Adevarata Stare de Bine
Nu Skin
YOUNG&BEAUTIFUL

4 tratamente faciale pe care trebuie să le încerci în noul an

Vineri, 24.01.2020

Nimic nu se compară cu un tratament facial de excepție. Și v-o spunem din proprie experiență! Desigur că îngrijirea zilnică și sistematică a pielii este lege pentru un ten radios și catifelat chiar și la vârste înaintate, dar tratamentele aplicate de mâinile sigure și pricepute ale cosmeticienei acționează precum o baghetă magică ce șterge riduri, vindecă cicatrice sau spulberă acneea.

Azi îți spunem ce anume presupune un tratament facial, dar și care sunt opțiunile pe care să mizezi în anul ce tocmai a început. Oferă un omagiu tenului tău în 2020 și cinstește-l cu un tratament pe măsură!

Ce presupune un tratament facial?

Imaginea reprezentativă sclipește tentantă în mintea fiecăreia dintre noi: o fată așezată confortabil, cu tenul catifelat și o cosmeticiană harnică ce „trebăluiește” de zor deasupra sa, exercitându-și magia. Și dacă pentru multe dintre noi fabuloasele cosmeticiene sunt vrăjitoare ale frumuseții cu secrete imposibil de descifrat de către muritorii de rând, în realitate tratamentele faciale sunt într-adevăr proceduri complexe, dar perfect explicabile.

Deși nu putem nega că fetele care aplică aceste tratamente au mâini de aur și sunt înzestrate cu har, suntem la fel de încântate de complexitatea și versatilitatea tratamentelor puse la dispoziție de către saloane. Iată ce poți aștepta în cadrul unei asemenea proceduri!

Consultația. Generală sau în detaliu, consultația va ajuta esteticianul să înțeleagă mai bine care sunt nevoile tenului tău. Dacă optezi pentru un tratament de curățare, de exemplu, universal aplicabil, poți trece peste această etapă, dar atunci când nu știi ce să alegi din mai multe tratamente specializate, o discuție purtată în prealabil cu specialistul vă va îndruma pe amândoi pe cea mai bună cale, ce va avea drept destinație sigură tenul tău luminos și catifelat.

Curățarea tenului. Orice tratament facial, indiferent că presupune extracția punctelor negre sau microdermabraziunea, începe cu o curățare temeinică a tenului. Se vor folosi produse profesionale și tampoane de bumbac, șervețele sau bureți speciali, ce vor elimina machiajul, impuritățile sau urmele de poluare și praf, astfel încât tenul tău să absoarbă încântat elixirurile de frumusețe cu care va fi tratat. Curățarea tenului poate presupune și o exfoliere, dacă este cazul.

Masaj facial. Vestea wow? Tratamentele faciale îți aduc în dar și o minune de masaj facial. Executat de degete blânde și experimentate, masajul te va duce în al nouălea cer și îi va oferi tenului pauza de relaxare de care are nevoie după ce a dat tot ce avea ca să te protejeze. Relaxând și tonifiind, masajul facial este un adevărat miracol.

Tratamentul propriu-zis. Urmează aplicarea cremelor, a măștilor sau a serumurilor corespunzătoare tratamentului ales. Cremele se pot aplica și de mai multe ori, dacă este necesar, în diverse straturi, totul depinzând de specificul procedurii.

Etapa finală. La final, esteticianul se va asigura că părăsești salonul la fel de strălucitoare precum o floare mângâiată de soarele de dimineață. În etapa finală pot fi aplicate tonere, creme de hidratare sau de protecție solară, dacă e cazul, iar tu vei pleca mulțumită, relaxată și cu bateriile încărcate pentru orice provocare.

4 tratamente de încercat în 2020

Noile tendințe din beauty virează spre o simplificare a frumuseții. Înțelegem tot mai profund impactul pe care îl avem asupra mediului și preferăm să salvăm lumea de la pierzanie prin alegeri conștiente, în loc să o împingem spre distrugere din cauza obiceiurilor noastre. Acum se pune accentul pe îngrijire de calitate, profesională, versus grămada de cosmetice care ne așteptau acasă, majoritatea nedesfăcute și doar câteva folosite cu consecvență. Iar tratamentele cosmetice în saloane se încadrează perfect în această tendință.

Iată care sunt cele patru tipuri de tratamente cosmetice pe val în 2020!

Tratament facial de hidratare

Știi care este cheia unui ten mereu tânăr și luminos? Hidratarea! Asigură-te că tenul tău are necesarul de apă și te va răsplăti radiind de fericire. Un tratament de hidratare ca la carte va suplini nevoile tenului, protejând de îmbătrânirea prematură și conferind suplețe, luminozitate și un aspect plin.

Un tratament clasic de hidratare începe cu curățarea în profunzime a tenului (demachiere, tonifiere, peeling), continuă cu o exfoliere și cu aplicarea unei măști cu profil de hidratare, ce vine cu bonusul magic al unui masaj facial. Va urma un cocktail de creme care îți urcă pielea pe norișori de fericire, în timp ce tu stai întinsă și relaxată precum o vedetă de cinema, întrebându-te de când nu te-ai mai simțit atât de bine.

