Adevarata Stare de Bine
Nu Skin

Accesoriul care te scoate din anonimat toamna asta

Joi, 30.08.2018
de Andreea Baluteanu

Încercăm să fim unice, să ne imprimăm propria viziune asupra lumii, dar de multe ori nu reușim în această misiune, deoarece conferim mai multă importanță efemerelor trenduri decât strălucirii ființei noastre. De câte ori nu ai abordat o tendință doar pentru că arăta atât de bine pe vedeta ta preferată, fără să te întrebi nici măcar o clipă dacă ți se potrivește și ție?

Azi vom discuta însă despre acel accesoriu care te face unică și te scoate din anonimatul marii mase cenușii a populației. Trebuie neapărat să îl abordezi în această toamnă... și nu numai! Descoperă despre ce e vorba în rândurile de mai jos!

Părul superb, accesoriul care farmecă în toamna 2018

Ne place faptul că suntem tot mai încurajate să fim noi însene, să strălucim prin fiecare por fără să încercăm să corectăm, să uniformizăm. Iar specialiștii consideră că există un accesoriu, la modă în toamna 2018, care ne pune în evidență unicitatea. Despre ce e vorba? Bineînțeles, despre părul tău! Fie că e drept precum al unei zâne sau buclat ca al unui înger, blond precum cel al prințeselor din povești sau brunet ca al zeițelor seducătoare, părul tău are potențialul de a atrage toată atenția asupra ta.

Există însă niște condiții pentru ca acest fapt uimitor să fie transformat în realitate. Trebuie să ai grijă de părul tău, să îl tratezi ca pe ceea ce este, un dar, o podoabă, nu o claie de fire de păr pe care le poți chinui după bunul plac.

A doua lecție pe care am învățat-o noi? Un păr frumos, acel accesoriu care te scoate în evidență, are nevoie de un stilist pe măsură. Exceptând cazul în care trăiești într-o bulă aurie ce nu îți permite niciun contact cu exteriorul, în care ai parte de un regim de viață nealterat, pur ca lacrima, părul tău va avea de suferit ca urmare a coafatului, vopsitului, alimentației nepotrivite, poluării. Chiar și în situația extrem de puțin probabilă în care faci totul ca la carte, respecți toate regulile, tot trebuie să te tunzi. Cine îți poate dărui cele mai cool coafuri dacă nu un hairstylist iscusit? Noi ți-l prezentăm în rândurile de mai jos pe „cel mai cel”, cea mai wow descoperire a noastră, care îți poate oferi rezultate de invidiat, demne de paginile revistelor.

Cum toamna e cel mai bun moment pentru o schimbare de look, meet and greet Eduard Dabican, cel care a înființat alături de Edina Borza Boudoir Prive Studio, salonul de beauty numărul unu din Cluj, ce promite să îți ofere frumusețe la superlativ. Iar dacă numele său nu îți sună cunoscut, asta se întâmplă pentru că noul nostru stilist preferat e un om modest, ce consideră că nu „reputația” contează, ci rezultatele muncii sale, respectiv clienții satisfăcuți, fericiți, cei care pleacă de la salon mai senini, cu mai multă încredere în forțele lor. Chiar și numai pentru aceste cuvinte am fi acceptat să trecem pragul salonului lui Eduard Dabican.

 

A post shared by EduardDabican (@eduarddabican) on

Dar omul de geniu în coafuri și culori de păr are și numeroase distincții și cursuri care îl recomandă. A urmat toate stadiile de perfecționare ale Academiei Alexandre din Paris între 2012 și 2017 și a susținut traininguri naționale și internaționale la Chișinău, Sofia, Barcelona, Madrid și Paris. A fost ambasador L’Oreal și a obținut locul întâi la Cut&Color Style, un concurs organizat de brandul francez. Operele sale de artă, căci nu îi putem numi altfel coafurile, apar nu numai în revistele glossy de la noi, dar și în Marea Britanie și Statele Unite.

Dacă te pasionează cifrele, află că Eduard Dabican a susținut masterclassuri de tunsoare și de culoare cu 2.000 de coafori din 28 de țări, a colaborat național și internațional cu peste 30.000 de coafori, a împărtășit cunoștințele sale în nu mai puțin de 150 de zile de training numai în ultimii doi ani și a format peste 250 de coafuri, pe care i-a învățat meserie de la zero în cadrul Academiei sale. Dacă acest ultim fapt nu te lasă cu gura căscată, află că un sfert dintre aceștia și-au deschis deja propriile saloane sau sunt, la rândul lor, traineri cu premii nenumărate. Noi suntem de-a dreptul vrăjite de performanțele sale.

