Nu Skin

15 greşeli de igienă pe care le faci zilnic

Violeta Ieremie

Pentru femei, frumuseţea exterioară reprezintă un atu, dar şi o presiune pe care o pun asupra lor pentru a arăta bine. Însă, din exces de zel, femeile nu sunt conştiente că îşi pot pune sănătatea în pericol prin provocarea unor infecţii sau alte reacţii ale corpului în urma utilizării unor produse de îngrijire personală.

Iată 15 lucruri la care trebuie să fii atentă pentru a arăta în continuare bine, fără să te expui la efectele secundare ale ritualului de frumuseţe!

Dormi fără să te demachiezi

Dormi fără să te demachiezi

Să ai machiaj pe faţă în timp ce dormi poate fi unul dintre cele mai grave lucruri pe care le poţi face pielii tale. De obicei, ajungem acasă seara, frânte de oboseală, şi ultimul lucru pe care vrem să-l facem este să ne demachiem. Singurul lucru pe care îl vezi în faţa ochilor este patul, însă nu îţi neglija pielea dacă nu vrei să suporţi consecinţele mai târziu. În cel mai rău caz, poţi să ai lângă pat un pachet cu şerveţele demachiante atunci când nu vrei să treci prin toţi paşii de îngrijire înainte de somn.

Te exfoliezi prea des

Te exfoliezi prea des

Fiecare femeie îşi doreşte o piele netedă, frumoasă şi strălucitoare. Atunci când pielea noastră nu este în cea mai bună formă, avem tendinţa să cumpărăm toate produsele pe care le vedem şi să le folosim zilnic, inclusiv exfoliantul. Însă şi acest lucru este o greşeală, întrucât exffoliantul conţine ingrediente abrazive care pot cauza iritaţii pe piele. Exfolierea excesivă îţi poate deteriora pielea, în loc să o cureţe.

Împărţirea produselor de machiaj cu altcineva

Împărţirea produselor de machiaj cu altcineva

Uneori, produsele de machiaj de calitate pot fi scumpe şi nu ne permitem tot ce ne-am dori. Aşa că soluţia vine de la o prietenă de la care putem împrumuta câteva produse de machiaj. Însă nu este cea mai bună idee, oricât de tentant ar fi, deoarece nu ştii niciodată ce fel de bacterii se pot afla în machiajul altei persoane. 

Schimbă faţa de pernă zilnic

Schimbă faţa de pernă zilnic

Schimbarea fetei de pernă cât de des posibil nu este un lucru care face parte din ritualul nostru zilnic şi nu dăm prea mare importanţă acestui fapt. De fapt, faţa de pernă poartă urmele machiajului pe care îl purtăm. Apoi, a doua zi adormim pe aceeaşi faţă de pernă cu urmele vechi de machiaj şi transpiraţie, iar acest fapt poate conduce la apariţia acneei. Dacă observi că ai coşuri în aceeaşi zonă, acesta poate fi unul dintre motivele pentru care se întâmplă să nu ai tenul așa cum ţi l-ai dori.

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (5)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

    Cauta un furnizor in zona ta