3 nuanțe de păr ideale pentru femeile cu ochi căprui

3 nuanțe de păr ideale pentru femeile cu ochi căprui

Redactor Andreea Baluteanu

Ochii căprui au o adâncime și un mister cuceritoare! Profunzi și năucitor de frumoși, acești iriși sunt încă și mai fermecători atunci când sunt puși în evidență cu nuanța de păr potrivită. Vopsește-te într-o culoare care să te avantajeze, iar ochii pot deprinde irizații de aur lichid, pot reține căldura dulce a ciocolatei sau pot străluci precum frunzele toamnei mângâiate de soare.

Îndeajuns cu expresiile frumoase, te invităm în rândurile de mai jos să descoperi cum să te vopsești dacă ai ochi căprui!

De ce să ții cont atunci când cauți culoarea perfectă pentru ochii căprui

Mai ales dacă te vopsești acasă, nu lua ușor decizia de a-ți colora părul într-o anumită nuanță atunci când ai fost înzestrată cu o mândrețe de privire caldă și seducătoare. Puși în evidență corespunzător, ochii căprui vor străluci de la o poștă, iar norocoșii care se vor afla în preajma ta se vor scufunda în șarmul lor mistuitor.

Ce aspecte să iei în calcul când decizi cum să te vopsești dacă ai ochi căprui? Iată!

Nuanța ochilor tăi.

Chiar dacă se încadrează în aceeași categorie generoasă, a ochilor căprui, nu toți irișii seamănă între ei. Altfel spus, privirea ta poate avea irizații verzi sau aurii, tonuri de albastru sau gri sau poate deprinde tonalități de castană sau alună.

La ce te ajută aceste cunoștințe, în afară de faptul că îți poți descoperi înmărmurită frumusețea ochilor? Știi ce nuanță de păr te avantajează. Astfel, ochii căprui cu reflexii aurii sau maronii, dar și cei cu tente de albastru sau gri arată cel mai bine alături de nuanțe de brunet închis. Pe de altă parte, ochii de culoarea alunei vor fi frumos puși în evidență de tonuri de caramel, auriu sau roșu dacă ai piele cu inflexiuni calde, în timp ce femeile cu subton rece la ten vor prefera nuanțe de păr mai intense ca blondul alb, gri argintiu sau negru tăciune.

Nuanța pielii.

Contează enorm dacă pielea ta are reflexii calde sau reci. Cum îți dai seama? Străvechiul test al verificării nuanței venelor în lumină naturală e cea mai bună metodă: dacă venele bat spre albăstrui, ai piele rece, dacă sunt mai degrabă verzui, ai subton cald. În cazul în care nu te poți hotărî cel mai probabil ai ten neutru.

Cum procedezi? Tenurile calzi sunt frumos complimentate de nuanțe asemenea, cu reflexii aurii, în timp ce pielea cu subton rece arată fabulos cu nuanțe saturate.

Culoarea părului.

Vreau să o schimb, ce mai contează care era? Mama Natură rareori greșește, și, fie că îți place sau nu, culoarea ta naturală indică măcar spre ce palete ar trebui să te orientezi. Rămânând în aceeași familie de culori vei evita un look foarte încărcat sau nenatural. Pe de altă parte, ține cont că nu prea te poți lupta cu ADN-ul tău: dacă ești brunetă, să te decolorezi constant va duce în cele din urmă la degradarea cuticulei, de aceea în cazul tău sunt preferate balayage-ul, tonurile de caramel și reflexiile aurii. Părul deschis la culoare nu prezintă astfel de restricții, iar în cazul său ochii căprui ies în evidență mai ales juxtapuși cu nuanțe dramatice.

 3 culori de păr minunate pentru ochii căprui

Ce recomandăm dacă ai ochi adânci, profunzi și mistuitori? Următoarele culori de păr!

Ciocolată neagră

O vopsea ciocolată neagră e un dintre cele mai bune decizii pe care le poți lua. Saturată, caldă și pigmentată, dă și mai mult mister ochilor tăi căprui și te va face să semeni cu o cadână. Exotismul acestei combinații e cu adevărat năucitor și se potrivește atât subtonurilor de ten calde, cât și reci.

Brunet solar

Nu ne referim la bronde, atenție, ci la un brunet multidimensional care s-a născut să țină companie ochilor căprui. Adaugă tonuri de auriu, caramel și ciocolată, dar ai grijă ca baza să rămână suficient de întunecată. Nuanța de la care pornești e bine să fie un brunet cât mai simplu și mai elegant.

fata bruneta cu suvite deschise la culoare

Arămiu

Dacă ai tenul deschis la culoare și ochi căprui cu irizații aurii, verzi, cenușii sau albaștri, părul arămiu închis e o opțiune legendară. Joacă-te cu intensitatea culorii: poți opta pentru un roșcat închis, care bate spre șaten, dar și pentru șuvițe aurii. Însă și o culoare pigmentată, fără reflexii (gândește-te la look-ul clasic Julia Roberts) poate fi o opțiune fantastică.

fata roscata cu trasaturi asiatice

Când vine vorba să alegem vopseaua pentru ochi căprui (și nu numai), noi recomandăm cu încredere Loncolor Ultra. Are o formulă unică îmbogățită cu ulei de migdale cu proprietăți emoliente și proteină din grâu pentru culoare armonioasă, de la rădăcină până la vârfuri, fără fire albe. O să te bucuri de rezistență, strălucire și textură impecabilă.

Ai ochii căprui? Suntem curioase dacă te tentează recomandările noastre! Ce alte culori de păr simți că ți-ar pune în evidență minunăția de iriși?

Articolul urmator
Foilayage - cea mai hot tehnica de vopsire in 2023
Foilayage - cea mai hot tehnica de vopsire in 2023
Ce culoare de păr ți se potrivește în această primăvară?
Incepe quiz
Ce culoare de păr ți se potrivește în această primăvară?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3.6 (3)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.