Care sunt tendințele în machiaj în anul 2023 pe care le poți învăța la cursurile de make-up în București?

Care sunt tendințele în machiaj în anul 2023 pe care le poți învăța la cursurile de make-up în București?

Andreea Constantin

Orice domeniu legat de modă și frumusețe ține cont întotdeauna de cele mai noi tendințe și de direcțiile în care se îndreaptă din punct de vedere stilistic, coloristic și imaginativ vestimentația, coafurile și machiajul. De pe podiumurile de modă din marile capitale europene recunoscute de-a lungul timpului ca punctul 0 al creativității și originalității în industria de fashion, tendințele coboară în toate saloanele care se respectă, dar și în școlile care pregătesc viitori profesioniști în această arie de competență. Anul 2023 nu face excepție de la această regulă și noile trenduri în make-up s-au conturat încă de la finele anului trecut, unele dintre ele fiind continuarea firească a unor preferințe manifestate anterior, altele aducând originalitate și elemente inedite.

Ce aduce nou anul 2023 în materie de machiaj profesional?

Anul 2023 continuă linia de naturalețe a pielii inițiată în ultimul deceniu. Accesibilitatea tratamentelor dermatologice și cosmetice fac ca obiectivul de a avea o piele sănătoasă și luminoasă să fie atins de cât mai multe femei preocupate de aspectul lor fizic. De aici și tendința de a promova frumusețea pielii naturale în machiaj și de a opta pentru un strat subțire de fond de ten, un iluminator discret și un blush delicat. La cursuri make-up București, traineri experimentați și bine informați asupra noutăților din domeniul machiajului și al produselor profesionale te pot învăța care sunt cele mai bune fonduri de ten, cum se aplică ele corect și cum pot contribui la menținerea unui aspect sănătos și natural al pielii. Află mai multe detalii aici.

Naturalețea pare să fie trăsătura principală și în ceea ce privește machiajul sprâncenelor. În locul unei forme perfecte, se pune accent pe naturalețe și pe armonie în raport cu forma feței. Pentru sprâncenele subțiri, se pot folosi produse speciale pentru a le umple și a le întuneca.

În ceea ce privește machiajul ochilor, tendințele anului 2023 par a privilegia liniile fine și contururile subțiri, delicate, care pun în evidență forma ochilor, iar aici machiajul grafic și măiestria unui machiaj profesional bine stăpânit poate crea efecte uimitoare din numai câteva tușe. Buzele par să fie vedetele anul acesta, prin folosirea unor rujuri în nuanțe puternice de roșu, orange sau culoarea anului, magenta. 

Pentru petreceri și evenimente formale, se folosesc machiaje în culori metalice, care adaugă strălucire și pun imaginația make-up artist-ului la lucru. Se folosesc produsele de conturare a feței, pentru care există tehnici care pot fi însușite printr-un curs de make-up profesional.

Ce noutăți intervin în programele cursurilor de make-up în 2023?

Cursurile de make-up țin întotdeauna pasul cu cele mai noi stiluri și tendințe în machiaj și cum Bucureștiul este o capitală europeană prezentă pe harta modei internaționale, la cursurile de profil poți învăța cum să execuți un machiaj în acord cu cele mai recente trenduri. Ca începătoare, poți să participi la cursuri de machiaj de bază, care îți vor oferi cunoștințele fundamentale despre tipurile de produse de machiaj disponibile pe piață, cum să le aplici și cum să le combini pentru a obține un aspect natural și frumos.

Dacă deja ai cunoștințe de bază și vrei să înveți tehnici avansate de machiaj, există cursuri specializate care îți vor oferi informațiile necesare despre cum să aplici machiajul grafic, cum să conturezi nasul și sprâncenele, cum să obții un machiaj cu tente metalice și mult doritul machiaj natural. 

Tendințele în machiaj se schimbă de la an la an, iar în 2023 sunt multe tehnici și tendințe interesante pe care le poți învăța la cursurile de machiaj din București. Dacă îți dorești să te inițiezi, să te perfecționezi în arta machiajului și să fii mereu la curent cu cele mai noi tendințe și tehnici, alege cursurile de make-up ale unei școli autorizate, care să îți ofere o experiență constructivă și accesul la cunoștințe despre cele mai recente inovații în industria frumuseții.

Articolul urmator
Morpheus 8: beneficii și recomandări
Morpheus 8: beneficii și recomandări
Provocarea zilei! Doar o adevărată pasionată de makeup va răspunde cu „da” la aceste 9 întrebări!
Incepe quiz
Provocarea zilei! Doar o adevărată pasionată de makeup va răspunde cu „da” la aceste 9 întrebări!

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.