât timp cât îți face plăcere să o duci până la capăt.

Prin prioritizarea propriei tale fericiri, cultivi un sentiment de împlinire, te aliniezi cu adevăratul tău sine și deschizi calea spre o viață fericită și împlinită.

Tu ce ți-ai propus să faci în această lună? Meditează asupra acestor întrebări și acționează în consecință. Suntem siguri că vei descoperi că viața e mai frumoasă atunci când realizezi că totul este despre tine și ceea ce îți dorești!

Surse foto: Freepik

Surse articol: Collective World 

Articolul urmator
Trei semne care îți arată că ești o femeie extrem de puternică, deși tu poate nici măcar n-ai habar de asta
Trei semne care îți arată că ești o femeie extrem de puternică, deși tu poate nici măcar n-ai habar de asta
Ce luna a anului te reprezinta?
Incepe quiz
Ce luna a anului te reprezinta?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

2 (1)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.