3 idei de machiaj în funcţie de culoarea ochilor, la modă în toamna 2018

3 idei de machiaj în funcţie de culoarea ochilor, la modă în toamna 2018

Redactor Andreea Baluteanu

Mărturisim cu sinceritate că unul dintre motivele pentru care abia așteptam să vină toamna este reprezentat de machiajele fabuloase ale noului sezon. Anotimpul frunzelor căzătoare traduce aceeași frumusețe cromatică și în ideile de makeup, vrăjindu-ne cu nuanțe profunde, luminozitate serafică asemănătoare razelor de soare cernute printre frunze, aspect diafan.

Descoperă în rândurile de mai jos 3 idei de machiaj care rezonează perfect cu estetica toamnei 2018, în funcție de culoarea ochilor tăi. Îți garantăm că vei fi răvășitor de frumoasă grație lor!

Cum să te machiezi în funcție de culoarea ochilor în toamna 2018

Machiajul specific toamnei e cu totul și cu totul special: e mai delicat decât variantele ultrastrălucitoare de vară, conturat în culori pigmentate, vibrante, cu ten luminos, feeric. Pentru a realiza aceste machiaje atât de fermecătoare, ai nevoie de o paletă de farduri de calitate, cu nuanțe intense și rezistente. Noi am pornit la vânătoare de culori superbe și de calitate ireproșabilă pe carespot.ro: magazinul virtual care ne surprinde cu selecția de parfumuri, cosmetice, articole pentru îngrijirea părului, a tenului și a corpului, produse de makeup, pentru copii, bărbați, bijuterii și itemuri fashion. Selecția e completată de un capitol dedicat articolelor organice. Cu alte cuvinte, e suficient să îți dorești ceva special, pentru ca magazinul online să ți-l pună mândru și fericit la picioare.

Abia așteptăm să îți prezentăm machiajele noastre preferate din toamna 2018: noi le adorăm!

Machiaj pentru ochi albaștri

Strălucitori precum aștrii de pe cer, ochii de peruzea emană puritate, nevinovăție, conturând privirea unei eroine de basm. Am ales pentru toamna 2018 nude-uri fermecătoare, care să evidențieze prin delicatețea lor sclipirea cuceritoare a ochilor tăi.

Începe prin a îmbrăca tenul într-un val de fond de ten translucid, dar ai grijă să eviți texturile cu glitter, prea strălucitoare; trebuie să pară că pielea ta luminează din interior. Evidențiază pomeții cu un fard bronzant, dacă tenul tău e cald, sau cu tonuri de roz, dacă e rece. Camuflează imperfecțiunile (inclusiv cearcănele) cu un corector de calitate.

Secretul acestui look e delicatețea, așa că nu sublinia nici sprâncenele mult prea intens: un creion într-o nuanță cât mai apropiată de cea naturală e cea mai bună alegere. Buzele trebuie acoperite doar de un luciu incolor sau roz deschis ori alintate cu un balsam hidratant.

Am ajuns la punctul central al machiajului: ochii. Acoperă pleoapa cu o bază de fard de pleoape și folosește apoi un fard nude cât mai aproape de nuanța pielii tale. Conturează pliul pleoapei cu tonuri de coniac, care să confere mai multă profunzime privirii.

Nouă ne place la nebunie selecția din paleta de culori MAKEUP REVOLUTION LONDON EUPHORIA – BARE. Este o alegere ideală dacă ai ochii albaștri, conținând numai culori care îți vor pune privirea în valoare.

PALETA DE CULORI MAKEUP REVOLUTION LONDON EUPHORIA – BARE

O linie de tuș pe linia genelor superioare și un creion negru, difuzat subtil, pe linia genelor inferioare, îți vor transforma privirea ingenuă într-una incendiară. Aplică două straturi de rimel și, dacă ești îndrăzneață, gene false. Nimeni nu îți va rezista.

Machiaj pentru ochii căprui

Știi cum se spune, „ochii căprui fură inima oricui”. Căldura privirii tale îți va face ochii să semene cu cei ai unei căprioare și îți va nuanța frumusețea delicată, de prințesă.

