29 de tipuri de machiaj de seară, perfecte pentru toamna 2019

Redactor Andreea Baluteanu

Mărturisim că machiajele de seară purtate toamna ni se par chiar mai senzuale decât „suratele” lor din timpul anului. Există ceva răvășitor în lumina caldă a anotimpului frunzelor căzătoare, în estetica sa, în nuanțele profunde, care reflectă mult mai frumos un makeup decât toate celelalte sezoane la un loc.

Azi îți spunem care sunt tendințele noastre preferate pe timp de toamnă și îți recomandăm machiajele cu care vei face furori pentru tot restul acestui anotimp. Nu-ți mai rămâne decât să îți asiguri o ocazie de petrecere în fiecare seară, fiindcă inspirația nu îți va lipsi. Iată 29 de machiaje de seară care vor face ravagii în 2019!

29 de idei de machiaj de seară pe placul lui 2019

Tendințele actuale din makeup sunt extrem de diverse, adunând laolaltă atât tipuri de machiaj care pun accentul pe naturalețe, dar și culori intense sau strălucire irezistibilă. Toamna 2019 sfidează din multe puncte de vedere și refuză să se circumscrie așteptărilor noastre, preferând să devină acel anotimp care adoră să surprindă din toate punctele de vedere. Descoperă în rândurile de mai jos la creme de la creme: 29 de machiaje de seară numai bune de purtat în această toamnă!

Auriu

Inflexiunile aurii sunt la modă toamna, rezonând perfect cu estetica anotimpului. Inovația toamnei 2019 este reprezentată de faptul că auriul se poartă all over, nu numai pe pleoape sau pe pomeți. Machiajul pe care ți-l propunem acum este to die for: ochi acoperiți de fard cu inflexiuni aurii și buze aidoma. Apelează la un fard piersică aplicat punctual pe pomeți și la un strop de iluminator, dar dozat cu delicatețe.

machiaj auriu

Sursa foto: Instagram

Bomba sexy

Machiajele de seară care fac furori pe Instagram propun o imagine ultrasenzuală, cu buze mari, pomeți accentuați și gene de păpușă. Chiar dacă nu e un makeup pe care l-am aborda zilnic, cu siguranță se pretează la ocaziile speciale. Acoperă tenul cu un fond de ten care camuflează imperfecțiunile, evidențiază pomeții cu bronzer și conturează pleoapa mobilă cu un fard în culoarea șampaniei. Trasează un cat eye dramatic în nuanțe de mov și aplică pe buze un ruj cremos, în tonuri de maro, depășind puțin conturul acestora. Ești o apariție incendiară!

Candice Swanepoel

Sursa foto: Instagram

Bronz

Una dintre nuanțele preferate ale toamnei este eclecticul bronz! Zendaya îți arată cât de bine funcționează această tonalitate pentru un machiaj sexy de seară. Presară fard în tonuri de bronz pe pleoape, subliniază privirea cu creion în aceeași nuanță și acoperă genele cu un singur strat de rimel. Iluminatorul presărat pe pomeți, peste bronzer, și rujul roșu completează un look perfect pentru toamna 2019.

Zendaya

Sursa foto: Instagram

Buze roșii

Buzele roșii nu se vor demoda niciodată, tot ce se schimbă este modalitatea lor de abordare. Toamna 2019 preferă un look subtil, suav, în care buzele roșii sunt acompaniate de un ten curat, cu puțin iluminator, și de privirea subliniată cu creion negru. Aplică un strop de fard argintiu pentru a da impresia de ochi mai mari și de privire odihnită.

machaj cu buze rosii

Sursa foto: Instagram

Culoarea vinului

Buzele în nuanța vinului sunt modalitatea perfectă de a cinsti spiritul toamnei. Apelează la un ruj în aceste tonuri și transformă-l în accentul central al lookului tău. Acoperă pleoapele cu un fard ruginiu stins sau cu bronz mat și renunță la rimel, pentru ca gura să atragă toate privirile. Completează acest machiaj de seară din 2019 cu sprâncene frumos evidențiate.

ruj marsala

Sursa foto: Instagram

Cat eye cu aplicații

Dacă ai poftă de un machiaj de seară plin de personalitate, suntem bucuroase să ți-l recomandăm. În loc de dungulița de cat eye trasată cu pensula, mai bine aplică pe pleoapa superioară glitter, paiete sau perle: ochii tăi vor sonda în inimi. Lasă restul machiajului cât se poate de simplu și acoperă buzele doar cu luciu.

