Pilatesul, sportul potrivit pentru elasticitate și rezistență musculară

Pilatesul, sportul potrivit pentru elasticitate și rezistență musculară

Viorica Ghinea, redactor

Pilatesul este o tehnică de sport benefică atât pentru corp, cât și pentru minte, contribuind la menținerea echilibrului întregului organism. Ar trebui să îl incluzi cu încredere în antrenamentul tău pentru că nu vei fi dezamăgită de avantajele pe care le oferă. Aceste exerciții nu sunt utile doar pentru persoanele care  practică des alergatul ori alte tipuri de sport, ci și pentru cele care se luptă cu sedentarismul.

Nu trebuie să mergi la sală pentru a face Pilates. Dacă ai o saltea și un echipament de calitate, poți face acasă aceste exerciții. Urmărește filmulețul de mai jos și vezi ce mișcări poți include în sesiunea ta zilnică de mișcare.

Beneficiile exercițiilor de Pilates nu pot fi contestate!

Pilatesul reprezintă cea mai bună metodă de a obține echilibrul între elasticitate și rezistența musculară. Astfel vei preveni mai ușor accidentările care pot să apară din cauza faptului că trupul tău nu face față efortului fizic prelungit.

Ai nevoie de mai multe motive pentru a te hotărî dacă să incluzi exercițiile Pilates în antrenamentul tău? Iată șapte beneficii de care te vei bucura în urma acestei tehnici de sport!

Pilatesul...

1. ... îmbunătățește mobilitatea articulațiilor, astfel că scade considerabil riscul accidentărilor;

2. ... crește flexibilitatea corpului și te ajută să scapi de cârceii care apar în cele mai nepotrivite momente;

3. ... îți întărește toate grupele musculare, motiv pentru care te vei bucura de o postură mai bună. Dacă mușchii spatelui și ai abdomenului sunt bine lucrați, nu mai aduni tensiune în zona gâtului și a umerilor;

4. ... crește nivelul de energie, așa că te pregătește cu succes pentru o sesiune de alergare ori una de aerobic. Prin urmare, nu te vei mai simți obosită la jumătatea antrenamentului, ci vei fi în formă până la finalul lui;

pilates

5. ... te ajută să te menții în formă pe termen lung. Combinată cu alergatul ori cu alt tip de sport, această tehnică te ajută să ajungi mai aproape de visul tău: o siluetă fit;

6. ... stimulează concentrarea și controlul asupra exercițiilor. Atunci când ești atentă la fiecare mișcare pe care o execuți și la modul în care respiri, crești eficiența antrenamentului;

7. ... contribuie la creșterea stării de bine a organismului. Modul în care te simți poate să afecteze calitatea exercițiilor pe care le faci, dar atunci când ești într-o formă bună, lucrezi la capacitate maximă.

Exercițiile Pilates reprezintă o bază bună atât pentru alergători, cât și pentru cei care practică alt tip de sport. De asemenea, sunt ideale pentru cei care vor să se apuce de sport, dar nu au motivație, așa că include-le cu încredere în programul tău zilnic!

 

Stii sa iti dai seama cand un barbat NU e potrivit pentru tine?
Incepe quiz
Stii sa iti dai seama cand un barbat NU e potrivit pentru tine?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4 (4)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.