Măcar de data aceasta, fă ceea ce îți dorești, nu ceea ce așteaptă alți oameni de la tine

Măcar de data aceasta, fă ceea ce îți dorești, nu ceea ce așteaptă alți oameni de la tine

Redactor Divahair.ro

În ultimele câteva săptămâni, mi-au trecut prin cap versurile unui cântec pe care obișnuiam să îl ascult în trecut: "Te rog, te rog, te rog, te rog, lasă-mă să obțin ceea ce vreau de data asta". Și de fiecare dată când am observat asta, m-am oprit și mi-am zis că: "Este ridicol. Ai obținut aproape tot ce ți-ai dorit vreodată. Nu mai fi atât de dramatică".

Dar m-am trezit în această dimineață și am constatat un lucru. Nu este vorba că nu am obținut ceea ce mi-am dorit, ci că nu am fost nevoită să lupt pentru ceea ce am vrut. Pentru că nu m-am întrebat niciodată ce îmi doresc de la viață.

Cât de ușor a fost ca lucrurile să se deghizeze în ceea ce îmi doream eu! Lucruri pe care și alții le doreau. Lucruri care păreau a fi exact ceea ce îmi trebuia mie. Lucruri care păreau a fi următorul pas logic sau necesar din viața mea. Lucruri pe care am sperat că voi învăța să le vreau dacă continui să le fac. Lucruri pe care am crezut că ar trebui să le vreau.

Și cât de ușor a fost pentru autosuficiență să se deghizeze în independență! Am avut grijă de mine, în general. Rareori am cerut ajutor și mi-am luat toate deciziile de una singură... dar influențată de alții. Am fost și manager, și organizator și șofer al fiecărei relații sau situație în care am ajuns.

Dar am fost mereu ceea ce alții și-au dorit să fiu, ceea ce am crezut că trebuia să fiu. Am ținut mereu cont de așteptările altora și de rolul pe care se presupune că trebuie să îl joc. Eu eram salvatoarea tuturor, eram ceea ce alții aveau nevoie să fiu. Și știi de ce? Pentru că asta mă făcea să mă simt valoroasă. Dar eu nu mi-am dorit niciodată să rămân în același loc, să mă transform într-o stâncă de care alții doar se prind atunci când au nevoie.

Poate că nu vreau să fiu o stâncă în mijlocul valurilor care se sparg la nesfârșit! Dacă aș vrea să fiu o geamandură, care plutește liberă și se leagănă în zare? Ce s-ar întâmpla dacă nimeni nu s-ar agăța de mine pentru a se salva? Vreau ca de fiecare dată când mă mișc să schimb peisajul și nu vreau să fiu judecată pentru asta. Este în regulă să o fac. Cel puțin așa cred.

Dacă entitatea pe care o implor să mă lase să obțin ceea ce vreau nu este universul, soarta, norocul. Dacă sunt eu?

Te rog, te rog, te rog, te rog să obții ceea ce vrei de data asta. Fără să-ți faci griji dacă acele lucruri se potrivesc sau nu cu povestea pe care nu ai intenționat niciodată să o scrii. Fără să ai nevoie ca toți din jurul tău să te înțeleagă. Fără să te desconsideri doar pentru că nu este vorba despre ceea ce alții și-ar dori să faci. Fără să te gândești dacă este rezonabil sau realist. Doar fă ceea ce vrei!

*Articolul este o adaptare a celui de pe Collective World.

Surse foto: iStock

Surse articol: Collective.world

Articolul urmator
Ce ar vrea singurătatea ta să știi și să înțelegi despre tine
Ce ar vrea singurătatea ta să știi și să înțelegi despre tine
Ce asteapta barbatii de la tine?
Incepe quiz
Ce asteapta barbatii de la tine?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.4 (5)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.