Cine este Raluca Racoviță?

Cine este Raluca Racoviță?

Redactor Andreea Baluteanu

Să cunoști un stilist bun, un makeup artist de geniu și un zeu în ale frumuseții valorează aur. Imaginează-ți numai cum e să trăiești cu conștiința faptului că există cineva care printr-o atingere magică de baghetă îți poate dărui păr de prințesă, ten de cadână și încrederea că poți face lumea să stea la picioarele tale. Și, în plus, că această zână bună te cunoaște ca nimeni alta și te înțelege precum o prietenă bună și protectoare.

Nu, nu ne-am pierdut în universul Cenușăresei și nici nu sălășluim într-unul dintre basmele fraților Grimm, ci în pura realitate. Iar dacă ceea ce îți vom povesti mai jos pare desprins dintr-un vis, nu ar trebui să fii deloc uimită. Până la urmă, azi îți povestim despre Raluca Racoviță, coordonatoarea saloanelor 1 Dream Beauty Studio! Află cine este și vezi de ce ar trebui să faci tot posibilul ca să o cucerești!

Viața în oglindă: Raluca Racoviță, numele numărul 1 în industria de beauty

Crezi în destin? Dacă încă mai strâmbi din nas atunci când ți se vorbește de soartă, citește povestea Ralucăi Racoviță. Un hairstylist și makeup artist de excepție, deținătoarea saloanelor 1 Dream chiar se pricepe să transforme visurile în realitate, așa cum o spune și numele atât de bine ales al salonului său. Dar, deși e atât de apreciată și de cunoscută, încă nu se știu prea multe despre Raluca Racoviță, fapt pe care suntem nerăbdătoare să îl remediem acum, dezvăluindu-ți povestea sa.

Încă din primele clipe de viață, micuța ce avea să devină mai târziu făuritoare de vise a fost atrasă de sclipirea aproape magică a unei oglinzi. Raluca Racoviță s-a născut la 26 august 1984, în zodia Fecioară, și de la tăierea de moț a arătat că știe prea bine ce dorește să fie când se va face mare, alegând cu mânuță sigură oglinda.

Iar copilăria fetiței s-a învârtit și ea în jurul acestui obiect simbolic. La numai 4 ani a început să practice gimnastică ritmică, aerobică și balet, sporturi ce se desfășoară, cum altfel, în oglindă, activități caracterizate prin grație și ținută și care au transformat-o în femeia deopotrivă delicată și puternică de azi. Între 1988 și 1998, timp de 10 ani, Raluca Racoviță a făcut performanță, fiind de trei ori campioană națională de gimnastică ritmică, de trei ori vicecampioană națională de gimnastică aerobică și o dată medaliată cu bronz a aceluiași sport.

Mai târziu, tânăra bifa pe bandă rulantă prezențe la concursuri, prezentări și spectacole interne și internaționale. Au atras-o, de asemenea, participările la emisiuni televizate, pe sticlă, amintind de oglinda sa cea dragă.

Ai spune că parcursul la tinerețe mai mult decât normal pentru un copil îndrăgostit de sport și de frumusețe ar fi activitatea de modelling, dar, deși Raluca Racoviță a fost și model, și fotomodel, bifând apariții în reviste internaționale (de exemplu, a apărut pe coperta Day Off, o publicație din Grecia, pentru Roberto Cavalli și Dolce & Gabbana) și reprezentând agenția 4 Models cu care a apărut pe podium la Milano, în Italia, eroina noastră nu s-a rezumat doar la a fi un chip frumos.

A vrut tot timpul mai mult, așa că între 2000 și 2009 a fost atât imaginea celui mai bun salon de înfrumusețare din Iași, dar a activat și ca makeup artist, atât pentru prezentări, dar și pentru clientele salonului. Iar pentru că povestea pe care ți-o spunem azi este a unei învingătoare, Raluca Racoviță nu s-a oprit nici pe departe aici: a furat meserie și în hairstyling și a învățat să tatueze sprâncene și buze, ceea ce dovedește din plin spiritul autodidact și tenacitatea protagonistei noastre de azi. De fapt, experiența pe care a acumulat-o în aceste poziții a ajutat-o mai târziu să deschidă salonul care îndeplinește visuri.

