Nu Skin
Optezi sa Impresionezi

4 detalii pe care trebuie să le știi înainte să alegi operația estetică

Andreea Baluteanu

Deși sunt în continuare urmărite de un anumit stigmat, operațiile estetice sunt din ce în ce mai răspândite în societatea actuală. Și trebuie să recunoaștem că înțelegem perfect principiul din spatele lor: avem tot dreptul să ne dorim să arătăm cât se poate de bine și să corectăm acele defecte care ne împiedică să avem încredere în noi și să ducem cea mai frumoasă viață cu putință.

Privite astfel, operațiile estetice sunt cu siguranță un beneficiu. Singura lor parte întunecată se manifestă atunci când nu mai ținem seama de măsură, când ignorăm avertismentele medicilor sau când apelăm la clinici neautorizate pentru a realiza proceduri atât de delicate. Azi îți spunem ce trebuie să știi înainte de a opta pentru o astfel de schimbare, dar și care sunt cele mai cerute operații estetice în București.

Visezi la o operație estetică? 4 informații de care ai nevoie

Operațiile estetice au căpătat în mod complet greșit o reputație proastă. Atunci când sunt realizate de un profesionist și când au un scop în sine, operațiile estetice pot echivala cu un boost de încredere de care ai atât de mare nevoie. Dar există câteva lucruri de care să ții cont înainte de a apela la o astfel de procedură!

Pune întrebări. Nu te rușina să adresezi orice întrebare specialistului și nu te lăsa pe mâna unui estetician până ce nu ți-ai clarificat toate îndoielile. Nu vei fi percepută nici ca ignorantă, nici ca insistentă de către un profesionist adevărat care înțelege cât de important este acest pas.

Informează-te despre medicul chirurg estetician și despre clinică înainte de procedură. Mai ales când este vorba despre operații mai sensibile, așa cum sunt injecțiile cu botox, ai nevoie de un profesionist desăvârșit. Adună câte detalii poți, citește recenzii și păreri ale clienților înainte de a face o alegere atât de importantă.

Nu există „nevoie”, există „dorință”. Medicii esteticieni insistă că nicio femeie nu are nevoie de o operație estetică, pentru că toate suntem frumoase dacă ne permitem să credem că așa stau lucrurile. Pe de altă parte, există dorința de a corecta un defect, de a arăta mai tânără și mai strălucitoare. Nu e nimic greșit în această înclinație!

În cazul anumitor proceduri, efectele nu se văd imediat sau diferă de rezultatul final. Nu „dispera” dacă ridurile sunt tot acolo sau dacă buzele tale sunt prea umflate. În medie, ar trebui să aștepți circa o săptămână pentru a putea considera că lookul tău e cel final.

Cele mai dorite operații estetice în București

Mai jos îți prezentăm topul celor mai cerute operații estetice în București. Apelează la profesioniști desăvârșiți, precum cei de la clinica de operații estetice Nordestetica, acolo unde medicul chirurg estetician Dan Calota îți va reda încrederea în frumusețea ta. Află din rândurile de mai jos care sunt procedurile estetice pe val acum!

Terapia vampir

Nu are nici cea mai mică legătură cu un film horror, ba dimpotrivă, va reda tinerețea și prospețimea chipului tău în ciuda numelui un pic înspăimântător: Terapia Dracula. Cunoscută și sub numele de Terapia vampir sau PRP (Platelet Rich Plasma), această procedură oferă rezultate excepționale de reîntinerire într-un timp scurt.

Ce presupune terapia? O soluție de ultimă oră pentru tenul ce și-a pierdut strălucirea și elasticitatea, terapia Dracula debutează cu recoltarea unei cantități de sânge de la pacient, din care se va reține apoi un ser bogat în plachete și factori de creștere, îmbogățit cu vitamine și aminoacizi înainte de a fi injectat în piele. Astfel, va fi stimulată capacitatea naturală de refacere a țesuturilor, la care sunt folosite propriile celule stem.

În urma introducerii propriului sânge la nivelul pielii este accelerată și producția de colagen, iar pielea va deveni în mod natural mai fermă, mai elastică și mai strălucitoare. Terapia Dracula este una dintre cele mai apreciate metode de îndepărtare a ridurilor, putând fi folosită pe față, pe decolteu, pe dosul palmelor, pe scalp (luptă împotriva căderii părului), dar și pe coapse, pentru a reduce celulita.

Printre efectele wow ale acestei operații estetice se numără și eliminarea ridurilor fine, inclusiv a celor din jurul nasului și gurii, refacerea ovalului feței, estomparea petelor pigmentare și a porilor dilatați, îndepărtarea cicatricilor postacneice. Nu ai nevoie de perioadă de recuperare, iar rezultatele apar treptat, definindu-se în circa 2 săptămâni.