 

A post shared by EduardDabican (@eduarddabican) on

Însă ceea ce contează cu adevărat nu sunt toate realizările impresionante ale lui Edy, așa cum îi place să i se spună, ci ceea ce îți va dărui ție, clienta sa privilegiată. În primul rând, hairstylistul îți poate oferi, literalmente, orice coafură, orice nuanță pe care o vrei, oricât de nebunească, imposibilă, solicitantă ar fi ea. Te poate transforma dintr-o divă cu păr negru abanos într-o superbă zână cu cosițe de aur sau cu tonuri de blond islandez în podoaba capilară. E acel om care va pleca urechea la ceea ce vrei și nu se va hazarda să spună „da” fără a-ți acorda atenție, dar nici nu va umbla cu „nu” în buzunar, refuzând să te tundă așa cum îți dorești doar pentru că el consideră că nu îți va sta bine. Ceea ce nu înseamnă că Eduard Dabican e prototipul stilistului nepăsător, pentru care contează doar satisfacția imediată a clienților și nimic mai mult. Dimpotrivă! El îți va mărturisi părerea lui sinceră, dar va da întotdeauna ascultare năzuințelor tale: până la urmă, dacă o fată își dorește să fie blondă, de ce ar trebui să fie cineva care să se interpună între ea și visul ei?

Ceea ce ne duce la unele dintre cele mai importante calități ale lui Edy: bunătatea și empatia. Poate sunt caracteristici pe care nu le vezi întotdeauna asociate talentului și profesionalismului, dar în cazul lui Eduard Dabican formează unul și același om. Pentru stilist, vizita la salon nu e doar un exercițiu de beauty, ci echivalează cu o sesiune de terapie. Te lăsăm în compania cuvintelor sale, atât de bine alese:

„Toți clienții care au stat pe scaunul de tuns sunt importanți. Egal de importanți. Astfel că le aplic același tratament: sesiune de ascultare, sesiune de înțelegere a dorințelor. E atât de important să îi asculți, să stabilești o relație de prietenie astfel încât, atunci când vorbește despre tine, clientul să folosească pronumele posesiv, «hairstilistul meu». Sunt oameni care au stat pe acest scaun și au revenit, mi-au spus că o anume culoare sau coafură le-a schimbat viața. Nu sunt deloc cuvinte mărețe, eu îi cred. Dar nu coafura le-a schimbat viața, ci ceea ce au reușit să transmită prin prisma ei: mai multă siguranță, stăpânire de sine, încredere în forțele lor. Pe acest principiu, eu chiar cred că există tunsori și coafuri care vindecă”.

Pentru ca tabloul să fie complet, Eduard Dabican se numără și printre cei mai buni traineri în ceea ce privește arta hairstylingului din România. De aceea, el te invită pe 17 septembrie, la Cluj Napoca, la cel mai bun curs de formare de coafor al momentului. Nu îți va înmâna doar o simplă diplomă de absolvire (deși te va gratula și cu acest act, care e recunoscut în toate țările UE, fiind eliberat de Ministerul Muncii și Educației), ci te va forma complet. Mai mult, îți va oferi posibilitatea angajării în urma finalizării sale, fie în cadrul salonului stilistului sau al celor partenere, inclusiv în SUA, Canada sau în Europa. De asemenea, dacă dorești să îți deschizi propriul business, poți opta pentru posibilitatea consultanței manageriale.

Cursul se desfășoară pe durata a 6 luni, câte 4 zile pe săptămână (luni, marți, miercuri și joi după-amiaza), câte 2-5 ore, în funcție de subiectul dezbătut. Vei „mânca pe pâine” atât teorie, dar și practică, vei lucra cu produse performante L’oreal și vei folosi un kit de ustensile inclus în preț, ce conține uscător de păr profesional, perii ceramice, foarfecă, piepteni, perie de finisat, perie de descâlcit și clipsuri. În plus, lucrezi alături de o echipă profesionistă ce îți va deveni curând prietenă, descoperi oameni care au aceeași pasiune ca tine și îți faci viața mai frumoasă. Pentru că, așa cum Eduard Dabican ne-a mărturisit: „Nu numele, nu notorietatea rămân într-o Românie pe care o vrem schimbată. Trebuie să începem să schimbăm noi lucrurile: să fim oamenii potriviți la locul potrivit, să ne facem meseria cu pasiune, să aducem un strop de bine în viața celorlalţi”.

În cele din urmă, trebuie să știi că nu am exagerat deloc atunci când ți-am vorbit despre Eduard Dabican. Dar nu ne supărăm deloc dacă nu ne crezi. Dimpotrivă, te invităm să îl cunoști și tu, trecându-i pragul salonului sau descoperindu-l pe paginile de Facebook și de Instagram. Atunci când nu împărtășește din experiența sa, fidel principiului „sharing is caring”, când nu oferă cursuri de mentorat sau one-to-one-uri, stilistul schimbă coafuri, culori de păr și vieți în cadrul salonului Boudoir Prive Studio. De-abia așteptăm să ne spui ce părere ai despre el!

Surse foto: Instagram

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3.5 (4)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

  Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

  Cauta un furnizor in zona ta

  Ai nevoie de un SFAT?

  Adauga o intrebare la care vrei sa primesti raspuns. Comunitatea DivaHair te ajuta.

  întreabă

  LIKE si intra in universul divelor!