5 trucuri care îţi vor uşura antrenamentul

5 trucuri care îţi vor uşura antrenamentul

Eugenia Dinescu, redactor

Trebuie să recunoaştem: să începi un program de antrenament şi să îşi păstrezi motivaţia pentru a-ţi atinge scopurile de fitness sunt două lucruri diferite. Dacă rezultatele pe care sperai să le obţii mergând cu regularitate la sala de fitness întârzie să apară şi simţi că devine tot mai greu să îţi păstrezi motivaţia, nu te gândi să renunţi: avem soluţii pentru tine.

Eşti pregătită să descoperi secretele unui antrenament de succes? Îţi oferim 5 trucuri care îţi vor simplifica eforturile, ajutându-te să exersezi la capacitate maximă, fără să oboseşti din punct de vedere psihic.

Descoperă care sunt greşelile care îţi sabotează antrenamentul, dar şi cum să treci peste ele!

Alege „combustibilul” potrivit!

Un mic-dejun prea consistent şi te vei simţi prea plină pentru a-ţi completa programul de exerciţii, un mic-dejun prea „light” şi nu vei avea suficientă energie pentru a termina primul kilometru pe bandă: cum ştii când şi cât să mănânci pentru a funcţiona la potenţial maxim? Pentru a culege roadele antrenamentelor tale, serveşte gustarea cu 30 până la 90 de minute înainte de a începe programul de exerciţii. Nu comite greşeala de a evita carbohidraţii, ci alege-i pe cei care îţi vor maximiza rezistenţa: carbohidraţi complecşi, care sunt stocaţi în celulele musculare sub formă de glicogen. Găsiţi în cereale, leguminoase şi fructe oleaginoase, carbohidraţii complecşi eliberează treptat energia de care ai nevoie pentru a atinge numărul de genuflexiuni pe care ţi l-ai propus!

Poartă echipamentul potrivit

Secretul pentru a-ţi păstra motivaţia într-o zi ploioasă? Echipamentul de sport trebuie să îţi placă la fel de mult precum restul garderobei tale. Mai mult decât atât, noile materiale inteligente şi designul ergonomic vin cu un set de avantaje pe care banalul bumbac nu ţi le poate oferi. Nouă generaţie de materiale îţi asigură o ventilaţie optimă şi păstrează umezeala departe de piele, ceea ce te ajută să eviţi riscul unei iritaţii, în timp ce designul ergonomic îţi asigură suportul de care ai nevoie în timpul alergării sau exerciţiilor intense. Nu subestima nici efectul unor pantofi adaptaţi tipului de sport pe care îl practici: aceştia te pot ajuta să eviţi întinderile şi bătăturile, dar exercită și mai puţină presiune asupra punctelor sensibile din talpă la contactul cu solul, astfel încât vei putea să depăşeşti linia de finish şi să continui să alergi.

Învaţă să respiri corect!

Durerea, febra musculară şi senzaţia că vei rămâne fără aer nu ar trebui să fie indicatori pe care te bazezi pentru a consideră o sesiune de fitness drept reuşită. Exerciţiile fizice pot fi plăcute şi relaxante atunci când ştii să respiri corect! Pentru exerciţiile tip cardio, asigură-te că respiraţia ta nu este superficială – acestea sunt un indicator al faptului că ritmul exerciţiilor tale nu este adaptat momentan capacităţii tale de efort. Pentru exerciţii cardio care îţi lucrează muşchii, nu plămânii, sincronizează-ţi mişcările cu ritmul inspiraţiilor şi expiraţiilor tale adânci. În timpul exerciţiilor pentru dezvoltarea masei musculare, sincronizează expiraţia cu ridicarea greutăţilor – te va ajuta să îţi stabilizezi mai bine corpul. Nu în ultimul rând, în timpul exerciţiilor de Pilates, yoga sau stretching, încearcă să respiri din stomac, mişcându-ţi diafragma.

Fii propriul tău DJ!

Sincronizează-ţi mişcările cu beat-ul melodiei şi vei vedea că va fi mult mai uşor să păstrezi ritmul! Acest truc îţi va fi cu siguranţă util în timpul antrenamentelor de cardio, aşa că pune la punct un playlist cu melodii de 80 BPM sau mai mult şi pregăteşte-te să fii surprinsă de capacitatea ta de a face faţă efortului! În plus, cine mai poate asculta de vocea interioară care îţi spune „Este prea greu” sau „Nu pot face asta” când Kanye West îţi şopteşte versuri motivaţionale în ureche?

Diversifică-ţi rutina!

Dacă ai observat că antrenamentul tău preferat nu mai dă roade, nu te grăbi să crezi că eşti sabotată de propriul corp. Este o particularitate a organismului uman: supuşi aceloraşi secvenţe de mişcări, muşchii dezvoltă rezistenţă în timp, aşa că nu te sfii să măreşti intensitatea exerciţiilor, să creşti greutatea ganterelor sau ordinea în care îţi desfăşori exerciţiile la fiecare două sau trei săptămâni. Cu cât ieşi mai mult din zona ta de confort, cu atât mai aproape vei fi de obiectivele tale de fitness!

Fie că te reîntorci la sală după o perioadă în care ai abandonat exerciţiile, fie ai hotărât că a venit momentul să începi să faci sport, să îţi atingi obiectivele de fitness presupune efort, determinare şi un psihic puternic. Pune în aplicare sfaturile de mai sus şi vei vedea că este mai simplu decât crezi să îţi păstrezi motivaţia!

Câte persoane îți vor răul?
Incepe quiz
Câte persoane îți vor răul?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.