7 greșeli pe care le faci fără să îți dai seama când îți îndrepți părul

7 greșeli pe care le faci fără să îți dai seama când îți îndrepți părul

Redactor Divahair.ro

Indiferent că obișnuiești să îți îndrepți părul din când în când sau că placa este aparatul de care nu te desparți nici în vacanțe, șuvițele tale au de suferit din cauza acestui artificiu de înfrumusețare. Iar atunci când nu ții cont de sfaturile care te ajută să minimizezi impactul pe care îl pot avea îndreptările repetate asupra părului, riști ca podoaba ta capilară să se degradeze mai repede sau să își piardă strălucirea și să devină aspră. Iată câteva greșeli pe care multe femei le fac fără să conștientizeze și pe care le poți evita cu ușurință:

femeie cu palarie care se uita intr-o parte

Folosești placa pe părul umed

Aceasta este una dintre cele mai mari greșeli pe care le poți face atunci când îți îndrepți părul. Când șuvițele tale sunt încă umede, acțiunea unei plăci încinse asupra lor poate avea efecte negative. Părul nu se va îndrepta bine și, în plus, se va deteriora mult mai rapid, mai ales la vârfuri. Pe lângă asta, aburul încins îți poate afecta scalpul.

Alegi la întâmplare placa de îndreptat părul

Aparatele profesionale pentru îndreptarea părului sunt acum fabricate folosind tehnologii avansate, menite să prevină deteriorarea șuvițelor, ruperea și căderea părului. Unele plăci de îndreptare precum cele de aici sunt concepute special pentru a preveni despicarea firelor de păr, fiind îmbogățite cu infuzii de cheratină sau cu ioni care previn electrizarea.

Tragi de păr în jos când îl îndrepți

Părul drept nu înseamnă automat mai puțin volum, însă, dacă obișnuiești să tragi de el în jos cu placa atunci când îl îndrepți, rezultatul va fi un aspect lipsit de viață al șuvițelor, care vor părea lipite de cap. Pentru a evita această problemă, poți folosi tehnica pe care o aplică și hairstyliștii: în momentul în care prinzi șuvița de la rădăcină, încearcă să creezi un arc de cerc și să ridici placa puțin în sus. Acest truc va da instantaneu părului mai mult volum de durată.

Nu îți cureți placa de îndreptat părul

Așa cum procedezi și cu alte aparate de înfrumusețare, și placa de îndreptat părul ar trebui curățată temeinic, din când în când. Pe plăcile aparatului se depun adeseori reziduuri de fixativ, spumă de păr sau spray protector, care formează o peliculă fină. Din acest motiv, s-ar putea să observi că placa nu mai îndreaptă părul la fel de eficient sau îl lasă îmbâcsit. Folosește un disc demachiant și puțină apă caldă sau spirt pentru a curăța placa și a elimina depunerile, inclusiv cele de pe margini.

Nu îți împarți părul în șuvițe înainte să îl îndrepți

Secționarea părului în șuvițe, înainte de îndreptare, este o metodă eficientă pentru a preveni degradarea părului. Dacă ți se întâmplă adeseori doar să treci placa printre șuvițe, la întâmplare, este bine să știi că acest obicei provoacă degradarea mai rapidă a părului, întrucât sunt șanse mari să îndrepți de mai multe ori aceeași porțiune. În plus, separarea șuvițelor ajută și la prevenirea căderii părului.

Setezi placa la o temperatură prea mare

Aparatele moderne de îndreptat părul îți permit să alegi temperatura la care să se încingă cele două plăci, iar această temperatură poate urca și până la 230 de grade Celsius. Însă o greșeală pe care o fac multe femei este că setează o temperatură mult mai mare decât ar avea nevoie pentru o îndreptare eficientă a șuvițelor, crezând că astfel treaba va merge mai repede. Setarea temperaturii trebuie să țină cont de mai mulți factori: grosimea firului de păr, cât de des este părul tău sau cât de creț. Temperatura optimă pentru îndreptarea unui păr normal este de 180 de grade Celsius, așa că ar trebui să îți setezi placa pornind de la acest parametru.

Nu îți descurci părul înainte să îl îndrepți

Această greșeală este comisă în special de femeile cu părul foarte creț, cărora le este mai greu să își perieze șuvițele, mai ales după ce s-au uscat. Însă atunci când treci placa peste părul care nu a fost descurcat înainte, îți va lua mai mult timp să îl îndrepți și vei reveni asupra acelorași șuvițe de mai multe ori. Sfatul stiliștilor este să îți lași părul să se usuce puțin înainte să treci peria prin el, astfel încât să eviți ruperea vârfurilor. Apoi descurcă-l cu grijă, fără să tragi de el sau să îl periezi foarte viguros. Acest obicei îți va îndrepta într-o mică măsură părul, în mod natural, și îți va fi mai ușor să îl aranjezi apoi cu placa. 

Sursă foto: Shutterstock/Copyright: Gelpi

Surse foto: Shutterstock

Articolul urmator
Machiajul „duș”, cea mai fierbinte tendință de care se va îndrăgosti orice femeie anul acesta
Machiajul „duș”, cea mai fierbinte tendință de care se va îndrăgosti orice femeie anul acesta
Stii sa iti dai seama cand un barbat NU e potrivit pentru tine?
Incepe quiz
Stii sa iti dai seama cand un barbat NU e potrivit pentru tine?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.3 (8)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.