Ce mai trebuie să știi? Procedura durează circa 40-45 de minute și este însoțită de o anesteziere ușoară, fie prin refrigerare, fie prin aplicarea unei creme. Nu există niciun risc de cicatrici, dar poate apărea o ușoară roșeață care va dispărea în circa 1-2 zile. În general, este nevoie de 2-3 ședințe de tratament sau în funcție de recomandarea medicului.

Augmentarea buzelor

Augmentarea buzelor este una dintre cele mai cerute operații estetice de la nivelul feței. Nici nu e de mirare, dat fiind faptul că buzele voluptuoase conferă senzualitate feței, echilibrează trăsăturile și redau un look tineresc și plin de feminitate.

Când ar trebui să optezi pentru mărirea buzelor? Când acestea sunt subțiri de la Mama Natură, când și-au pierdut volumul odată cu trecerea anilor sau dacă visezi la un aspect mai armonios și mai echilibrat al chipului. Evită însă această operație estetică dacă ai deja buzele pline, pentru că poți obține exact efectul advers. De asemenea, dacă ești însărcinată sau dacă alăptezi ori ai alergii la una dintre substanțele folosite în cadrul operației estetice, este mai bine să renunți la idee.

În ceea ce privește beneficiile procedurilor de augmentare a buzelor, acestea sunt indiscutabile! Vei crea un volum natural, atrăgător, vei estompa liniile care apar în jurul buzelor, vei reface marginile pentru un look armonios sau poți redefini arcul lui Cupidon, conturând astfel un aspect incendiar de senzual.

Ce mai trebuie să știi? Că există două tipuri de proceduri de mărire a buzelor: temporare și permanente.

În cadrul primei categorii, augmentarea cu acid hialuronic este operația estetică cel mai des întâlnită la ora actuală. Soluția oferă volum și contur frumos, nu provoacă alergii, absorbindu-se fiziologic. Procedura e rapidă și nu necesită recuperare, iar rezultatele se mențin până la 6-9 luni. Pot apărea vânătăi sau umflături după procedură, dar stai liniștită, vor dispărea în circa 2-3 zile.

Lipofillingul presupune recoltarea grăsimii proprii dintr-o parte a corpului unde este localizată în exces și injectarea sa în buze. În circa 45 de minute vei obține un rezultat sigur, natural și de lungă durată, în urma unei proceduri minim invazive, fără complicații, datorită faptului că grăsimea proprie e mult mai bine tolerată. În ceea ce privește efectele secundare - durerile, vânătăile și umflăturile -, acestea sunt rar întâlnite și dispar rapid.

Soluțiile permanente de umplere a buzelor includ implantul cu silicon, operație care durează circa o oră și necesită anestezie locală. Procedura e relativ simplu de realizat, buzele au un aspect mai plin și mai senzual cu durată de refacere minimă, iar implanturile nu vor necesita vizite periodice pentru augmentare.

Injecții cu toxină botulinică pentru îndepărtarea ridurilor

Toxina botulinică este o soluție sigură pentru îndepărtarea ridurilor, fiind recomandată mai ales în cazul celor de expresie. Procedura estetică va funcționa de minune în cazul ridurilor de la nivelul frunții și din jurul ochilor, la „laba gâștei” și pentru ridurile dintre sprâncene și cele de pe buza superioară. Injecțiile cu toxină botulinică sunt însă ineficiente pentru ridurile superficiale, în cazul cărora e mai indicat să apelezi la peeling chimic, la laser sau dermabraziune.

Cum funcționează? Toxina botulinică relaxează musculatura feței, astfel că ridurile vor fi netezite. Injecțiile se realizează neapărat în clinica de operații estetice, iar după procedură, recuperarea este imediată, îți poți aplica machiajul și te poți pregăti de o nouă zi. Poate apărea un disconfort minor la injectare, dar rezultatele vor face ca totul să merite.

Aplanarea ridurilor va fi vizibilă la circa 24 de ore după injecție, efectul continuând și în următoarele zile. Durata medie a rezultatelor este de 4-9 luni.

Nu au fost observate efecte negative pe termen lung, iar cele pe termen scurt sunt contracarate dacă apelezi la un profesionist cu experiență.

Așa cum am văzut, operațiile estetice nu ar trebui să fie tabu! În clinica Nordestetica, medicul chirurg estetician Dan Calota îți va explica tot ceea ce trebuie să știi despre aceste proceduri! Recâștigă-ți încrederea în frumusețea ta și nu uita: singura părere care contează îți aparține!

Vei găsi prețurile operațiilor estetice online.

Surse foto: iStock

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.5 (4)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

    Cauta un furnizor in zona ta

    LIKE si intra in universul divelor!