Anul acesta trebuie să-ți reamintești în fiecare secundă că TU contezi

Anul acesta trebuie să-ți reamintești în fiecare secundă că TU contezi

Redactor Divahair.ro

Intrarea într-un nou an reprezintă ocazia ideală pentru a-ți pune noi dorințe și pentru a te asigura că acestea se vor îndeplini până la finalul lui. Prima perioadă a anului este, până la urmă, ca prima pagină a unei noi cărți, care ar putea schimba cu totul parcursul vieții tale. Fie că îți dorești să te căsătorești, să-ți schimbi locul de muncă sau să călătorești mai mult, acesta este semnul tău să începi să te ocupi de bunăstarea ta. Anul acesta trebuie să îți reamintești în fiecare secundă că TU contezi!

Sper ca în acest an să începi să te vezi pe tine însuți ca pe un dar. Sper că vei înceta să te mai învinovățești pentru modul de a te simți lucrurile intens, în profunzime. Sper că vei primi cu bucurie fiecare emoție care apare în sufletul tău, sper că nu vei mai încerca să le negi niciodată. Te-ai născut pentru a simți, pentru a experimenta empatia și iubirea și pentru a fi un exemplu de urmat pentru toți ceilalți.

Nu, nu ești o povară și nu, nu ești o greșeală. Nu ești "stricat/ă" și nici un impostor/o impostoare în această lume. Ești o întreagă colecție de povești, lecții și înțelepciune nelimitată. Ești o operă de artă, chiar dacă nu te vezi astfel. Nu ești fără cusur și este perfect normal. Dar ești demn/ă să primești iubire autentică din partea celorlalți.

Ești într-o continuă goană după perfecțiune, dar acum a sosit momentul să renunți la căutarea ta. Ai voie să încerci, ai voie să eșuezi. E perfect normal să cazi, la fel cum este să te ridici, din nou. Poți începe și încheia lucrurile exact așa cum dorești. Poți experimenta suferința, poți plânge, poți simți durerea. Poți depăși traumele de altădată și îți poți clădi noi legături. Poți continua să te auto-depășești. Ești om, iar perfecțiunea nu este umană.

Sper că vei începe să-ți trăiești viața exact așa cum vrei și sper că vei încerca să obții toate lucrurile de care ai nevoie. Nu-ți mai pierde vremea așteptând validarea și aprobarea altora, ci căuta noi experiențe pe care le vei prețui toată viața.

Nu mai spune "da" lucrurilor pe care nu vrei să le faci pentru că este perfect normal să le respingi și să nu fii de acord cu ele. Ai voie să-ți impui părerea și să crezi în ceea ce spui. Este indicat să o faci. Ai voie să fii ascultat/ă, îndrăzneț/îndrăzneață și chiar să te răzvrătești. Susține-ți punctul de vedere și nu te da niciodată bătut/ă.

femeie care zambeste fericita

Nu uita nici să-i asculți pe alții, chiar dacă trecutul vostru și valorile personale nu coincid. Părerile lor merită luate în seamă. Adu-ți aminte întotdeauna care sunt convingerile tale de bază, dar înțelege că este perfect normal să îți schimbi părerea, perspectiva cu timpul. Nu te mulțumi niciodată cu un singur mod de a vedea lucrurile, pentru că orice situație este mult mai complexă decât am putea percepe noi. Explorează.

În acest an, permite-ți să te eliberezi de povara grea a așteptărilor celorlalți. Permite-ți să trăiești. Permite-ți să te eliberezi. Abandonează tot ceea ce nu îți face cinste și ai încredere în lucrurile pe care ți le oferă viața.

Sper că vei înțelege că nu poți controla absolut orice și că nu ar trebui să te stresezi pentru astfel de situații. Este în regulă să eșuezi și să nu poți face nimic în privința acestor lucruri. Ești om.

Nu trebuie să înțelegi rostul existenței peste noapte pentru că ai nevoie de o viață întreagă pentru a face asta. Este în regulă dacă nu poți înțelege totul, pentru că, uneori, lucrurile pur și simplu nu au sens.

Sper ca anul acesta să poți lăsa lucrurile să fie așa cum sunt, fără să le mai forțezi. Sper să înțelegi că există momente potrivite pentru a începe ceva, dar și pentru a pune punct unor situații. Sper să îți dai seama când este cazul să rămâi sau să pleci. Să faci eforturi sau să renunți. Sper ca anul acesta vei învăța să-ți setezi și limite, dar și standarde.

Și, mai presus de toate, sper că anul acesta îți vei permite să trăiești. Să cânți de parcă nimeni nu te-ar auzit. Să dansezi în mijlocul mulțimii fără pic de rușine, de parcă nimeni nu te-ar vedea. Să pui întrebări și să cauți ajutor. Să te vindeci și să începi să te înțelegi profund, în toată complexitatea ta. Să simți fiecare emoție și să plângi de bucurie și de tristețe, atunci când este cazul. Să fii confuz/ă și să ai sentimente amestecate. Să-ți asumi noi riscuri și să-ți permiți să înveți lucruri noi. Să îți odihnești corpul și mintea fără să te simți vinovat. Să-ți urmezi visul, indiferent cât de imposibil poate părea.

Sper ca anul acesta să înțelegi ce contează cu adevărat pentru tine. Sper că nu-ți vei pierde timpul iubind pe cineva care nu înțelege cum să te iubească. Sper că nu te vei simți mic/ă, neimportant/ă în fața nimănui. Sper că nu vei rămâne într-un loc în care nu simți că aparții. Sper că vei găsi curajul de a merge mai departe. Sper că vei înțelege că poți întotdeauna să o iei de la capăt. Să nu-ți mai definești viitorul în funcție de trecutul tău. Să-ți îmbrățișezi pe deplin potențialul și să-ți stabilești intențiile. Sper că anul acesta vei înțelege ce înseamnă să fii pe deplin om.

Adu-ți aminte că ești aici pentru a iubi și pentru a-i lăsa pe alții să te iubească. Conectează-te cu cei care te înconjoară, schimbă povești de viață, experiență. Îngrijește-te întotdeauna de bunăstarea ta pentru că TU contezi, înainte de toate. Ești aici cu un motiv. Existența ta contează. Să nu te îndoiești niciodată de asta.

Dorința mea este ca în acest an să găsești mereu speranță, indiferent cât de întunecată va fi lumea.

*Articolul este o adaptare a celui de pe Collective World.

Surse foto: iStock

Surse articol: Collective.world

Articolul urmator
Cinci mentalități toxice de care trebuie să scapi pentru a avea o viață mai bună
Cinci mentalități toxice de care trebuie să scapi pentru a avea o viață mai bună
Cat de cuminte ai fost anul acesta?
Incepe quiz
Cat de cuminte ai fost anul acesta?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (3)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.