De ce sunt importante exerciţiile de stretching: sfaturi pentru un trup mai flexibil!

De ce sunt importante exerciţiile de stretching: sfaturi pentru un trup mai flexibil!

Redactor Andreea Baluteanu

Durerile musculare pot fi motivul pentru care renunți la sport sau tot amâni vizita la sală, însă știai că pot fi prevenite? Nu făcând și mai mult sport, ci prin includerea unor exerciții de stretching post-antrenament. Află de ce experţii cu trupuri perfecte consideră că întinderile de la sfârşitul antrenamentului trebuie să fie sfinte, dar şi câteva sfaturi pentru un corp armonios, mai flexibil!

femeie care face stretching

Exerciţiile de stretching, absolut obligatorii după antrenament!

Contrar opiniei populare, stretchingul nu trebuie realizat înainte, ci după repriza de jogging sau vizita la sală! De ce? Pentru că muşchii au nevoie să fie deja încălziţi, astfel încât să se poată întinde în toate poziţiile „nefireşti” în care îi împingi să stea!

Executând exerciţii de stretching la finalul antrenamentului, corpul va deveni mai flexibil. Cu timpul, vei observa că nu mai ai nicio problemă în a te apleca, a sta dreaptă sau a te roti precum o graţioasă balerină. Mai mult, studiile au arătat că întinderile dezvoltă și rezistenţa sportivilor așa că performanțele tale vor fi greu de egalat! Îţi oferim mai jos un filmuleţ cu exerciţii ideale de stretching, pe care le poți face acasă

Trucuri pentru o mai bună flexibilitate

Te-ai îndrăgostit de efectele benefice ale strechingului, iar acum „un trup mai flexibil” este mantra ta preferată? Îţi venim şi mai departe în ajutor, oferindu-ţi câteva trucuri pentru un corp suplu, armonios, ale cărui mişcări curg lin, fără niciun blocaj!

femeie care mananca o salata

Eşti ceea ce mănânci. Probabil că te-ai săturat să tot auzi această replică, dar este cât se poate de adevărată! Un trup flexibil are nevoie de nutrienţi de calitate, de proteine şi calciu pentru oase sănătoase (nu asculta de cei care nu mai ştiu cum să denigreze laptele, este atât de util în dietă), dar şi de vitamine şi minerale (legumele verzi sunt „mană cerească”). De asemenea, nu uita de cele opt pahare obligatorii cu apă!

Dormi pe spate. Atunci când dormi, trupul tău se reface! Dublează aceste beneficii abordând o poziţie confortabilă, dar benefică totodată: dormi pe spate. Astfel, coloana se va întinde şi se va „deschide”, capul şi gâtul vor sta într-o poziţie neutră, iar tu vei face stretching în timp ce visezi la viitoarea vacanţă!

Stai dreaptă! Simplul fapt de a depune eforturi pentru o postură corectă îţi va îmbunătăţi flexibilitatea: întinzi vertebrele, dar eviţi şi restricţionarea muşchilor spatelui, ai gâtului şi ai pieptului, care se produce atunci când stai cocoşată.

Mici schimbări, mari efecte! Da, poţi face stretching şi atunci când trimiţi mesaje (urcă telefonul la nivelul privirii, nu te apleca tu ca să compui poezii virtuale de dragoste iubitului) sau când citeşti (îndepărtează cartea de ochi, întinzând mâinile, îţi protejezi astfel şi vederea).

Meditează! Maeştrii vieţii sănătoase nu mai contenesc să laude efectele pozitive ale meditaţiei. Atunci când stai întinsă (sau în orice poziţie de stretching), imaginează-ţi cum membrele ţi se alungesc uşor. Mintea va dubla mişcarea fizică, iar respiraţia va calma orice durere!

Exercițiile de stretching sunt cheia unei vieți sănătoase și a unei siluete armonioase. Fă-le corect, iar corpul tău îți va mulțumi!

Ce sanse sunt sa fii inselata?
Incepe quiz
Ce sanse sunt sa fii inselata?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.8 (8)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.