Nu Skin
Optezi sa Impresionezi

5 minciuni despre ritualurile tale de înfrumusețare! Să nu le mai crezi!

Lorena Teacă

Toate femeile țin la frumusețea lor, încearcă să și-o mențină și se străduiesc să aplice o mulțime de trucuri pentru a avea rezultatele dorite. Multe femei au apelat chiar și la sfaturile străvechi, doar pentru a adăuga puțină strălucire chipului sau podoabei capilare.

Nu de puține ori, femeile cred că tunderea vârfurilor părului le va face să devină Rapunzel în doar câteva sătămâni, însă s-a dovedit că acest truc de frumusețe este doar un mit. Acesta este doar unul dintre sfaturile de la care va trebui să îți iei adio. Află mai jos care sunt alte mituri în care va trebui să nu mai crezi!

Spune adio acestor mituri despre frumusețe 

Baie de aburi pentru deschiderea porilor

Porii nu sunt precum o ușă pe care o poți deschide și închide, sunt sensibili la temperatură și baia de aburi poate face mai mult râu decât bine, deoarece face ca pielea să se dilate, iar fața să se umfle.

Studiile au arătat că modalitatea cea mai bună de a deschide porii este prin intermediul apei. Curățarea feței în profunzime cu ajutorul apei va elimina uleiurile de la suprafața pielii, murdăria și machiajul, iar porii vor fi mult mai puțin vizibili.

Machiajul este una dintre pricipalele cauze ale acneei

Nu există vreun studiu care să afirme faptul că machiajul cauzează acnee. În momentul în care machiajul este îndepărtat corespunzător la finalul zilei, problemele nu își vor face simțită prezența. În ciuda faptului că machiajul reprezintă cea mai bună modalitate de a ascunde imperfecțiunile tenului, acesta este considerat, de asemenea, și cel mai mare dușman al pielii. Ceva adevăr există însă în acest mit, dar numai în condițiile în care machiajul nu este eliminat în profunzime la finalul fiecărei zilei.

femeie tunsa scurt si machiata

Aplicarea parfumului pe încheieturi pentru persistență

Aplicarea parfumului în zona încheieturilor s-a dovedit a fi o metodă ineficientă de menținere a parfumului pe piele. Studiile realizate au demonstrat că părul este, de fapt, locul unde trebuie aplicat parfumul pentru a se menține mai mult timp. 

Raderea părului pentru obținerea unui păr puternic

Un alt mit în materie de frumusețe este faptul că părul va crește mai des și mai gros dacă îi aplicăm „o corecție” - raderea acestuia. Studiile au infirmat însă acest efect, deci nu este decât un mit în care femeile nu trebuie să mai aibă încredere. 

În ciuda faptului că firele de păr ies la suprafață mult mai groase decât înainte, acest lucru se schimbă o dată cu trecerea timpului. Pe măsură ce firele de păr cresc, acestea se subțiază si revin la forma de dinainte. Dimensiunea firelor de păr nu poate fi schimbată, deoarece este genetică.

Raderea părului pentru îngroșarea firului de par

Tunderea regulată a părului va stimula creșterea acestuia

Ai tot auzit că, dacă tunzi părul regulat, acesta va crește mult mai repede și vei ajunge Rapunzel în doar câteva săptămâni? Nimic mai fals! A fost dovedit faptul că tunderea părului nu are efecte asupra creșterii părului, deoarece procedeul se realizează de la scalp în jos, nu de la vârfuri. Părul trebuie tuns doar în momentul în care este deteriorat, pentru a-i reda sănătatea naturală.

Surse foto: Unsplash

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.4 (11)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

    Cauta un furnizor in zona ta

    LIKE si intra in universul divelor!