Cat eye cu aplicații

Sursa foto: Instagram

Buze și ochi în aceeași culoare

Nu mai e deloc la modă să îți asortezi rujul cu oja, dar se poartă să folosești aceeași nuanță pe ochi și pe buze. Ne place la nebunie acest look, mai ales că tonurile de burgundy folosite sunt pe placul toamnei. Apelează la nuanțe mate, saturate, și evidențiază pomeții cu un strat subțire de fard în aceeași tonalitate. Restul machiajului trebuie să rămână extrem de simplu!

machiaj de toamna

Sursa foto: Instagram

Creion negru

Să nu crezi că legendarul creion negru a fost abandonat de toamna 2019! El revine în centrul atenției și o face în plină glorie! Subliniază cu un creion negru ca abanosul linia superioară și inferioară a genelor. Acoperă pleoapele cu un fard nude delicat și rujează buzele cu un maro deschis. Renunță la blush, bronzer, iluminator și lasă-ți privirea să ardă!

machiaj cu creion negru

Sursa foto: Instagram

Disco

Machiajul de seară de mai jos e perfect pentru o petrecere la care să strălucești și la propriu, și la figurat! Nu te teme de excese și folosește glitter cu generozitate pe pleoapa superioară, conjugându-l cu un fard de ochi în nuanțe de lila, una dintre vedetele sezonului. Buzele vor arăta ademenitor cu un luciu în tonuri de roz, iar restul machiajului este luminos, aerat.

machiaj cu sclipici

Sursa foto: Instagram

Eyeliner

Crezi că machiajul cu eyeliner negru nu se mai poartă după 40 de ani? Julianne Moore este aici să îți demonstreze cât de tare te înșeli. Ne întrebăm chiar dacă vedeta va mai îmbătrâni vreodată, dat fiind că arată din ce în ce mai bine. Folosește un tuș negru lichid pe pleoapa superioară și un creion în aceeași nuanță pe cea inferioară. Acoperă genele cu două straturi de rimel și păstrează restul machiajului în tonuri calde și cu finisare mată.

Julianne Moore

Sursa foto: Instagram

Fără rimel, fără creion

Da, e posibil! Sparge rutina și adoptă un machiaj impecabil în tonuri de piersică, mizând doar pe culoare. Folosește aceeași nuanță pe buze, pe pomeți și pe ochi, așa cum te-am învățat mai sus, și nuanțează sprâncenele cu un creion într-o culoare cât mai apropiată de a ta. Lookul este diafan și adorat de toamnă!

machiaj cu roz

Sursa foto: Instagram

Fard navy

Naomi Scott, interpreta lui Jasmine din cea mai nouă ecranizare „Aladdin”, este pur și simplu răvășitoare cu acest machiaj de seară din 2019. Pleoapele frumoasei brunete au fost evidențiate cu un fard navy aplicat în cat eye. Completează cu două straturi de rimel și cu un ruj lucios în nuanțe de nude, pentru un look incendiar!

Naomi Scott

Sursa foto: Instagram

Fard asortat cu părul

Ce e și mai cool decât să îți asortezi fardul de ochi cu buzele? Adaptează pe el nuanța părului. Frumoasa Zoey Deutch îți arată de ce această idee de machiaj de seară din 2019 are potențial de a intra în legendă. Acoperă pleoapa mobilă cu un fard care să mimeze culoarea părului și completează cu accente înrudite. Actrița a apelat la șampanie, mahon și oranj, iar toamna nu a putut decât să aplaude.

Zoey Deutch

Sursa foto: Instagram

Galben

Am spus deja că toamna 2019 vrea să facă revoluție, iar acum o demonstrăm! Galbenul a făcut furori în această vară și nu se vrea deloc uitat! Folosește-l pe post de accent hot pe pleoapa mobilă și lasă restul tenului fresh și luminos. În loc de creionul negru pe linia inferioară a genelor, îți recomandăm un maro cald și o mascara în aceeași nuanță!

machiaj cu galben

Sursa foto: Instagram 

Muncă de iluminator

Unul dintre produsele-vedetă ale ultimilor ani, iluminatorul nu ne putea părăsi în toamna 2019. De data aceasta, amplasarea e mai subtilă. Aplică delicat pe exteriorul pomeților, pe puntea nasului și în colțul interior al ochilor. Nu uita de gloss, deoarece intensifică atât de frumos efectele iluminatorului. Nuanțează privirea cu un creion negru și ai un machiaj clasic cu tente moderne, perfect pentru un eveniment special.

