Chiar dacă ai inima zdrobită, trebuie să faci tot posibilul să cauți fericirea

Chiar dacă ai inima zdrobită, trebuie să faci tot posibilul să cauți fericirea

Lorena Pintilie

Iubirea este un sentiment incredibil, complex și unic, dar totodată poate fi și foarte paradoxal. Te poate face să te simți întreg și profund fericit atunci când lucrurile merg bine, dar când situația stă exact pe dos, iubirea poate aduce suferințe marcante. Despărțirea, în cazul multor persoane, ajunge să fie devastatoare și le adâncește în gânduri negre, făcându-le să uite de propria bunăstare. De ce? Pentru că ajung să se concentreze doar pe lucrurile negative din fosta relație. Totuși, nu uita că după orice furtună apare și soarele, ceea ce înseamnă că și tu, după o despărțire grea, tot vei găsi puterea de a merge mai departe. Cum? Prin iubirea de sine necondiționată! Lasă în urmă ura, resentimentele și disperarea și vei putea spera din nou la fericire! 

Fiecare om este lăsat pe Pământ cu un scop și are o poveste cu un șir narativ unic și absolut special. Indiferent de drumul ales sau de piedicile apărute, nu uita: alege fericirea! Zi de zi, atunci când vei deschide ochii și printre gene își va face loc primul strop de lumină, adu-ți aminte că și azi ai opțiunea de a alege pacea, liniștea și fericirea, indiferent de greutatea pe care o porți pe umeri sau în suflet.

Te întrebi, poate, cum să mă concentrez pe lucrurile pozitive ale vieții, mai ales acum, când am trecut printr-o despărțire? Ei bine, și această întrebare are un răspuns. În principiu, începe cu lucrurile mici. Astfel, pas cu pas îți poți crea rutina perfectă care să te ghideze înapoi spre tine și în acest mod să te redescoperi.

Începe cu începutul!

Știți proverbul acela „cine se trezește de dimineață departe ajunge”? Da! Complet adevărat. Primul pas spre regăsirea sinelui și spre contopirea cu liniștea și pacea începe chiar de la bătaia primelor raze ale soarelui. Găsește-ți rutina perfectă de dimineață care să te ajute să începi ziua într-un mod pozitiv. Dar nu te grăbi! Ia-ți timpul necesar pentru a-i mulțumi corpului tău pentru grija pe care i-o poartă sufletului, pentru faptul că zilnic cară greutatea oaselor și a încercărilor prin care ai trecut. Dă-i iubire și amintește-i cât este de important și special este pentru tine, dar fiind faptul că te-a purtat prin locuri minunate și printre momente de neuitat.

Mulțumește-i minții tale pentru că în loc să se scufunde în întuneric, zboară lin peste gândurile negative, alegând să se odihnească doar atunci când o amintire frumoasă își face apariția. Mulțumește-i pentru rapiditatea cu care se adaptează noilor situații și pentru faptul că mereu a reușit să răzbată printre bătăliile pe care viața le-a azvârlit în fața sa. Meditează! Ajută-ți mintea să conceapă doar lucruri frumoase, lasă-ți imaginația să zburde și sufletul să se bucure ca un copil de micile plăceri ale vieții.

Concentrează-te pe partea plină a paharului

Chiar dacă nu crezi acum în acest lucru, să știi că puterea pe care ai acumulat-o de-a lungul momentelor mai puțin plăcute ale vieții, cum ar fi despărțirile, va începe să iasă la iveală și va străluci din ce în ce mai puternic pe zi ce trece. Știu, e greu să mai speri atunci când ești la pământ, dar tocmai de aceea, privește în adâncul sufletului tău și vezi licărirea care vrea să-ți străpungă pieptul și să iasă la suprafață. Nu vei crede că ești capabil de o asemenea tărie până nu vei vedea.

femeie care zambeste

Deschide ochii și dă-ți voie să vezi!

Vei ști! Vei ști că licărirea s-a transformat în flacără atunci când vei redescoperi fericirea în bucuria celor de lângă tine. Vei ști atunci când invidia care refuza să-ți părăsească rațiunea nu va mai exista, iar în locul acesteia își va face loc empatia, dăruirea și iubirea față de cel de lângă tine. Atunci, abia atunci, ți-ai deschis cu adevărat ochii și ți-ai dat voie să vezi!

Da, nimeni nu spune că îți va fi ușor. Ca orice destinație frumoasă, drumul către aceasta, de cele mai multe ori, este anevoios. Însă, nu te da bătut/ă, ai răbdare cu tine, dă-ți timp și oferă-ți îngăduință și răgaz, vei ajunge acolo negreșit. Alege să călătorești prin viață cu zâmbetul pe buze și ghidează-ți pașii cu iubire, cu compasiune și empatie pentru cei din jurul tău, căci iubirea de sine vine la pachet cu iubirea de semeni. Și nu uita, binele atrage bine!

Sfârșitul aduce noi începuturi

Despărțirea, printre alte momente grele ale vieții, te aruncă după gratiile disperării. Da, toți am trecut prin asta. Cu toții am fost acolo și știm toate etapele; cum este să ți se frângă inima, să gândești totul pe dos, să te învinovățești, să hrănești ura pe care o porți iubirii și lista poate continua. Dar nu uita, după ce toate acestea vor trece, tu doar pe tine te vei avea cu adevărat, iar atunci când te vei uita în oglindă, ce vei vrea să vezi? Lumină și căldură, sau nori și ceață?

În loc să rămâi cu furie, disperare și dispreț, încearcă să coși rana cu fir de dragoste, iar cicatricea care va rămâne în urmă să fie un memento: mă iubesc și merit să fiu iubită.

Nu uita, Cel mai bun „antidot” pentru o inimă sfâșiată de durerea despărțirii este iubirea de sine.

Surse foto: Unsplash

Surse articol: Collective World

Articolul urmator
Nu-ți pune fericirea pe umerii altcuiva. Este responsabilitatea ta și numai a ta!
Nu-ți pune fericirea pe umerii altcuiva. Este responsabilitatea ta și numai a ta!
Ghicim ce zodie ești! Tot ce trebuie să faci e să ne zici care sunt vedetele tale preferate
Incepe quiz
Ghicim ce zodie ești! Tot ce trebuie să faci e să ne zici care sunt vedetele tale preferate

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.8 (7)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.