Cum te menții în formă pe timp de iarnă

Cum te menții în formă pe timp de iarnă

Ana Maria Munteanu, redactor sef Divahair.ro

De cum începe sezonul mai rece avem tendința de a ieși mai puțin, iar când vine vorba de exerciții fizice, de mișcare în aer liber, de practicarea unui sport cu atât mai puțin se poate spune că suntem în formă. Ziua mai scurtă, aerul mai rece sunt motive adesea invocate pentru a amâna orice tip de sport. Deloc sănătos. Cu puțină strategie însă poți schimba situația.

femeie care face jogging iarna

Specialiștii spun că lipsește intenția mai întâi de toate, astfel că pentru a-ți antrena mintea ai dori să începi să faci achiziții de echipamente. Deși sportul îl poți practica oricând și oriunde, atunci când ai în dotare un echipament poți realiza totul ca la carte și mai ales în siguranță. Așadar, începe timpuriu să faci achiziții specifice, în funcție de tipul de sport ce te tentează. Lasă-l la vedere pentru a-ți aminti, ca un martor tăcut, că ar fi timpul să îl folosești. Iar acum este mai ușor ca oricând.

Magazinele online de profil sportiv

Cu atât mai ușor este să găsești cele necesare și dorite, cu cât mediul online este mai ofertand ca oricând. Magazinele online au o gamă variată de produse și accesorii. Spre exemplu la artsporttotal.ro se găsesc echipamente și articole specifice pentru sporturi de contact, de echipă, pentru sală, în aer liber etc. Dacă dorești să începi cu cele specifice de sezon atunci ar fi bine să te gândești deja la ce ai alege între patine sau skiuri.

Mai interesant de atât este că sportul se recomandă de la sine. Trăim vremuri stresante, suntem tot mai acaparați de muncă, suntem supuși unui stres zilnic pe care îl resimţim în tot felul – dureri, boli și alte afecțiuni declanșate sau amplificate. Uneori nu medicamentația este soluția, ci mișcarea. Mai ales pentru că în mai toate domeniile de activitate se impun ore îndelungi petrecute în fața calculatorului.

Ședințe de recuperare, kinetoterapie timpurie pot fi o soluție pentru a echilibra starea organismului, în condițiile în care poziția necorespunzătoare la calculator și rutina în acest sens încep să afecteze coloana și nu numai.

Începe acasă ședințe de minim efort fizic

Un alt joc interesant este să alegi să fii comod/ă pentru început. Începi acasă câteva ședințe de exerciții și în scurt timp îți dai seama că este plictisitor sau că spațiul nu te ajută. Așadar vei face și pașii necesari pentru a continua, însă în alt mediu.

Desigur, te vei gândi că este destul de greu să urmezi o rutină la sala de sport. De aceea vei avea nevoie de un abonament. Nu doar că este mai convenabil, însă acesta te va stimula să mergi atât timp cât este valabil.

O altă manieră care te va pune în mișcare se referă la sporturile de sezon sau pur și simplu cele care îmbină cu succes activitatea fizică cu una plăcută. Toți se gândesc la sport ca la o acțiune grea care stoarce energia din organism. De fapt poate fi o distracție veritabilă. Încearcă o sesiune de săniuș și vei dori să mai mergi cât e iarna de lungă. Încearcă să înveți patinatul și îți vei da seama că faci sport mult mai ușor. Din aceeași serie se numără dansurile sportive spre exemplu, ce de altfel sunt și foarte variate în stiluri.

De reținut

Sportul ar trebui să facă parte din viața fiecăruia, încă de la cele mai fragede vârste. Copiilor le sunt recomandate sporturile, pentru că acestea contribuie la o dezvoltare armonioasă. În general, oricine se poate bucura de efecte pozitive ale sportului, mai ales că o astfel de activitate antrenează fizicul și nu numai, întrucât disciplinează pe oricine. Așadar, înclinația către o astfel de activitate înseamnă mai presus de toate dorința de a te îndrepta spre crearea unui stil de viață sănătos și prielnic.

Pentru a evita delăsarea practicării unui sport specialiștii spun că echipamentele sportive ar trebui să fie ținute la vedere. În plus, este greșit a ne rezuma la sporturile din sală sau a asocia un timp mai friguros cu delăsarea de a limita acțiunile unei zile. Pentru asta există varietatea sporturilor dintre care se pot alege cele corespunzătoare stilului de viață sau preferințelor fiecăruia.

În cadrul magazinului online artsporttotal.ro se vor găsi articole sport, un prim pas pentru a începe o activitate din această nișă.

Ce accesoriu de iarna ti se potriveste?
Incepe quiz
Ce accesoriu de iarna ti se potriveste?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (1)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.