Nu Skin
YOUNG&BEAUTIFUL
Adevarata Stare de Bine

În sezonul rece ne mișcăm!

DivaHair

Acum ceva timp, am văzut că una dintre sălile de fitness cu mare potențial a beneficiat de o investiție majoră și a reușit să devină cea mai mare sală de fitness din Pitești și una dintre cele mai mari din România, cu echipamente noi, diversificate. Și pentru că și-au lansat de curând și site-ul (gymdistrict.ro – un site foarte atractiv, dinamic), m-am uitat puțin și la echipa de instructori, atât personali, cât și ai sălii, și am fost plăcut surprinsă. Nu de alta, dar chiar dacă nu sunt o împătimită a genului, ideea de a face mișcare și de a avea posibilitatea să lucrezi cu un antrenor personal de fitness/aerobic mi se pare foarte mișto. Sala are 1.600 de mp dedicați sportului, lucru care chiar m-a impresionat.

gym district

Și pentru că am fost plăcut surprinsă de ce am văzut și dată fiind apropierea vertiginoasă a sezonului rece, i-am contactat pe cei de la gymdistrict.ro să ne dezvăluie câteva elemente de interes referitoare la ce putem face pentru a ne îmbunătăți tonusul și a elimina pe cât posibil efectele asociate cu sezonul rece.

biciclete gym district

Întrucât ne interesează în principal partea de aerobic, iată ce sfaturi am primit de la echipa GymDistrict.ro:

 1. Beneficiile aerobicului

Dezvoltarea societății moderne a dus la o consecință mai puțin benefică pentru omul zilelor noastre, și anume sedentarismul. Din cauza condițiilor moderne de muncă, se recomandă mai mult ca oricând practicarea unei forme de activitate fizică. O activitate fizică îndrumată, executată corect și făcută constant poate îmbunătăți calitatea vieții și poate asigura câteva lucruri esențiale sănătății: menținerea condiției fizice în parametrii optimi și îmbunătățirea activității principalelor sisteme din interiorul organismului.

aerobic

Conform definiției clasice, în topul elementelor de îmbunătățire și menținere ale condiției fizice se află efortul de tip aerob, în care energia folosită este rezultată în urma arderii grăsimilor, în prezența oxigenului. Acest tip de efort se practică cu precădere în cadrul ședințelor de aerobic desfășurate la GymDistrict.

Ședințele de aerobic sunt concepute pentru toate vârstele, adaptate reprezentanților ambelor sexe în egală măsură și au un conținut de mișcări ce se desfășoară în directă concordanță cu muzica.

 1. De ce este important exercițiul aerob?

Cele mai cunoscute beneficii ale practicării aerobicului sunt: îmbunătățirea sistemului cardiovascular, scăderea tensiunii arteriale și a colesterolului „rău” LDL și creșterea colesterolului „bun” HDL, creșterea capacității pulmonare, reducerea sau menținerea greutății corporale.

Pe lângă acestea, programul de aerobic îți va da un sentiment de siguranță de sine, o bună dispoziție și o încărcătură emoțională pozitivă.

aerobic gym district

 1. Cu ce putem suplimenta antrenamentul clasic de aerobic?

O clasă cu un impact pozitiv asupra sănătății fizice și psihice este Indoor Cycling.

Spre deosebire de ciclismul practicat în exterior, unde condițiile meteo nu sunt întotdeauna prielnice, la o astfel de clasă poți participa în orice zi a săptămânii, indiferent de anotimp și de temperaturile de afară.

Dacă ești începător, chiar dacă la prima vedere pare o clasă dificilă, după ce o vei încerca, cu siguranță te vei îndrăgosti de ea. Instructorul și pedalatul pe ritmul muzicii te vor încuraja să nu renunți. Dar asta nu e tot! Faptul că toți ceilalți din sală încearcă să își depășească limitele te va face să reziști alături de ei și vei vedea că, după fiecare clasă, îți va crește încrederea în propriile capacități. Pentru început, poți alege o clasă de începători.

Antrenamentul, cu rezistență sau fără, este unul foarte eficient și distractiv. Merită să îl încerci!

aerobic

Un alt aspect ce nu trebuie neglijat se referă la menținerea mobilității articulare. Avem tendința de a ne concentra pe exercițiile destinate îmbunătățirii forței și rezistenței și omitem faptul că mobilitatea are o importanță majoră.

Odată cu înaintarea în vârstă, devenim mai puțin elastici și, uneori, ajungem să mergem precum niște „roboței”. Aici vin în ajutor ședințele de stretching, unde pot participa și cei care fac mișcare de obicei, dar și persoanele sedentare.

Scopul stretchingului: îmbunătățirea mobilității (articulațiile vor lucra la capacitatea lor maximă), reducerea tensiunii musculare, prevenirea cârceilor, menținerea posturii corecte, îmbunătățirea respirației. Pe lângă toate acestea, la sfârșitul clasei de stretching vei simți atât o relaxare fizică, cât și psihică, motiv pentru care vei dori să revii la GymDistrict. 

În concluzie, orice formă de antrenament aerobic ai alege, nu vei da greș, atât timp cât se face sub îndrumare atentă, adaptat vârstei fiecăruia și coroborat cu o alimentație sănătoasă. Beneficiile, evident, se vor simți atât pe termen scurt, cât și pe parcursul întregii vieți, sportul fiind cel mai bun substitut al trecerii timpului.

În orice caz, prima „mișcare” pe care trebuie să o faci este să-i vizitezi. Așa că îți las datele lor de contact:

         Telefon: 0348 417 844

         Email: OFFICE@GYMDISTRICT.RO

         Web: GymDistrict.ro.

Adresa: STR. VICTORIEI NR. 12, MALL TRIVALE SHOPPING CENTER, ETAJELE 4 ȘI 5 - PITEȘTI, ARGEȘ

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (2)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

  Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

  Cauta un furnizor in zona ta

  top 5 divahair.ro

  • vizionate
  • votate
  • discutate

  Ai nevoie de un SFAT?

  Adauga o intrebare la care vrei sa primesti raspuns. Comunitatea DivaHair te ajuta.

  întreabă

  LIKE si intra in universul divelor!