Zoey Deutch

Sursa foto: Instagram 

Luciu de buze

Dacă tot am vorbit despre el mai sus, să îi permitem să se remarce ca atare. Un luciu de buze într-o nuanță delicioasă de fructe de pădure e, practic, o datorie în toamna 2019. Machiajul este completat de un ten impecabil acoperit cu un fond de ten matifiant și de pleoape într-o nuanță stinsă de bronz. Ești pur și simplu superbă!

machiaj cu luciu de buze

Sursa foto: Instagram 

Revoluția mată

Deși tenul luminos continuă să fie în centrul atenției, obsesia începe să pălească. Pielea curată și mată recapătă o parte din control și va constitui o bază fabuloasă pentru un machiaj de seară în 2019. Conjugă cu buze acoperite cu un ruj cremos într-o nuanță caldă și cu ochi evidențiați de un cat eye clasic. Sprâncenele rămân naturale!

machiaj mat

Sursa foto: Instagram 

Minimalism

Ce spui dacă ai aborda un machiaj de seară ireal de... simplu? Este o tendință pe care am văzut-o peste tot pe podiumurile de modă și care a cucerit cu precădere la Dior. Este însă important ca tenul să arate perfect, așa că investește într-un fond de ten de calitate. Acoperă buzele cu un luciu într-o nuanță naturală și pleoapele într-o culoare cât mai apropiată de cea a pielii tale. Ai voie la un strat de rimel.

machiaj simplu

Sursa foto: Instagram 

Glitter albastru regal

Lookul următor este la polul opus, iar această contradicție este unul dintre motivele pentru care adorăm machiajele de seară din toamna 2019. Ce spui dacă ai îmbrăca pleoapele într-un albastru regal strălucitor? Nuanța este perfectă pentru petreceri și va face trecerea în mod fantastic spre iarnă. Forma de cat eye intensificată de creionul negru este un element wow, iar tenul și buzele sunt acoperite cu tonuri naturale și cât mai simple, lăsând ochii să arunce cu săgeți în sufletele celor din jur.

machiaj cu glitter

Sursa foto: Instagram 

Nuanțe de toamnă

Toamna este atât de frumoasă, o artistă a cromaticii, așa că ar fi mare păcat să nu te inspiri din culorile sale. Brun, cafea cu lapte, marouri, tangerine: joacă-te cu ele pe chipul tău și frumusețea-ți va lumina precum cea a unei prințese. Mizează pe texturi luminoase, dar nu strălucitoare, și pe formule cremoase care să hidrateze. Acest machiaj de seară este ideal pentru ochii albaștri.

machiaj cu culori de toamna

Sursa foto: Instagram 

Portocaliu

Una dintre cele mai iubite culori ale ultimilor ani a fost portocaliul. Ne-a încălzit inima pe bluze și pe fuste și abia recent am descoperit cât de magică este în machiajul de seară. Profită de frumusețea sa atât pe pleoape, dar și pe buze și presară iluminator pe punctele-cheie ale feței, iar farmecul tău va fi deplin. Nuanța este extraordinară pentru blondele cu ochi albaștri, iar dacă nu ești convinsă, atunci Kate Bosworth este aici ca să ți-o demonstreze.

Kate Bosworth

Sursa foto: Instagram 

Prună

Portocaliul este inspirația noastră din tărâmurile mereu vesele ale verii, dar pruna este specifică toamnei. Aplică pe pleoape și pe buze și mizează pe o finisare ușor strălucitoare. Nu ar trebui să eziți nici să îmbini un smokey eyes cu un ruj sidefat, fiindcă în cazul prunei, nici măcar dictoanele vechi, conform cărora pui accentul numai pe buze sau pe ochi, nu mai sunt de actualitate.

machiaj in nuante de pruna

Sursa foto: Instagram 

Retro

Ce spui despre buze roșii, piele curată și netedă și gene dese și negre? Da, e un machiaj clasic, ceea ce nu îl face câtuși de puțin desuet. Optează pentru un fond de ten lejer, care să lase pistruii la vedere, și piaptănă sprâncenele în sus, în stilul feathery, ca să conferi modernitate acestui machiaj retro. Suntem sigure că vei fi la fel de frumoasă precum răpitoarea Lily James.

