Nu Skin
Adevarata Stare de Bine
Optezi sa Impresionezi

Ce este oja termică și cum funcționează

Redactor Andreea Baluteanu

„Prin magie” este răspunsul la întrebarea adresată în titlul articolului nostru! Sau cel puțin acesta a fost primul gând care ne-a trecut prin minte atunci când am descoperit modul în care oja termică ne scoate din anonimat manichiura!

Cu toate acestea, după ce ne-am informat, am descoperit că există o știință exactă la baza uluitoarelor efecte ale ojei termice. Descoperă despre ce e vorba în rândurile de mai jos! De asemenea, îți oferim și cele mai bune sfaturi legate de utilizarea acestui produs, de care pasionatele de beauty s-au îndrăgostit în 2018!

Oja termică, explicată pe înțelesul tuturor

Oja termică este unul dintre cele mai hot trenduri ale momentului! Ce altceva poți spune despre un produs care își schimbă nuanțele în mod uluitor pe degetele tale, în timp real? Noi am studiat fenomenul și îți spunem cum funcționează!

ojă termică degrade

Sursa foto: Instagram

Promitem să încercăm să păstrăm explicația formulei ojei termice cât mai puțin „științifică” în rândurile de mai jos! Află cum funcționează acest produs cosmetic de care recunoaștem că nu ne mai săturăm!

Cu siguranță știi principiul ce stă la baza ojei termice, deoarece e același cu cel pe care îl utilizau inelele ce își schimbau culoarea pe degetele noastre în anii '90. Aceste uluitoare produse au la bază principiul termocromic, ceea ce înseamnă că își schimbă culoarea în funcție de temperatură. Pentru ca acest fenomen să fie posibil, ojele de acest gen conțin trei tipuri de substanțe.

În primul rând, oja termică include un colorant special formulat pentru a fi protagonistul unei reacții termice reversibile, atunci când e combinat cu un ion de tip H+.

Acestuia i se adaugă un acid slab, un element chimic lipsit de culoare, care la rândul său reacționează atunci când se combină cu ionul H+.

Încheiem cu un solvent care controlează de fapt tot acest proces chimic. Având un punct de topire ce variază în funcție de temperatura la care se dorește schimbarea culorii ojei, la care își modifică starea din solidă în lichidă, solventul decide legăturile ce se vor forma în interiorul produsului. Astfel, la rece, solventul devine solid, ceea ce face ca ionul H+ să se atașeze de acidul slab, determinând colorarea ojei. Dimpotrivă, atunci când e cald, solventul devine lichid, iar reacția e inversă.

ojă termica bleu

Sursa foto: Instagram

Desigur, nu trebuie să înțelegem că oja ta devine invizibilă atunci când ionul se atașează de colorant. Ceea ce se întâmplă de fapt este că pigmenții de reglare a culorii devin vizibili, aceștia fiind introduși pentru efecte mai impresionante. De partea cealaltă, când afară e rece, ne vom putea bucura de un mix de nuanțe, între cei ai colorantului și cei de reglare.

Cum pui în mișcare tot acest proces științific? Cel mai ușor este fie să îți treci degetele sub un jet de apă rece sau să le ții câteva secunde la congelator, fie să te speli pe mâini cu un șuvoi cât de fierbinte poți suporta. Cele mai frumoase efecte vor fi însă obținute în mod natural, atunci când treci de la o temperatură la alta în mod gradual. Dacă ai unghiile lungi, te vei bucura de o manichiură ombre superbă, pentru care nu ai nevoie de niciun strop de pricepere.

Sfaturi de care să ții cont atunci când îți cumperi o ojă termică

Oja termică e în trend în 2018, dar sunt câteva sfaturi de care să ții cont, dacă vrei să te bucuri de efecte desăvârșite!

ojă termică ombre

Sursa foto: Instagram

Investește în calitate! Sunt mulți producători care, cuprinși fiind de frenezia cererii, au lansat pe piață oje termice. Fiind însă vorba de un proces atât de complicat la mijloc, trebuie să fii conștientă că nu toți îți oferă produse pe care te poți baza. Așa că informează-te bine atunci când alegi un brand și ține cont și de review-urile din spațiul virtual.

Asigură-te că îți plac toate culorile dezvăluite de oja termică înainte de a o cumpăra. Un exemplu de transformare miraculoasă (sau, mai bine spus, explicabilă prin știință): oja termică e mov închis la frig, dar devine un verde ca spuma mării la cald. Cu alte cuvinte, vei lega un „contract de căsătorie” cu ambele nuanțe, așa că mai întâi verifică dacă te avantajează amândouă.

Nu te lăsa înșelată de prima culoare care apare pe degete. Oja termică își desăvârșește în timp culoarea, așa că tonul primului strat nu e același cu cel final. De cele mai multe ori, îți va apărea pe degete o culoare intermediară între ceea ce obții când expui oja la cald și la rece.

Ojele termice trebuie păstrate în cele mai bune condiții. Din păcate, cea mai mare parte a ojelor termice de pe piață nu își păstrează proprietățile mai mult de un an, așa că profită cât mai mult de ele! De partea cealaltă, pot fi utilizate și după acest termen, dar vor funcționa precum un lac de unghii clasic. E vital, deci, să le păstrezi în condiții optime: într-un loc ferit de soare și de frig.

Întrebări și răspunsuri despre oja termică

Iată mai jos răspunsuri la cele mai comune întrebări despre oja termică!

Pot folosi un base coat și top coat? Da, e chiar recomandat să o faci! Aceste produse prelungesc rezistența ojei termice și îi intensifică strălucirea, fără a interfera vreun pic cu specificul ei.

ojă termica sclipitoare

Sursa foto: Instagram

Pot aplica mai multe straturi? Din nou, e perfect în regulă să o faci! Astfel crești opacitatea produsului, iar efectul de trecere de la o culoare la alta va fi mai atrăgător.

Am nevoie de o lampă UV pentru a aplica oja? Nu! Oja termică nu e un produs pe bază de gel, așa că nu necesită lampă UV pentru a fi folosită.

În cele din urmă, noi îți recomandăm să investești într-o ojă termică. E una dintre cele mai bune modalități de a te distra cu manichiura ta și, în plus, arată pur și simplu fabulos pe degete! Ține cont de sfaturile pe care ți le-am oferit și bucură-te de unul dintre trendurile momentului în deplină cunoștință de cauză!

Surse foto: Instagram

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (3)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

    Cauta un furnizor in zona ta

    LIKE si intra in universul divelor!