Ce sprâncene ți se potrivesc în funcție de forma ochilor?

Ce sprâncene ți se potrivesc în funcție de forma ochilor?

Redactor Raluca Margean

Forma sprâncenelor îți poate schimba înfățișarea, adăugând sau scăzând anii de pe fața ta. În general, makeup artiștii conturează sprâncenele ținând cont de forma feței, însă specialiștii spun că forma acestora ar trebui să fie și în funcție de ochi, pentru a-i scoate în evidență și a le accentua frumusețea. Îți prezentăm în acest articol sfaturile specialiștilor despre cum să obții sprâncenele perfecte!

Cum îți influențează fizionomia forma sprâncenelor?

Sprâncenele au puterea de a-ți schimba complet fizionomia, corectând defectele minore sau schimbând proporția trăsăturilor faciale.

Iată cum poți crea iluzia unei forme diferite a feței cu forma potrivită a sprâncenelor:

1. Poți face ca o față pătrată scurtă să pară mai lungă ridicând ușor sprâncenele prin crearea unui arc.

2. Poți face ca linia maxilarului să pară mai subțire dacă lungești puțin cozile sprâncenelor. În acest fel, creezi iluzia că zona sprâncenelor este și ea puțin mai largă, iar fața este mai echilibrată.

3. Dacă ai ochii prea îndepărtați, ține sprâncenele mai apropiate pentru a face ca podul nasului să pară mai subțire și astfel ochii mai apropiați.

4. Sprâncenele mai pline fac fața să pară mai mică, sprâncenele rotunjite vor rotunji forma feței, iar sprâncenele mai ușor conturate vor înmuia trăsăturile unei fețe unghiulare. De asemenea, adăugând unghiuri mai ascuțite sprâncenelor tale, poți face ca o față mai rotundă să arate mai bine formată.

5. Totodată, forma corectă a sprâncenelor poate avea efectul unui lifting, ”ridicând” pielea de deasupra ochilor și făcându-i să pară mai mari și mai tineri. În contrast, forma greșită te poate face să pari îmbătrânită, obosită, supărată sau furioasă.

6. Nu în ultimul rând, îngrijirea sprâncenelor îți va îmbunătăți aspectul general al feței. Chiar și fără niciun pic de machiaj, dacă ai sprâncene bine întreținute, aspectul feței tale va fi mai armonios, iar tu vei părea mereu aranjată și rafinată.

Cum arată sprâncenele perfecte?

Dacă ești în căutarea „formei perfecte” a sprâncenelor, află că aceasta este forma ta naturală, ușor îmbunătățită și apoi întreținută.

Pentru a stabili cum ar trebui să arate forma perfectă a sprâncenelor tale, se folosește metoda trasării a trei linii principale, pornind de la colțul exterior al nasului (nărilor). Poți folosi o linie din lemn pentru a marca cele 3 zone importante : începutul sprâncenei, capătul și arcul acesteia.

Linii trasate pe fașa unei fete pentru definirea formei sprancenelor
Sursa foto: Unsplash.com

1. Prima dată plasează linia de lemn din colțul exterior al nasului, perpendicular în sus, până unde începe sprânceana. Marchează această linie cu creionul pentru a ști cât de mult păr ar trebui să fie îndepărat. Bineînțeles, se poate să nu fie nevoie să îndepărtezi niciun fir de păr.

2. Păstrând același reper, de la nară, plasează linia diagonală către colțul exterior al ochiului. Această linie îți arată unde ar trebui să se termine sprânceana.

3. La final, trasează o altă linie diagonală peste pupilă. Aceasta este necesară pentru a găsi arcul sprâncenei, care se află acolo unde linia atinge sprânceana.

După ce ai făcut măsurătorile, desenezi corpul sprâncenei și începi să îndepărtezi firele de păr din afara desenului cu ceară moale pentru corp și benzi de muselină sau cu benzi de epilare. Ceara moale este mai des folosită pentru definirea sprâncenelor deoarece este mai maleabilă și astfel se poate urmări mai cu precizie forma sprâncenei.  

Care sunt principalele forme de ochi?

Pentru a-ți defini forma sprâncenelor în funcție de ochi, trebuie să știi care este forma ochilor tăi. Există 6 forme principale de ochi și fiecare prezintă caracteristici diferite:

1. Ochi rotunzi

Ochii rotunzi sunt, așa cum le sugerează numele, asemenea unui cerc de jur împrejur.  Ei au, de obicei, o cantitate mai mare de spațiu alb în jurul irisului și nu au alte proeminențe sau caracteristici speciale.