Tot în această perioadă, Raluca Racoviță a fost imaginea magazinului Optica și a strălucit în două apariții la emisiunea momentului, show-ul matinal „Neața cu Horia Brenciu”, între 2001 și 2002, acolo unde a cucerit publicul pe post de model, dar realizând și coregrafia și executând machiajele fetelor. În 2002, ea reprezintă România la Thematic Show Intercoiffure din Franța, lăsând specialiștii cu gura căscată pe post de model, makeup artist și coregraf al unui show de excepție. Laureată a unei diplome Excellence, care recunoaște contribuția majoră a show-ului de la Paris, Raluca Racoviță a dus numele țării mai departe. Te mai miri că este cetățean de onoare al orașului Belfort din Franța? Noi nu!

Și nu suntem nici pe departe să punem punct! În 2010, Raluca Racoviță cinstește pasiunea pentru sport care a imprimat o uluitoare disciplină caracterului său și înființează Asociația Sportivă by Raluca Racoviță, clubul al cărui vicepreședinte este și în prezent.

În 2014 ne mai demonstrează încă o calitate esențială pentru un om al frumosului: intuiția extraordinară. Raluca Racoviță începe să ia cursuri de balayage într-o perioadă în care tehnica de colorare abia începea să palpite în saloane și puțini anticipau isteria pe care o va provoca. De altfel, Racoviță este primul hairstylist din București care a adus șuvițele pictate cu tehnica de „măturare” (cuvântul balayage provine de la verbul „balayer” din limba franceză care înseamnă „a mătura”), fiind și azi specialistul numărul 1 în realizarea celei mai dorite culori de păr a ultimilor ani.

Crescând în saloane, cu chipul reflectat permanent în oglinzile magice, nu e de mirare că următorul pas a fost marele vis de a deschide un salon. 1 Dream Beauty Studio lua ființă cu menirea de a aduce frumusețea în viața fiecărei femei printr-o tunsoare fabuloasă, printr-o culoare de păr delicioasă, printr-o manichiură cu valoare de operă de artă sau printr-un tratament cosmetic dătător de fericire. Coordonatoare a unei echipe superbe, alcătuită numai din oameni unul și unul, Raluca Racoviță activează și pe post de hairstylist și de makeup artist în propriul salon, dovedind că este un profesionist extraordinar, care iubește nu numai frumusețea sub toate formele sale și oglinzile în toată simbolistica lor, dar și oamenii. Noi credem că pictează cu magie nu numai șuvițe și chipuri luminoase, dar și suflete.

Pasionată de tot ce e nou, autodidactă și cu o permanentă dorință de a învăța și de a se perfecționa, Raluca Racoviță a înțeles că următoarea sa menire este de a crește și alți oameni fabuloși precum ea. De aceea, din acest an predă cursuri de vopsit păr tinerilor care sunt pasionați de hairstyling, dar care nu au posibilități, printr-un proiect care spune și mai multe despre ea. Dorind să fie un real sprijin pentru femei și pentru tinerii dornici să învețe meserie, Raluca Racoviță ne arată care este profilul eroinei din societatea de azi.

 

Nouă nu ne mai rămâne decât să te încurajăm să te lași și tu pe mâinile talentate ale Ralucăi Racoviță pentru un machiaj de excepție sau pentru un balayage divin. Programează-te la 1 Dream Beauty Studio, la locația din zona Băneasa (Aviației) sau la sediul nou deschis din Dorobanți. Permite-i profesionistei pasionate de frumusețe și de oglinzi să te transforme, astfel încât și tu să te îndrăgostești de reflexia oglindită în fața propriilor ochi!

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4 (2)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.