Lily James

Sursa foto: Instagram 

Rimel

Ochii de păpușă sunt mai seducători decât oricând, ne convinge Chanel cu machiajul de mai jos. Aplică mascara cu generozitate pe gene și apoi piaptănă-le până ce obțin un aspect ultradefinit, a la Twiggy din 2019. Pleoapele superioare vor fi nuanțate frumos de un fard alb, iar buzele vor fi „îmbrăcate” într-un balsam de buze cremos. Ochii vor străluci și mai ademenitor pe o piele impecabilă!

machiaj cu rimel

Sursa foto: Instagram 

Ruj cremos

Buzele pline, voluptuoase, sunt probabil cea mai dorită trăsătură a momentului. Dacă este o lecție pe care am învățat-o de la Kylie Jenner, aceea nu trebuie să fie importanța injecțiilor cu acid hialuronic, ci impactul vizual pe care poate să îl aibă un ruj cremos, în tonuri de nude. Mixează cu un fond de ten satinat și cu fard de pleoape în tonuri calde și vei avea cel mai sexy machiaj de seară din toamna 2019.

machiaj sexy

Sursa foto: Instagram 

Ruj maro

Rămânem în teritoriul rujului maro și îl asociem acum cu un smokey eyes de-a dreptul devastator, după cum ne învață superba Priyanka Chopra. Makeupul este ideal dacă ai tenul cald, precum frumoasa actriță, și ochi închiși la culoare. Rimelează genele cu toată inima ta și depășește ușor conturul buzelor, ca să obții un efect și mai voluptuos. Iluminatorul presărat pe puntea nasului este secretul de vedetă al acestui look superb.

Priyanka Chopra

Sursa foto: Instagram 

Smokey eyes

Noul smokey eyes nu e deloc nou… e inspirat cu fidelitate din anii 90. Folosește nuanțe de cărbune și de bronz cu sclipici și nu uita de eyelinerul aplicat ca în epoca Nirvana. Buzele sunt nuanțate cu ruj maro, ca în decada 90, iar blush-ul piersică de pe pomeți echilibrează trăsăturile. Unde să nu urmezi regulile anilor 90? În cazul sprâncenelor, care trebuie evidențiate!

machiaj Smokey eyes

Sursa foto: Instagram 

Pastel

Cu un păr așa frumos, cum ar putea machiajul să fie altfel decât spectaculos? Reia tonurile dulci și pastelate din cosițe și așterne-le pe pleoape! Culoarea este minunată dacă ai ochii verzi, dar va pune frumos în evidență și celelalte culori de ochi. Aplică iluminator folosind tehnica strobing și nu uita de luciul de buze, un accent care vine ideal în completarea acestui look.

machiaj pastelat

Sursa foto: Instagram 

Ten perfect

Toamna 2019 se anunță foarte puțin permisivă cu imperfecțiunile: dacă îi prezinți un ten impecabil, cu siguranță te va felicita. Folosește un fond de ten matifiant, deoarece cel iluminator va reliefa micile riduri sau porii. Subliniază privirea cu un smokey eyes în tonuri de roz și pune-ți în evidență frumusețea buzelor cu un luciu de buze cristalin. Vei fi frumoasa toamnei 2019!

machiaj cubronz

Sursa foto: Instagram 

 

Toamna 2019 e cum nu se poate mai darnică în ceea ce privește machiajele de seară. Mizează pe culori neobișnuite pentru acest anotimp, pune în evidență ochii cu contur negru, folosește iluminatorul, dar și fardul matifiant cu aceeași căldură și nu te teme să ieși din rutină cu idei spectaculoase de makeup.

Vezi și cum să obții o piele perfectă fără niciun strop de fond de ten: un secret mai mult decât necesar în toamna 2019!

Surse foto: Instagram

Articolul urmator 4 idei de machiaj cu sclipici argintiu pentru ocazii speciale

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.