5 mituri despre albirea dinților

5 mituri despre albirea dinților

Andreea Constantin

Albirea dinților dăunează smalțului? Este dureroasă? Costisitoare? Periculoasă? Ori este un proces ușor, rapid, accesibil? Poate fi efectuată acasă sau numai la cabinetul stomatologic? Provoacă sensibilitate? Este permanentă?

Cu toții ne dorim un zâmbet strălucitor și sănătos, iar în ultimii ani, procedura de albire a dinților a devenit din ce în ce mai populară. În special la început de vară, când ne pregătim de vacanțe și petreceri unde vrem ca zâmbetul nostru să fie impecabil. 

Fie că este efectuată la cabinetul stomatologic sau acasă, odată cu popularizarea acestui procedeu, au apărut și multe informații eronate despre metodele de albiri, informații incomplete sau chiar mituri.

Astfel, ne-am propus să dezbatem în acest articol, împreună cu Diana Baltac și Mihaela Radu, fondatoarele DentalMall.ro, cele mai comune mituri și prejudecăți despre albirea dentară. Cele două fondatoare au adus au adus  în România, încă din 2004, toata gama de produse Ultradent Products Inc., mai cunoscute pe piață fiind sistemele profesionale de albire Opalescence, lider mondial în albirea profesională a dinților. 

Mitul #1: Toate metodele de albire sunt la fel de eficiente

Există multe metode de albire a dinților disponibile, dar nu toate sunt la fel de eficiente. În general, metodele profesionale de albire a dinților au cele mai bune rezultate. În România, cele mai populare produse folosite pentru albire dentară, atât acasă, cât și în cabinetele stomatologice sunt produsele din gama Opalescence, liderul mondial în soluții de albire dentară.

Mitul #2: Albirea dinților dăunează smalțului

Realitatea este că albirea dinților, atunci când este efectuată corect și cu produsele potrivite este o procedură non-invazivă cu rezultate uimitoare. 

Deci fals. În mod normal, albirea dinților nu ar trebui să dăuneze smalțului. Cu toate acestea, utilizarea frecventă a unor metode de albire invazive, neautorizate sau prea puternice pot provoca daune ireparabile smalțului. Este important ca produsele folosite să aibă autorizări și certificări obținute în urma unor teste temeinice. 

Produsele Opalescence folosesc o tehnică avansată de albire, care utilizează peroxid de carbamidă sau peroxid de hidrogen pentru a elimina petele și colorațiile de pe dinți. Opalescence oferă o gamă largă de produse, inclusiv geluri de albire, tratament în cabinet și produse de albire pentru acasă, ceea ce permite medicilor stomatologi să aleagă soluțiile cele mai potrivite pentru nevoile și preferințele pacienților lor – spune Diana Baltac, co-fondator DentalMall.ro. 

Mitul #3: Albirea dinților este periculoasă pentru sănătate

Albirea dinților este sigură și eficientă atunci când este efectuată de către un medic dentist calificat și respectându-se instrucțiunile de utilizare a produselor de albire.

Desigur că procedura de albire dentară poate avea unele riscuri și efecte secundare posibile, dar acestea sunt în general minore și temporare, cum ar fi sensibilitatea dentară temporară, iritația gingiilor, reacții alergice. Este important ca pacientul să discute cu medicul stomatolog despre aceste posibile riscuri și efecte secundare înainte de a începe orice procedură de albire dentară.

femeie blonda tinand gutiera in mana

Mitul #4- Albirea dinților este dureroasă

În timpul procedurii de albire a dinților, poate apărea o sensibilitate temporară, dar aceasta este de obicei ușoară și dispare după câteva zile. Există însă și geluri de desensibilizare, care ajută la reducerea sensibilității dinților în perioada tratamentului de albire. 

Înainte de procedură, medicul dentist va verifica sănătatea dinților și gingiilor și poate aplica un gel sau un alt produs pentru a ajuta la protejarea țesuturilor moi din jurul dinților și pentru a minimiza sensibilitatea. Există posibilitatea ca medicul dentist să recomande utilizarea unei paste de dinți pentru dinți sensibili timp de câteva săptămâni înainte de tratament pentru a reduce orice sensibilitate existentă. În timpul procedurilor medicul dentist poate utiliza diverse tehnici pentru minimizarea disconfortului sau durerii.

Mitul #5- Albirea dinților este pentru totdeauna

Nu, albirea dinților nu este permanentă, dar cu toate acestea, prin menținerea unei igiene orale adecvate și prin evitarea alimentelor și băuturilor care cauzează decolorarea dinților, rezultatele procedurii de albire a dinților pot dura o perioadă îndelungată.  Frecvența repetării procedurilor de albire dentară poate varia în funcție de tipul de tratament folosit și de nevoile individuale ale pacienților. În general, este recomandat să se efectueze proceduri de albire dentară o dată la câțiva ani pentru a menține sau strălucire optimă a dinților.

„Pentru a obține un zâmbet alb și sănătos, este important să se efectueze igiena orală regulată și să se facă controale stomatologice periodice. O combinație ideala de produse de îngrijire dentară ar include o periuță de dinți de calitate, o pastă de dinți cu fluor, ață dentară, apă de gură și, dacă este cazul, produse de albire recomandate de medicul stomatolog” -spune Mihaela Radu, co-fondator www.DentalMall.ro

Articolul urmator
Apă oxigenată pentru ten: de folosit sau de evitat?
Apă oxigenată pentru ten: de folosit sau de evitat?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.