Ești o norocoasă, deoarece ochii căprui îți permit asocierea cu absolut orice nuanță de fard. Noi îți sugerăm să îndrăznești în toamna 2018 și să alegi tonuri glam de albastru petrol metalizat. Vei fi irezistibilă!

Ca să lași privirea să se evidențieze, acoperă pielea de un strat de fond de ten matifiant. Fața ta trebuie să arate perfect, așa că ține aproape un corector de calitate. Finisează cu un văl de pudră diafan, care să desăvârșească baza machiajului.

Acoperă buzele cu un ruj roz cu irizații argintii, care să reflecte frumusețea fardului de pleoape. Conturează sprâncenele cu fard și camuflează eventualele goluri din ele.

Vei străluci acoperind întreaga suprafață a pleoapei cu un fard albastru sau bleumarin glam. Întinde cu degetele, ca să te asiguri că vei obține un aspect omogen, uniform, și mai multă naturalețe.

Ai nevoie de un fard de calitate, precum Paleta de culori Dior 5 COUTURE COLOURS 276. Tonurile de albastru sunt completate de o bază de alb care contrabalansează cu delicatețe inflexiunile reci ale fardurilor colorate. În plus, acest produs este disponibil la un superpreț pe Carespot!

PALETA DE CULORI CHRISTIAN DIOR 5 COUTURE COLOURS 276

Finisează acest look cu gene dese și voluminoase: dacă nu ești înzestrată de la Mama natură cu aceste caracteristici, folosește o pereche de gene false!

Machiaj pentru ochii verzi

Știai că ochii verzi sunt cel mai rar întâlniți? Tocmai de aceea, trebuie să te consideri o norocoasă dacă ai fost binecuvântată cu o privire de smarald. Verdele e pus în evidență de nuanțe calde, vibrante, dar și de nude-uri delicate și de violet regal.

Noi am ales o întrepătrundere arzătoare de bronz, brun roșcat și șampanie pentru a nuanța acești superbi ochi: iată o combinație care rivalizează chiar cu simfonia frunzelor căzătoare.

Folosește un fond de ten cremos, cu o finisare luminoasă, apoi conturează cu fard bronzant pomeții, fruntea și bărbia: vrei un look care să pară sărutat de soare. Acoperă buzele cu un ruj gurmand, în nuanța zmeurei: se spune că ai moștenit privirea de la exoticele vrăjitoare, așa că nu trebuie să te temi de puterile unui machiaj intens.

Este momentul pentru vedeta din makeup, ochii tăi scânteietori. Acoperă toată pleoapa mobilă într-un fard în culoarea șampaniei și presară cu degetele un strat diafan și pe cea inferioară. Întinde apoi un fard cremos în tonuri de bronz, pe care să îl aplici mai pigmentat în pliul pleoapei și în colțul extern al ochiului. Deasupra sa, tapotează cu degetele un fard brun-roșcat, pierdut ușor către arcadă. Încheie cu fardul în nuanța șampaniei în colțul intern al ochiului și sub sprâncene.

Orice devoratoare de beauty are nevoie de paleta de culori Makeup Revolution Katie Price Travel, ce conține nuanțe pur și simplu fabuloase și are un format compact, perfect pentru a fi introdus în geanta de voiaj. Ochii tăi verzi imploră să fie lăsați să fure inima oricui, așa că achiziția de pe carespot.ro este pur și simplu must-have!

PALETA DE CULORI MAKEUP REVOLUTION LONDON KATIE PRICE TRAVEL

Pentru că am insistat atât cu o culoare profundă, răvășitoare, te sfătuim să păstrezi un singur strat de mascara. Un creion taupe (sau gri) aplicat pe pleoapa inferioară va completa machiajul. Nu uita să difuzezi culorile, pentru a te bucura de un look aerat, subtil.

Machiajul toamnei 2018 impresionează prin nuanțele pigmentate, intense, prin culorile superbe care concurează cu feeria coloristică de afară. Descoperă pe carespot.ro paletele de  farduri divine, care te vor cuceri cu rezistența și calitatea lor excepțională, dar și cu pigmenții de culoare absolut fabuloși. De acum încolo, machiajul va redeveni plăcerea ta supremă!

Surse foto: iStock

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3.5 (4)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.