Unde faci skateboarding in Romania: cele mai tari parcuri de skate

Unde faci skateboarding in Romania: cele mai tari parcuri de skate

Redactor Alexa Galgau

Skateboarding-ul este unul dintre cele mai populare sporturi urbane, de care foarte multi tineri se indragostesc de la varste fragede. Inca din anii '70, au inceput sa se construiasca in lume parcuri speciale pentru practicarea sporturilor extreme. Chiar daca skateboardingul in Romania a aparut mai tarziu, au fost construite destul parcuri in care skaterii sa isi poata etala talentele.

Iata care sunt cele mai tari parcuri de skate din Romania!

Skateboarding in Romania: unde te dai cu placa in Bucuresti

Probabil cel mai cunoscut parc de skate din Bucuresti este cel din Herastrau, unde se tin toate competitiile si evenimentele cu sporturi urbane. Desi spatiul nu este foarte mare, ambianta este inveselita de grafitti-urile realizate pe rampe. In afara de skateri, aici mai vin si cei care se dau cu rolele sau cu bicicleta.

Cel mai mare parc dedicat sporturilor urbane din Capitala este cel din Tineretului, cu o suprafata totala de 2800 de metri patrati. De asemenea, este unic in tara, fiind realizat complet din ciment.

Si parcul IOR a fost dotat cu o parte pentru amatorii de sporturi extreme. Aici se mai tin si concursuri de skateboarding, parcul de skate fiind dotat cu Quarter Pipe, Spine si Street Course.

Cel mai mic parc de skate din Bucuresti este cel de la Eroilor, care este adesea preferat datorita pozitiei sale ultracentrale. Permitandu-ne sa fim putin cinici, putem spune ca un alt avantaj este si apropierea de o unitate medicala (Spitalul Universitar), care se poate dovedi foarte convenabila in caz de accidentari.

Unde mai poti face skateboarding in alte orase din Romania

Cel mai mare parc de skate din Romania se afla in Constanta si poarta numele de Gravity Park, avand o suprafata impresionanta de 8500 metri patrati. Aceasta este impartita in 4 zone pentru urmatoarele sporturi extreme: role, skateboarding, BMX, MTB, Speed Climbing, Trial si Dirt Jump. De asemenea, de la acest complex se pot inchiria si echipamente si exista tribune pentru spectatori, sistem de sonorizare performant, toalete, vestiare si dusuri.

In Brasov, poti sa te dai cu placa in parcul de skate de pe Bulevardul 15 Noiembrie. Echipamentul nu este obligatoriu, insa este recomandat.

Skateboarding poti sa mai faci si in Craiova, in parcul Tineretului. In urma reamenajarii acestuia, a fost creat un parc pentru skate cu o suprafata destul de mare si rampe Rhino.

Oradea este alt oras din Romania care se poate lauda cu un parc pentru skate destul de mare, care cuprinde o bara patrata de aproximativ 4 metri, kickere, half pipe de 3 metri si doua quarter pipe-uri lipite de un minijumper.

In Cluj, skateboardingul poate fi practicat in Parcul Rozelor, avand o suprafata de 1000 metri patrati.

Skateboardingul in Romania a inceput sa devina tot mai popular, motiv pentru care speram ca vor aparea mai multe parcuri dedicate acestui sport urban.

Articolul urmator
Exerciții cu greutăți: beneficii și idei de antrenament
Exerciții cu greutăți: beneficii și idei de antrenament
Ce vedeta din Romania esti?
Incepe quiz
Ce vedeta din Romania esti?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.