4 parfumuri perfecte pentru cei care au migrene

4 parfumuri perfecte pentru cei care au migrene

Roxana Dumitrica

Ești sensibilă la un anumit parfum? Nu este doar un mit. Unele mirosuri dilată vasele de sânge de la nivelul creierului, aceasta fiind cauza multor migrene, explică parfumierul Douglas Little. Aproape 70% dintre femei se confruntă cu această problemă şi nu trebuie să se îngrijoreze prea tare, deoarece nu este vorba despre nicio boală.

Singurul remediu pentru această sensibilitate constă în evitarea mirosurilor problematice şi alegerea ingredientelor cât mai naturale, care nu cauzează reacţii adverse. Dar iubitoarele de parfumuri nu trebuie să își piardă speranța. Parfumierul recomandă câteva arome potrivite pentru persoanele sensibile.

femeie se da cu parfum

Parfumurile florale

Multe persoane sunt deranjate de mirosurile chimice din parfumuri, de aceea parfumierul le recomandă acestora esențe florale, obținute printr-un proces natural. Uleiuri precum cel de tuberoză sau de iasomie sunt recomandate persoanelor sensibile. Totuşi, nu se recomandă mirosurile prea puternice, precum cel de crin, deoarece pot favoriza stările de ameţeală.

Parfumurile citrice

O altă aromă delicată și fresh de citrice combate stările de amețeală și greața. Florile de portocal reprezintă ingredientul principal din compoziția acestor parfumuri. Lămâia este recunoscută pentru că alungă starea de rău, iar un parfum citric este ideal pentru o persoană sensibilă.

Parfumurile solide

Mulți oameni sunt deranjați de vaporii eliberați de alcoolul din parfumuri, care pot cauza reacții alergice. Pentru aceștia există parfumurile solide, care au forma unui stick, iar mirosul este, de regulă, unul lemnos. Este important să se folosească doar ingrediente naturale, deoarece persoanele sensibile dezvoltă mult mai uşor alergii.

Apa de trandafiri

Cel mai feminin și sigur parfum rămâne însă apa de trandafiri. Încă din Antichitate, apa de trandafiri era folosită pentru proprietăţile sale olfactive deosebite. Prietenoasă cu pielea, apa de trandafiri îți va conferi o aură delicată și romantică. Mereu fresh, vei avea un parfum diafan care îi va fermeca pe toți. De asemenea, este o alegere 100% naturală, care nu provoacă dureri de cap.

De asemenea, dacă ai sensibilitate la aromele puternice, specialiştii recomandă mirosul de mentă. Alege să foloseşti parfumuri, detergenţi şi odorizante bazate pe acest ingredient aromat.

Tu ce fel de parfumuri preferi?

Surse foto: iStock

Articolul urmator
Cuticule uscate: cauze și tratament
Cuticule uscate: cauze și tratament
Care este mirosul tău natural?
Incepe quiz
Care este mirosul tău natural?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4 (1)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.