2. Ochi migdalați

Ochii nigdalați au o formă de migdale și o proeminență ascuțită spre colțul exterior superior al ochiului. În plus, pleoapa inferioară are mai multă piele expusă decât ochii rotunzi și dezvăluie o cantitate și mai mare la colțurile interioare ale irisului.

3. Ochi în formă de monolid (asiatici sau orientali)

Ochii în formă de monolid sunt similari cu cei migdalați, însă au o caracteristică ce îi diferențiază  de aceștia, și anume pliul epicantal. Acesta este un pliu de piele vertical, în formă de semilună, ce se întinde de la rădăcina nasului spre capătul medial al pleoapei superioare și se suprapune pe colțul interior al ochiului și pe caruncula lacrimală. 

4. Ochi adânciți sub pleoapă

Acești ochi au o cantitate mai mare de piele care acoperă pleoapa superioară și se lasă peste pliul ochiului, lăsând impresia că pleoapele sunt mai mici.Ei sunt mai adânciți în cap, comparativ cu alte forme de ochhi și au, de obicei, un iris mai mic.

5. Ochi cu partea din exterior orientată în sus

Acești ochi au o formă de migdale, însă marginile exterioare sunt îndreptate mai mult în sus.

6. Ochi cu partea din exterior orientată în jos

Acești ochi sunt similari cu ochii migdalați, însă au marginile exterioare orientate în jos. Ei se mai numesc și ochi înclinați.

Pe lângă aceste 6 forme, ochii mai pot avea următoarele particularități:

1. Pot fi mai îndepărtați unul de celălalt decât în mod normal - în acest caz, pot exista spații mai mari între pleoape și oasele sprâncenelor.

2. Pot fi foarte apropiați - în această situație, va exista mai puțin spațiu între pleoape și oasele sprâncenelor, iar ambii ochi vor fi mult mai apropiați.

Citește și: Ce spune forma ochilor despre tine

Cum alegi forma sprâncenelor în funcție de forma ochilor?

După ce ai descoperit care este forma ochilor tăi, este momentul să afli cum să alegi forma sprâncenelor în funcție de ochi. Există mai multe forme de sprâncene (rotunde, drepte, înclinate și altele), de aceea este important să alegi forma care îți complimentează cel mai bine ochii.

Femeie frumoasă cu părul lung
Sursa foto: Unsplash.com

Prin urmare:

1. Dacă ai ochii rotunzi, cel mai bine este să eviți rotunjirea sprâncenelor. În acest caz, se recomandă o sprânceană ușor înclinată, arcuită, pentru a accentua forma rotundă a ochilor.

2. Ochii migdalați se echilibrează cu sprâncene rotunde sau drepte.

3. Sprâncenele drepte ar trebui evitate de persoanele care au ochi îndreptați în jos. În schimb, acestea ar trebui să aleagă sprâncene cu un arc mai unghiular, deoarece ele oferă mai mult „lift” aspectului general al feței.

4. Definirea formei sprâncenelor în funcție de ochi nu este suficientă, ci trebuie luată în considerare și lungimea, grosimea și culoarea sprâncenelor. De exemplu, dacă ai ochii adânciți sub pleoapă și lungimea sprâncenei depășește punctul trasat cu linia diagonală din exteriorul nării și punctul exterior al ochiului, este posibil să accentuezi pleoapa lăsată peste ochi. Acest lucru nu te va avantaja, ba dimpotrivă, îți va face ochii să pară mai mici, obosiți și îmbătrâniți. În ceea ce privește grosimea, aceasta depinde de grosimea celei mai pline părți a sprâncenei, și anume capul. În general, cele mai multe femei preferă să aibă un cap mai plin și o coadă progresiv mai subțire.

Așadar, definirea formei sprâncenelor în funcție de ochi te poate ajuta să-ți îmbunătățești aspectul feței, transformându-te într-o versiune a ta mai atractivă, echilibrată și întinerită!  

Citește și: Cum determini forma feței

Surse foto: Unsplash.com

Surse articol: Starpilwax.com

Articolul urmator
Mănușile exfoliante: ce sunt și cum îți ajută pielea
Mănușile exfoliante: ce sunt și cum îți ajută pielea
Află ce tip de rame de ochelari ți se potrivesc în funcție de stilul tău vestimentar!
Incepe quiz
Află ce tip de rame de ochelari ți se potrivesc în funcție de stilul tău vestimentar!

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.5 (2)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.