Cum scapi de aripioare în 5 minute

Cum scapi de aripioare în 5 minute

Mihaela Onofrei, redactor Divahair.ro

Orice femeie își dorește un corp de invidiat, însă pentru acest lucru este nevoie de multe sacrificii și... sport. Pentru a avea silueta pe care ne-o dorim, trebuie să renunțăm la mâncărurile preferate, să consumăm alimente care, de cele mai multe ori, nu ne plac, și să facem exerciții epuizante, care ne iau ore din timpul nostru prețios.

Anumite zone sunt mai greu de sculptat, deoarece grăsimea se așază extrem de ușor în aceste locuri și se înlătură foarte greu. Una dintre aceste zone problematice este și cea a aripioarelor, iar acest lucru poate să îl confirme orice femeie care se confruntă cu această problemă. Pentru a scăpa de inesteticul strat de grăsime, trebuie să alegi anumite exerciții, cu ajutorul cărora să lucrezi strict această zonă. Poate ai crede că sunt necesare ore epuizante pentru a obține rezultate dorite, dar nu este deloc așa. Poți scăpa de aripioare în doar 5 minute de exerciții zilnice.

femeie fericita in natura

Iată exerițiile care te scapă de aripioare în 5 minute!

Aplecări laterale

mama si copil in natura

1. Apropie picioarele, pune-ți mâinile în șold și apleacă-te spre stânga. Ține brațul drept deasupra capului, în timp ce execuți această mișcare. Apleacă-te apoi spre dreapta, ridicând mâna stângă deasupra capului, coroniță, și așaz-o pe cealaltă în zona abdomenului.
2. După ce ai terminat acest set, repetă exercițiul astfel: mai întâi cu brațele perfect întinse lateral, mai apoi cu brațele în sus, cu palmele apropiate.
3. Ultimele exerciții de acest gen sunt cele cu picioarele depărtate. Apleacă-te spre stânga și spre dreapta cu un braț în aer și unul în șold de 6 ori.

Pune-ți picioarele la contribuție!

1. Ridică piciorul drept pe lângă corp și lasă-l în jos, apoi repetă cu cel stâng. Continuă să faci acest exercițiu, ridicându-ți picioarele și aducând genunchii cât mai aproape de piept. Talpa piciorului trebuie să se afle cu degetele orientate în jos. Repetă exercițiul de 20 de ori.
2. Încearcă să duci fiecare picior în spate, ca și cum ai lovi ceva cu talpa piciorului. Celălalt picior trebuie să rămână pe loc, în poziție verticală. Repetă acest exercițiu de 20 de ori, în viteză.
3. Ultimul exercițiu din această serie presupune lovituri scurte.  Execută o lovitură cu vârful degetelor de la fiecare picior, ca și cum ai lovi o minge. Repetă această mișcare de 20 de ori, pentru fiecare picior.

Genuflexiuni scurte

femeie care face genuflexiuni

1. Ține picioarele depărtate și brațele în față, la nivelul umerilor. Apleacă-te și ridică-te, asigurându-te că tălpile rămân lipite de podea. Ca și în cazul exercițiului anterior, fă aceste genuflexiuni rapid și neîntrerupt, în serii de 6.
2. Când ai terminat antrenamentul, este cazul să mărești gradul de dificultate al mișcărilor. Astfel, apropie picioarele și fă genuflexiuni pe vârful picioarelor, tot în număr de 6, în ritm alert.
3. Al treilea tip de genuflexiuni este cel pe un picior. Aceste exerciții trebuie să fie făcute alternativ, mai întâi pe piciorul stâng, apoi pe cel drept. Picioarele trebuie să fie apropiate, paralele.

Aceste exerciții trebuie făcute în fiecare zi, până când rezultatele vor începe să fie vizibile. Deoarece fiecare organism este unic, este posibil ca, în cazul unor femei, rezultatele să se vadă în doar câteva săptămâni, dacă exercițiile sunt executate corect. Este extrem de ușor să scapi de aripioare, dacă ești dispusă să lucrezi aceste exerciții în fiecare zi, timp de 5 minute.

Surse foto: iStock

Articolul urmator
Exerciții cu greutăți: beneficii și idei de antrenament
Exerciții cu greutăți: beneficii și idei de antrenament
Cum vei fi la batranete?
Incepe quiz
Cum vei fi la batranete?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.6 (3)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.