Yogilates: combinatia perfecta intre yoga si pilates

Yogilates: combinatia perfecta intre yoga si pilates

Cristina Tarziu

Daca esti in cautarea unui tip de antrenament care sa te provoace atat fizic, cat si spiritual, te invitam sa descoperi yogilates, un sistem de exercitii pentru starea de bine a corpului si a mintii.

Ce este yogilates

 
Yogilates a fost creat in anul 1997 de catre Jonathan Urla, instructor de Pilates si practicant de yoga, care si-a dorit sa integreze metodologia Pilates in practica hatha yoga pentru a obtine un sistem mai complex de exercitii. Yogilates a prins astfel contur si a devenit un sistem bine pus la punct si eficient, care vine cu beneficiile ambelor discipline.

Orele de yogilates se aseamana, ca mod de desfasurare, cu orele de yoga - se creeaza o anumita atmosfera, se fac exercitii usoare de incalzire, exercitii de stretching, meditatie - si se pune accent pe caracteristicile comune ale celor doua practici: concentrare pe respiratie, flexibilitate, cresterea rezistentei cu miscari fluide. De regula incalzirea se face cu exercitii de Pilates, progresandu-se, treptat, spre posturi similare celor practicate in hatha yoga. De altfel, unul dintre principalele principii din spatele yogilates este ca exercitiile de Pilates incalzesc corpul si il pregatesc pentru a putea efectua mai eficient si mai in siguranta posturile de yoga. Miscarile de Pilates au, de asemenea, rolul de a construi forta necesara pentru a face tranzitii fluide si pentru a putea mentine diverse posturi yoga.

Pentru yogilates este nevoie, de regula, doar de saltea, insa uneori se folosesc si benzi sau bara pentru Pilates pentru a mentine anumite posturi sau pentru flexibilitate si tonifiere. Trecerea intre posturi se face foarte bland si fluid, fara sa se forteze organismul, iar programele pot fi adaptate fiecarui practicant in functie de forma si abilitatile sale fizice. Poti practica yogilates daca esti incepatoare, daca esti gravida, daca ai probleme articulare sau de coloana. E nevoie doar sa discuti cu antrenorul tau despre asta si sa stabiliti impreuna un program adecvat nevoilor tale. 

Beneficiile yogilates sunt:

- sculpteaza corpul si imbunatateste postura;
- imbunatateste echilibrul;
- creste forta, stabilitatea, mobilitatea si flexibilitatea;
- reduce durerile de la nivelul spatelui;
- imbunatateste conexiunea corp-minte;
- reduce nivelul de stres.

Yogilates pentru slabire

Pentru ca este un antrenament pentru intreg organismul, yogilates te ajuta sa lucrezi grupe de muschi pe care nu le folosesti de obicei in timpul unui antrenament obisnuit la sala. Prin eliberarea tensiunii corporale si tonifiere corpul este remodelat, ai o postura mai buna si poti chiar sa arzi calorii. Pentru o pierdere in greutate mai consistenta, se recomanda combinarea antrenamentelor yogilates cu un program de cardio.

Yogilates
nu este doar un tip de antrenament fizic, ci ajunge, pentru cei mai multi dintre practicanti, sa fie un stil de viata - mai lipsit de stres, mai sanatos, definit de armonie.
Ce palarie ti se potriveste?
Incepe quiz
Ce palarie ti se potriveste?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.