Tehnici de autoaparare pentru femei

Tehnici de autoaparare pentru femei

Andreea Gluh, redactor

Multe dintre femeile din ziua de azi sunt ingrijorate pentru siguranta lor. Nu de putine ori auzim despre cazuri in care anumite femei au fost atacate pe strada, fara sa aiba puterea de a riposta si fara sa fie ajutate de vreun trecator. Pentru a evita astfel de incidente neplacute si pentru o mai mare siguranta de sine, exista posibilitatea de a invata, in cadrul unor cursuri specializate, o serie de tehnici de autoaparare.

Afla, in cele ce urmeaza, in ce constau tehnicile de aparare si cum te pot ajuta.


Invatarea unor tehnici de autoaparare destinate femeilor iti poate aduce numeroase beneficii de ordin fizic si mental. Printre acestea se numara evitarea unor conflicte si imbunatatirea capacitatii de autocontrol, marirea rezistentei fizice si a celei psihice, precum si cresterea increderii in propria persoana. 
 Sursa: azdefensivearts.com


Tehnici de autoaparare in functie de stilul de lupta

Printre stilurile de lupta pe care le poti practica pentru a-ti insusi tehnici de autoaparare se numara muay thai, kickboxing, aikido, jujitsu si ninjutsu.

Cel dintai, muay thai, provine din Thailanda, a aparut in secolul al XVI-lea si este supranumit "Arta celor opt membre", pentru ca imbina folosirea pumnilor, a coatelor, a genunchilor, a gambelor si a talpilor. Acest stil necesita o buna conditie fizica, pentru ca se bazeaza pe un contact direct, prin miscari rapide intre combatanti.

Kickboxing-ul se bazeaza pe lovituri cu picioarele si cu pumnii. Stilul a luat nastere in secolul al XX-lea si combina o serie de tehnici de autoaparare tipice artelor martiale.

Aikido este un stil care s-a nascut, de asemenea, in secolul trecut. Practicantii sai nu folosesc violenta in lupta, ci mai degraba profita de forta adversarului si o intorc impotriva acestuia.

Dupa aceleasi principii isi antreneaza discipolii si maestrii specializati in jujitsu, stil adoptat de catre samuraii medievali. Ninjutsu, in schimb, se bazeaza mai degraba pe slabiciunea adversarului, facand parte din artele martiale practicate de catre spionii din Japonia feudala.

Indiferent de stilul de lupta pe care il vei alege, vei avea ocazia de a invata cum poti scapa din stransoarea unui atacator, cum il poti dobori la pamant sau cum te poti eschiva, pentru a nu te lasa lovita.

O modalitate sigura de a-ti alege stilul de lupta care ti se potriveste o reprezinta asistarea la cateva ore in cadrul unor sali de lupta, cunoscute sub denumirea de dojo-uri. Astfel vei observa ca fiecare stil in parte abordeaza in mod diferit miscarile si atitudinea fata de adversar.

Odata ce ti-ai ales sportul preferat, vei incepe sa iti insusesti, pe rand, tehnici de autoaparare fara arme si tehnici care implica folosirea armelor sau a unor obiecte la care poti apela in caz de nevoie si care iti pot servi in scopul autoapararii.

Daca vrei sa afli ce tehnici de autoaparare poti deprinde in cadrul unui astfel de curs, vizioneaza urmatorul videoclip.

Tehnicile de autoaparare sunt diverse si este indicat sa ceri sfatul unui specialist in domeniu pentru a le alege pe cele potrivite. Cert este insa faptul ca ele se vor dovedi folositoare in ceea ce priveste siguranta personala, in caz de nevoie.

 

Ce banc despre femei ti se potriveste?
Incepe quiz
Ce banc despre femei ti se potriveste?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

2.4 (8)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.