Exercitii pentru abdomen de incercat acasa

Andreea Gluh, redactor

Silueta frumoasa se mentine cu efort si cu motivatie. Timpul acordat exercitiilor fizice nu este deloc irosit, mai ales daca vrei sa ai si o stare psihica buna, pe langa cea fizica. Daca esti prea ocupata pentru a ajunge la sala, nu trebuie sa intri in panica. Poti efectua si acasa exercitii de intretinere, asa cum sunt cele pentru abdomen, insa cel mai bine este sa ceri opinia unui specialist inainte de a urma un program de fitness. Pentru aceasta ai nevoie de o minge, de o saltea si de ceva vointa.

Iata etapele pe care trebuie sa le urmezi pentru a efectua corect exercitiile pentru abdomen pe care le poti incerca si acasa.

Exercitii pentru abdomen, cu picioarele flexate

Acest tip de exercitiu se realizeaza folosind o minge, care trebuie tinuta cu ambele maini deasupra capului. Pozitia initiala este cea intinsa pe saltea, cu bratele intinse.

Exercitiul consta in incordarea abdomenului in timp ce mainile in care tii mingea se indreapta inainte. Ridica trunchiul de la sol odata cu flexarea genunchilor.

Miscarea trebuie efectuata de 15-20 de ori, in trei sau patru serii, cu pauze de aproximativ un minut intre acestea.

Exercitii pentru abdomen, cu picioarele intinse

Acelasi exercitiu pentru abdomen poate fi realizat si in varianta care presupune ridicarea picioarelor in pozitie intinsa. Pozitia initiala este aceeasi, cu mingea tinuta cu ambele maini deasupra capului.

Miscarea, care trebuie efectuata de tot atatea ori ca in cazul variantei precedente a exercitiului, consta in atingerea picioarelor cu mingea, cat mai aproape de varful acestora. Tine genunchii drepti pe toata durata exercitiului.

Echere cu mingea

Rezultate notabile in ceea ce priveste tonifierea abdomenului poti obtine si printr-o alta varianta a exercitiului de mai sus, cunoscuta sub denumirea de echere cu mingea.

Pozitia initiala este aceeasi ca si in cazul exercitiilor precedente, iar incordarea muschilor abdominali se face odata cu ridicarea trunchiului, in timp ce picioarele sunt, de aceasta data, departate.

Exercitiile pentru abdomen cu mingea pot fi realizate acasa sau la sala si isi vor dovedi eficienta daca le vei efectua corect si cu regularitate. Apeleaza la aceasta metoda aflata la indeamana, pentru a te mentine in forma.

Demonstratiile din imagini au fost fost realizate de antrenoarea de fitness Stefania Bia, vicecampioana mondiala la bikini fitness, in incinta salii de fitness Daimon Club

Despre Daimon Fitness

Sala de fitness are o suprafata de 400 mp, o capacitate de 150 de persoane si este dotata cu aparatura LIFE FITNESS de ultima generatie. Veti fi in permanenta asistati si monitorizati de catre antrenori profesionisti, care va asteapta in fiecare zi, intre orele 09.00 - 22.00.

Abdomen

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

1.5 (4)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.