Tratament de curățare și de hidratare

Diferența dintre un tratament clasic de hidratare și cel de hidratare și curățare este reprezentată de faptul că, în cadrul acestuia din urmă, accentul este pus pe temeinicia curățării. Astfel, nu numai că pielea va primi un cocktail de substanțe hrănitoare, dar va fi și purificată în profunzime, vor fi îndepărtate celulele moarte, se va stimula producția de elastică și de colagen și, per total, vei oberva un efect vizibil de întinerire.

Ce presupune acest tratament? În primul rând, curățarea eficientă, în cele mai adânci straturi. După demachierea, tonifierea și peelingul clasic va urma o exfoliere în profunzime. Poți avea parte și de expunere la aburi pentru deschiderea porilor, de tratament cu ultrasunete pentru purificare, regenerare și reînnoire celulară și de extracție de comedoane. Procedura este completată de aplicarea măștilor și a cremelor speciale, care vor garanta hidratarea în profunzime a tenului. Nu mai ai nevoie decât de o oglindă ca să exclami, ca în Albă-ca-Zăpada, „cine e cea mai frumoasă din țară?”.

Tratament anti-aging

După 35-40 de ani, sfatul specialiștilor este să dublezi îngrijirea tenului de la domiciliu cu una specializată, la salon. Tratamentele anti-age diferă, fiind realizate cu produse și ingrediente specifice, dar un lucru îl au în comun: vizează nu numai prevenirea apariției ridurilor, precum opțiunile de mai sus, dar și ștergerea liniilor deja vizibile, relaxarea facială, umplerea volumului, redefinirea trăsăturilor, recuperarea fermității și a elasticității și, per total, un aspect mai tânăr și mai luminos.

Tratamentele anti-aging încep tot cu curățarea tenului în profunzime (demachiere, tonifiere, exfoliere, peeling), continuă cu aplicarea de creme și măști și cu ingredientele specifice pentru întinerirea tenului. Procedurile pot consta fie în utilizarea unor aparate speciale, fie a unor substanțe ce targetează semnele de îmbătrânire: retinol, peptide, acid hialuronic, extract de celule stem, caviar etc. La final, rezultatele vor fi incredibile și, pusă față în față cu vârsta ta din buletin, nu o să mai știi ce să mai crezi.

Tratament de rejuvenare instant

Vrei să mergi la o petrecere și liniile fine de pe față îți curmă tot apetitul pentru distracție? Aspectul mohorât al tenului îți umple sufletul de dorul nostalgic față de strălucirea de altădată? Un tratament de rejuvenare instant poate fi exact ceea ce ai nevoie acum!

Acesta poate conține două procedee: microdermabraziune și, la alegere, mezoterapie virtuală sau radiofrecvență.

Microdermabraziunea e practic secretul tenului curat, luminos și mereu tânăr. Procedura te scapă de celulele moarte, fiind un tip de exfoliere mecanică a pielii, care apelează la diverse tehnologii pentru a revela un ten luminos și pur (aparate cu diamante, cristale sau pe bază de soluții antioxidante).

Mai departe, mezoterapia virtuală șterge ridurile de pe chip, reconturează ovalul facial, redă luminozitatea și tinerețea și te scapă de petele pigmentare, toate fără a utiliza ace. Cum? Procedura folosește o tehnologie avansată, prin intermediul căreia cocktail-ul de substanțe benefice este inserat în cele mai profunde straturi ale pielii. Rezultatul? Un ten ce arată infinit mai tânăr decât vârsta din buletin.

Nu în ultimul rând, radiofrecvența redă tinerețea pielii, estompează ridurile, restabilește fermitatea și elasticitatea pielii și stimulează producția de colagen și elastină. Mai vrei vești bune? Radiofrecvența reprezintă o procedură non-invazivă cu rezultate comparabile cu cele ale operațiilor estetice, acționând pe bază de unde electromagnetice, ce penetrează în toate cele trei straturi ale pielii, unde produc transformări uimitoare. Nu o să îți vină să crezi cu ce frumusețe de ten pleci de la salon! 

Acestea sunt cele mai bune tratamente faciale, musai de încercat în noul an! Fă din 2020 anul frumuseții tale și investește în pielea ta ca într-o comoară neprețuită, exact ceea ce este!

Unde să mergi? Noi îți recomandăm Icon Beauty Studio, lăcașul relaxării, al înfrumusețării, al bucuriei și magiei. Lasă personalul ultracalificat, profesionist, cald și prietenos să îți șteargă riduri și necazuri, să extragă comedoane și supărări, să hidrateze și să aline. Acum ești gata să înfrunți orice provocare pe care 2020 are de gând să ți-o lanseze!

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.4 (5)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

  Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

  Cauta un furnizor in zona ta

  Ai nevoie de un SFAT?

  Adauga o intrebare la care vrei sa primesti raspuns. Comunitatea DivaHair te ajuta.

  întreabă

  LIKE si intra in universul divelor!