Fii trendy într-un echipament sportiv confortabil! Da, se poate!

Fii trendy într-un echipament sportiv confortabil! Da, se poate!

Eugenia Dinescu, redactor

Nu ai cum sa beneficiezi de proprietățile miraculoase ale sportului dacă nu îl practici ca la carte! Asta înseamnă că niciun antrenament nu ar trebui să se încheie fără exerciții de stretching. Pe lângă faptul că aceste mișcări îți cresc flexibilitatea, ele te ajută să te relaxezi și îmbunătățesc circulația sângelui, prevenind bolile cardio-vasculare. Iar dacă vrei să nu ai parte de niciun impediment când le practici, este important să îți alegi echipamentul care îţi oferă nivelul necesar de stil şi confort.

Primul pas pe care trebuie să îl faci este să renunți la banalul costum de sport  şi să îmbrățișezi inovaţiile! Din materiale care se mişcă şi respiră odată cu tine, cu design ergonomic, care te ajută să îţi îmbunătăţeşti performanţele, echipamentul de sport potrivit, alături de exerciţiile de stretching după antrenament, reprezintă secretul care îţi va eficientiza la maximum vizita la sală sau sesiunea de alergare.

exercitii de stretching

Cum te ajută exerciţiile de stretching după antrenament

Exercițiile de stretching îți îmbunătățesc flexibilitatea, însă trebuie să le faci după antrenament, nu înainte, pentru că altfel riști să te accidentezi. Mușchii trebuie să fie deja încălziți pentru a fi întinși. Fiecare mișcare de întindere ar trebui să dureze aproximativ 30 de secunde, 60 în zonele ceva mai tensionate. Este normal să simți un disconfort, însă dacă te doare, înseamnă că te străduiești prea tare.

Nu te gândi că ai nevoie de accesorii speciale, precum greutăţi sau benzi elastice, pentru exercițiile de stretching, ci doar de puţină motivaţie, o saltea şi un perete care să îţi servească drept punct de sprijin la verticală. Urmăreşte clipul următor şi vei fi pregătită pentru o ședință de sport fără incidente neplăcute!

Echipamentul potrivit, cheia unui antrenament reuşit

Cu siguranţă eşti conştientă de efectul pe care îl au hainele asupra încrederii în tine, aşa că profită de această calitate înainte de a te angrena într-o cursă! Bustiera, topul, colanţii şi rucsacul sunt piesele care îţi conferă nu doar libertatea de mişcare, ci şi pe cea de a-ţi exprima stilul.

Pentru exercițiile de stretching sunt recomandate piesele care urmează linia corpului. Acestea nu îţi vor conferi doar o formă aerodinamică, ce îţi permite să setezi noi recorduri personale de viteză sau rezistență, dar creează şi senzaţia de compresie uşoară,  pentru a te bucura de confortul şi suportul necesare în timpul antrenamentului. Sutienul tău obişnuit se va dovedi ineficient în timpul exercițiilort de intensitate mare, aşa că investeşte într-o bustieră cu un imprimeu îndrăzneț, cu umeri decupaţi sau bretele încrucişate, care nu alunecă şi nu te incomodează în timpul alergării.

Ține cont că vei avea zile în care nu te vei simți la fel de motivată, așa că este recomandat să alegi un echipament în culori vii, care îți va furniza doza de energie necesară! 

Mai rămâne un singur element pentru a-ţi completa kitul esenţial de sport: pantofii. Când îi alegi, trebuie să iei în considerare suprafaţa pe care îţi desfăşori antrenamentul. Astfel, dacă faci mișcare pe asfalt sau pe teren accidentat, optează pentru o pereche de pantofi cu talpă mai groasă, dar flexibilă, în timp ce un model de sneakers cu talpă mai subţire, cu textură anti-derapantă, este perfect pentru pista de atletism, chiar şi în zilele ploioase. Cele mai inovatoare modele nu doar arată suficient de stylish pentru a le purta şi în ţinute casual, dar sunt prevăzute şi cu microperforaţii care asigură o ventilaţie optimă a piciorului şi o talpă cu spumă de ultimă generaţie care îţi dă elan la fiecare pas, sporind eficienţa antrenamentului tău!

După exerciţiile de stretching, pune totul într-un rucsac minimalist cu design ergonomic şi îndreaptă-te spre casă! Din fericire, genţile de sport moderne nu mai au nimic în comun cu genţile voluminoase din trecut, iar acum poţi alege şi rucsacuri cu siluete minimaliste şi printuri feminine, astfel încât să te simţi reprezentată pe deplin de stilul echipamentului tău de sport. 

Dacă respecți sfaturile noastre, vei începe să te bucuri de beneficiile exercițiilor de stretching după doar câteva săptămâni. 

 

Ce te impiedica sa fii fericita?
Incepe quiz
Ce te impiedica sa fii fericita?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (1)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.