Nu Skin
Adevarata Stare de Bine

Șase greșeli pe care le faci când te antrenezi

Viorica Ghinea

Indiferent că preferi să mergi la o sală de fitness ori că adori să faci sport în parc, asigură-te că antrenamentul tău este unul corect. Atunci când nu te afli sub îndrumarea unui specialist, poți să comiți ușor o serie de greșeli care să îți compromită antrenamentul și rezultatele pe care ți le dorești. Dacă nu execuți corect exercițiile fizice ori nu ai un echipament adecvat, performanța ta nu va atinge niciodată nivelul dorit.

Iată ce greșeli poți să faci atunci când practici sport și cum poți să te antrenezi ca un profesionist!

1. Nu acorzi suficientă atenție exercițiilor de încălzire

Exercițiile de încălzire te feresc de riscul accidentărilor, astfel că nu ar trebui să le tratezi cu superficialitate. Practică-le cel puțin 5-10 minute înainte de antrenament, chiar mai mult, dacă vrei să efectuezi unul mai intens, pentru a-ți pregăti corpul. Începe cu exerciții ușoare, apoi mărește intensitatea lor spre final.

De exemplu, orice sesiune de alergat trebuie să înceapă cu mers în ritm alert. Încălzirea articulațiilor și a mușchilor este esențială, pentru că astfel îți îmbunătățești ritmul respirator și circulația sângelui.

2. Îți lucrezi corpul la intensitate mare

Este bine să îți fixezi mereu alte provocări și obiective de atins, dar acest lucru nu înseamnă că la finalul antrenamentului trebuie să fii complet epuizată. Într-adevăr, antrenamentele intense îți asigură performanță în timp scurt, însă trebuie să știi care este limita corpului tău. El are nevoie și de recuperare, astfel că ar trebui să îi dai o pauză binemeritată după ce efectuezi exerciții intense. Optează pentru activități mai blânde, cum ar fi mersul în ritm alert ori înotul.

3. Practici exerciții cardio prea puțin ori prea mult timp

Multe persoane fac greșeli atunci când vine vorba de durata exercițiilor cardio. Ca să atingi performanțele dorite, trebuie să existe un echilibru între ele și cele dedicate masei musculare. Nu ar trebui să te antrenezi mai mult de 45 de minute ori mai puțin de 20 de minute pe sesiune. De obicei, 30 de minute de cardio ar trebui să fie suficiente pentru o zi de antrenament. De asemenea, ar trebui să practici doar 2-3 sesiuni de cardio pe săptămână, nu mai mult.

4. Transformi antrenamentul într-o rutină

Nu poți să progresezi dacă nu aduci mereu provocări în antrenamentul tău. Ieși din zona de confort și testează tehnici și exerciții noi, mișcări care să îți lucreze alte grupe musculare ori care sunt mai intense. Nu vei avea prea multe beneficii dacă antrenamentul pe care îl practici devine unul confortabil. Încearcă să vii la fiecare sesiune cu ceva nou, ceva diferit, iar rezultatele dorite nu vor întârzia să apară.

5. Nu ai o postură corectă în timpul exercițiilor

Nu este suficient să practici niște exerciții fizice, ci trebuie să te asiguri și că ai o postură corectă pe perioada executării lor. Este important să îți păstrezi musculatura încordată în zonele pe care vrei să le lucrezi și să ai spatele drept. O poziție corectă și fermă va scădea riscul de accidente. De asemenea, este esențial să acorzi atenție și respirației. Inspiră atunci când practici o repetare și expiră atunci când te relaxezi. În acest mod va crește calitatea antrenamentului tău.

6. Nu efectuezi stretching la finalul antrenamentului

La fel ca exercițiile de încălzire de la începutul antrenamentului, stretchingul are rostul lui. El te ajută să îți îmbunătățești flexibilitatea, diminuează durerile musculare, crește performanța, crește capacitatea pulmonară, împiedică accidentările și relaxează mintea. Prin urmare, oricât de grăbită ai fi, nu sări niciodată peste el.

Evită să faci aceste greșeli de acum încolo! Antrenează-te întocmai ca un profesionist și rezultatele dorite nu vor întârzia să apară!

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

    Cauta un furnizor in zona ta

    LIKE si intra in universul divelor!